fredag 9 december 2011

Hallå där, IKEA .. och Tomten!!

I dag har jag kört ett par mil i piskande, regnblandad snö, vindrutetorkarna gick på högvarv och det var inte kul måste jag erkänna. Målet var inte heller det allra bästa, jag skulle till tandläkaren och väl framme öppnade jag bildörren och klev ut i ca 1 dm slaskig snömodd som täckte hela stan .. och mina skor. Att jag blev genomblöt om både skor, strumpor och fötter är bara förnamnet.


Och så regnade det smådjävlar när jag kom hem och var tvungen att gå ut med hundarna!


Inte fick jag någon lunch före klockan halv två heller och jag blev bara tröttare, surare och missmodigare allt eftersom .. särskilt när jag insåg att mina orkidéer var nästan döende på grund av mitt slarv.


VARFÖR klev jag upp ur sängen i morse?? 


Men när livet mest känns som en enda lång uppförsbacke brukar jag försöka göra något med mina händer, för att kunna stänga av alla negativa tankar som hopas och helt meningslöst går på rundgång i hjärnan.


Att syssla med något kreativt, helst med mycket färg, är rena drogen för mig. Jag syr, tecknar, målar på allt som går att måla på eller sitter och slipar på någon gren eller rot som jag plockat med mig från någon skogspromenad. Allt löst och fast kan förvandlas .. till någonting annat löst eller fast, bara fantasin sätter gränser, eller hur?


Det blir en hel del rester av tidigare omarbetningar som också kan användas på nytt .. så på något sätt så tar aldrig någonting slut här hemma hos oss. Allt dyker upp i en eller annan form på ett eller annat ställe!


Just nu sitter jag och målar när jag kan ta mig en stund för mig själv. Lite oorganiserat, utan mening eller mål .. bara färg som fungerar som telefonklotter på en duk. Det är bättre än lyckopiller och väldig spännande att se vad det blir, om det blir något alls?


Plötsligt ser jag att jag målat ett påslakan och ett örngott .. ett bäddset!!


Jag VILL verkligen ha det och jag VET att det här är påslakanet GUSTAV, som BORDE finnas på närmaste IKEA så jag kan bädda med det i julhelgen.


Men det gör det ju inte, och det känns ju lite trist eftersom jag aldrig i livet skulle sätta igång och måla om motivet på ett vitt påslakan och ett vitt örngott. SÅ roligt var det inte!


Så snälla Tomten, gör så att påslakanet GUSTAV dyker upp på IKEA nästa gång jag tittar in. Det är ingen brådska .. jag undviker stället så mycket jag kan, så det tar nog ett år eller två .. men du kan väl tänka på saken tills dess??


AB

2 kommentarer:

 1. Å Gud så snyggt. Vad jag avundas alla som kan måla. Jag vill så gärna kunna det, men inser min begränsning.

  Men jag är en jäkel på att sy, så jag kan ju måla med tyger istället. Det är också underbart och kreativt och man blir glad av det.

  Vi kanske ska slå oss ihop. Du målar bilder och jag syr något av bilderna. T ex bäddsetet Gustav. Det säljer vi sedan till Sova-butiken eller något liknande fint ställe så kan vi ta ut en högre vinst än om vi säljer till Ikea. Smart va´?

  SvaraRadera
 2. Bäddsetet "Juholt", får dig definitivt i skrattspasm eller koma. Kryp ner och upplev som man bäddar får man ligga- dvs som en elvisp.

  =) Goafton mina damer!

  SvaraRadera