torsdag 1 december 2011

Den verkliga klassklyftan ..

.. är den som nu har öppnat sig mellan samhället och de allra minsta och mest hjälpbehövande.


En man med båda benen amputerade får avslag på sin ansökan om en permobil med motiveringen att  "det är osäkert om funktionsnedsättningen är bestående", en annan man med bara ett ben amputerat får söka om sitt parkeringstillstånd för handikappade vart annat år för att bevisa att handikappet kvarstår, sjukskrivna nekas ersättning på grund av ofullständigt eller felaktigt ifyllda läkarintyg, psykiskt funktionshindrade nekas anständiga levnadsvillkor med hänvisning till domar gällande fysiskt handikappade, kommuner drar in på lagstadgad hjälp och stöd till barn och vuxna med funktionshinder, fullgoda läkarintyg tolkas av läkare som inte mött patienten, handikappet/sjukdomen tolkas och utreds enligt Försäkringskassans egna rekommendationer av handläggare utan juridisk eller medicinsk kunskap  .. listan kan göras lång.


Alla som får avslag och nekas ersättningar eller hjälp och stöd, har möjlighet att överklaga besluten i Förvaltningsrätten och många gör det .. och här öppnar sig den verkliga klassklyftan.


Inte den som vänsterpolitikerna orerar om .. den mellan hyfsat välbeställda låg- och mellaninkomsttagare som är skuldsatta upp över öronen och näringslivets bonusbehängda höginkomsttagare ..


.. utan den mellan dem som kan få fram pengar till en specialiserad advokat och dem som måste föra sin egen talan.


Mellan 50.000 - 100.000 kr kostar det att få sina lagstadgade rättigheter fastställda i rätten.


Det finns alltså en faktisk prislapp på välfärden nu för tiden .. men den blundar samtliga politiska partier för. SAMTLIGA partier .. för skulle alla få det de faktiskt har laglig rätt till så blev det inget över till de fagra löften och vackra ord som behövs för att vinna ett val .. och det här är inga attraktiva väljare.


Tro inget annat .. för det är betydligt lättare att skriva om tolkningarna av lagtexten än att följa den bokstavligt.


(Till dig som vill byta regering snarast: Landstinget i Sörmland, där den amputerade mannen bor, har socialdemokratisk majoritet) 


AB, Expr., Expr., Expr., DN

2 kommentarer:

  1. Jag riktigt längtar efter ett medicinskt under, när benen på den amputerade mannen växer ut igen. Tänk vilka möjligheter det kan ge. Ingen behöver längre vara orolig inför en amputation. Den saknade lemmen växer ju ut igen. I alla fall kan det kanske bli så om man bor i Sörmland.

    SvaraRadera