tisdag 6 december 2011

Skuldsanering i Grekland??

Vi var hemma hos en bekant som jagar i helgen och där läste jag ett stycke i en vapentidskrift som heter "Bumerangen". Ett rätt roligt namn på en tidning som handlar om vapen och en rätt rolig historia som jag nu knycker i sin helhet. (Förlåt alla bumeranger!)


"Den rika turisten gick in på hotellet i en liten stad i Grekland. Hon lägger 300 euro på disken i receptionen och går upp för att titta på rummet. 


Hotellets ägare tar omedelbart pengarna och springer till slaktaren och betalar sin faktura. Slaktaren tar sedan pengarna och betalar bonden för det kött som han köpt på kredit.


Bonden tar pengarna och betalar sin räkning på bensinstationen där han tankat sin traktor på krita. Chefen för bensinmacken tar dom 300 eurona och går till den lokala glädjeflickan och betalar sin skuld. 


Glädjeflickan går i sin tur till hotellet och betalar vad hon är skyldig.


Hotellets ägare lägger pengarna på disken.


Turisten kommer tillbaka till receptionen. Hon tyckte inte om rummet och tar sina 300 euro tillbaka.


Ingen har tjänat så mycket som ett öre, men hela byn är skuldfri och allas framtid ser ljus ut för tillfället ..?"


När jag läser det här undrar jag om det är oansvarigt av mig att inte vidarebefordra den här historien till EU och alla beslutsfattare som sliter sitt hår just nu för att sammanställa den ena omöjliga lösningen efter den andra?


DN, DN, SvD,

5 kommentarer:

 1. Ha ha ha, genialt! :-)

  Anybody borde bli chef för ECB!!

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Den skrönan har dragits i alla ekonomiska forum i snart två år. Tyvärr så fungerar världen inte så. Gå inte till ECB med den...

  SvaraRadera
 3. Any,

  den här artikeln måste du läsa, om du inte redan har gjort det.

  http://arbetarbladet.se/ledare/1.3957870-ljugholt

  Den är publicerad redan den 1 oktober (dvs. innan bidragsskandalen), men förklarar tydligt varför många inom det egna partiet redan då tog tydligt avstånd. Sedan kom hyresbidragsaffären som ett brev på posten och, tja, resten är historia.

  Utan Juholts debacle med skuggbudgeten vågar jag utlova at historien med hyresbidragen aldrig hade publicerats, åtminstone inte av AB.

  Det är mkt möjligt att han förr eller senare med sina yviga uttalanden hade gjort sig omöjlig ändå. Men jag tror att det var här ngn stans som det förtroenderas som vi nu ser började. Och det var egna partimedlemmar som reagerade och som tappade förtroendet. Hos såna som mig t.ex. - som aldrig haft ngt större förtroende för andra socialdemokratiska ledare än Erlander - var det egalt, men likväl mkt pikant.

  Att skylla dessa Juholts tillkortakommanden på en borgerlig konspiration, massmediadrev eller som nu senast en djävulskt uttänkt mobbning är bara sååå löjligt. T.o.m. hysteriskt.

  Det är i alla fall vad jag tycker.

  V

  SvaraRadera