lördag 3 december 2011

Juholt har hållit sitt tal ..

.. och jag blev lite besviken. Visserligen fanns "kunskapsbaserad ekonomi" med som lösningen på alla arbetsmarknadsproblem och regeringen attackerades grundligt och alla lösningarna fanns hos socialdemokraterna som samlad enhet som rörde sig framåt och uppåt, lyssnande och "självgranskande" .. men var var pingvinerna och paraplyerna??

Inga roliga liknelser alls??

"Kunskapsbaserad ekonomi", förresten. Visst låter det bra .. men vad innebär det? Vad har vi nu .. motsatsen? Och vad innebär i så fall det?

Och visst vore det bra om ALLA fick jobb och ALLA som studerar får trevliga studentlägenheter och ALLA får ALLT och ALLT  blev bättre och generösare .. men HUR??

Det kanske Tommy Waidelich nämnde i sitt tal .. men i likhet med Håkan Juholt så valde jag att göra något annat i stället. Kanske det återges .. åtminstone delvis .. i nyheterna i kväll?

Det kan inte vara lätt att jobba för en uppryckning för dem som är socialdemokrater i dag. De får göra som Håkan Juholt beskrev sin egen karriär i Skavlan i går .. ha en STOR rulle med bild på sig själva och texten, "här står en Socialdemokrat, kom och tala med mig" .. och så ställa upp den så fort de får tid över, var de än befinner sig.

Då kommer det nyfikna människor och frågar hur sossarna tänkt sig framtiden och då får de svara .. "bättre, så fort vi får fart på vår kunskapsbaserade ekonomi som kommer att leda till den värdeburna tillväxten". Sedan gäller det att snabbt som fanken rulla ihop bilden och dra, innan det kommer några följdfrågor.

På Expressens insändarsida i papperstidningen i förrgår hade signaturen Razerbull följande kommentar på frågan om vilket block som var bäst på att sköta Sveriges finanser ..

"Såg en undersökning i går att Coca Cola och sossarna har samma förtroende, låga 21 procent. Likheterna är frapperande, från en rödaktig röra stiger tomma bubblor upp och .. plupp .. så försvinner de i intet."

Visst är det lite elakt .. trots att jag ändrat två ord till något lite mildare .. men jag tyckte det var roligt. Särskilt just nu.

DN, DN, SvD, Expr., Expr., AB, AB

10 kommentarer:

 1. Läste summeringen av talet i SVD och hittade denna rad:

  "Politiken får inte reduceras som ett tarvligt spel och framställas som en dokusåpa likt Robinson. "

  Tänkte lite på dig då, har han månne läst din blogg :)
  Tycker det är ett utmärkt sätt att följa de vändningarna som sker i partiet nu.

  Om han vill göra politiken central så är det väl dags för honom att fundera om han gör mer skada eller nytta nu. Så länge hans ego är större än tanken på andra så får vi andra fortsätta roas.

  SvaraRadera
 2. Ingen annan än jag som reagerade på HJ:s uttalande hos Skavlan igår, att han minsann är en sådan tävlingsmänniska att aldrig låtit sina barn vinna när han spelat eller lekt med dem.

  Jag menar bara herregud människa!

  Är du så egotrippad att du inte ens kan låta dina egna barn dra det längsta strået i lekar?

  Eller är du bara så korkad att du inte förstår vilket intryck ett sådant uttalande gör på normala människor?

  V

  SvaraRadera
 3. Intressant det där med "här är en sosse", har ju lite "det här är Lennart" vibbar av sig. Moderaterna snodde ju deras yuppie-affisch så S får väl sno de övriga allianspartiernas gamla kampanjer.

  SvaraRadera
 4. Håkan Juholt kan inte ha tagit del av partikollegan Leif Pagrotskys skatteutredning som blivit klar i dagarna och som betonar att det inte skall bli några skattehöjningar från socialdemokraterna. Så hur skall den nya infrastrukturen och utbildningen och allt annat utlovat av Juholt betalas? Det sa inte denne utsvävande man något om i sitt svaveltal idag... /G

  SvaraRadera
 5. Trollan .. vad jag verkligen skulle vilja höra från någon politiker är det som du tog upp i ett inlägg .. hur handskas vi med det faktum att befolkningen börjar arbeta allt senare och blir allt äldre. Jag undrar hur många av oss som betalar in skatt så det räcker till våra egna kostnader??

  Visionären .. Jodå, jag reagerade, det var ett nästan ordagrant citat (bortsett från ordvolangerna efteråt) från Gunde Svan i ett tv-programet "Berg flyttar in"? En tillfällighet??

  Det skulle vara roligt att höra om HJ:s barn kände igen sig i hans tolkning av deras barndom?

  SvaraRadera
 6. OMG!

  Det var alltså en simpel spegling av vad Gunde S sagt i annat program. Utan ngn som helst eftertanke eller egen reflektion?

  Jag är ledsen att säga det, men den karln är inget att ha.

  V

  SvaraRadera
 7. å jag är inte ens ledsen att säga det.

  SvaraRadera
 8. http://annaardin.wordpress.com/2011/12/03/skavlan-juholt/

  Vad är detta om inte fanatism?

  SvaraRadera
 9. Peter Strobl, du har helt rätt - det är fanatism.. Fanatismen bottnar i en total oförmåga att betrakta omvärlden från något annat perspektiv än från sin eget.

  Anna Ardin har reagerat känslomässigt på att Juholt fick motta en dräpande replik - efter att Juholt exponerat, att han inte är den skarpaste kniven i lådan.

  Ardin TYCKER SYND om Juholt; 1. det är inte så kul att få en dräpande replik och 2. det är som att skjuta på sittande fågel (pga. Juholts torftighet).

  Detta tycka-synd-om har s.a.s. dränkt hennes hjärna och hon är helt oemottaglig för några som helst rationella argument.

  SvaraRadera
 10. på samma sätt var det väl synd om Assange då han önskade sig en riktigt svensk kräftskiva.

  SvaraRadera