söndag 4 december 2011

Håkan Juholt ÄR Socialdemokraterna ..


.. och Socialdemokraterna har blivit ett parti som handlar om Håkan Juholt? Men hur är det med resten av politiken .. vad händer där? Har den också blivit påverkad av oppositionens Juholtisering?

De partitrogna bloggarna på s-bloggar skriver om Håkan Juholt.

De som bloggar från de små oppositionspartierna skriver om Håkan Juholt.

De borgerliga bloggarna skriver om Håkan Juholt.

Den vanliga väljaren med ett politiskt intresse skriver om Håkan Juholt.

Media skriver om Håkan Juholt.

Och Håkan Juholt själv reser runt i landet, besöker sina partidistrikt och pratar om … Håkan Juholt. Låter sig intervjuas och berättar om .. Håkan Juholt.

Partiarbetarna, som brinner av längtan efter att få gå i opposition och presentera den politik som Håkan Juholt lovat att presentera har inte mycket val .. de får vänta medan samtalet rör sig runt partiledarens person. De får fortsätta att tala om Håkan Juholt i sitt politiska arbete .. medan de väntar och väntar och väntar.

De mindre oppositionspartierna som är tvungna att förhålla sig till det större oppositionspartiets politik, har inte heller mycket annat att förhålla sig till. Att komma med ett politiskt utspel nu är ju självmordsbenäget .. tänk om Håkan Juholt helt plötsligt får en åsikt .. som är den rakt motsatta??

De får nöja sig med att bekräfta eller dementera samtal som rör sig om muntliga, eller påstått skriftliga, uppgörelser med Håkan Juholt och finna sig i att vara frivilliga eller ofrivilliga bundsförvanter i en strid om placeringar i framtida partiledardebatter i SVT.

Partiledardebatter som då ska handla om … ja, vad återstår mer än en massiv och aggressiv kritik mot regeringens politik utan vidhängande lösningar?

Regeringen, som i sin tur måste försöka regera i minoritet, är tvungen att anpassa sig efter oppositionen .. som då har uppenbara problem med att formulera något som inte handlar om Håkan Juholt.

Svensk politik har kommit att cirkla runt Håkan Juholt i stället för att handla om landet??

Och Håkan Juholt skriver upp sina fiender i sin svarta bok, blir mer och mer ifrågasatt och ser ljust på framtiden då han äntligen får berätta om den politik som han talar så vackert om i sina retoriskt fulländade tal.

Någon gång, någon dag, vid något tillfälle kommer Någon att reda ut förhållandet mellan plus och minus när det gäller alla drömmar som Håkan Juholt, och därmed Socialdemokraterna vill ha genomförda om .. och när .. de åter får tillbaka det som rättmätigen tillhörde dem.

När HÅKAN JUHOLT fört dem till seger i valet 2014 .. DÅ kanske Socialdemokraterna kan växa till något större än Håkan Juholt.

AB, AB, ABDN, DN, SvD

5 kommentarer:

 1. Efter ha lyssnat på P3 dokumentär "Tobleroneaffären" och skillnaden i hur Mona och Håkan blir behandlad så kommer inte sossarna få min röst! Kan de behålla honom så har partiet ingen trovärdighet kvar.

  SvaraRadera
 2. Det jag först och främst hörde Håkan säga hos Skavlan var att Håkan tycker att han är kompetent nog att styra Sverige men att en bli är för komplicerad att sköta om med för många skare som kan gå sönder. Tex en sådan grej som att man måste tanka bensin för att inte få motorstopp på bilen är ngt som han glömmer.

  Inte så konstigt då att han inte berättar var ifrån han ska få sina finanser till alla sina löften. Han glömmer ju att fylla på och bara tutar och kör.

  SvaraRadera
 3. Edit:Håkan tycker att en bil är för komplicerad...

  SvaraRadera
 4. Och nu s-bloggas det om att Juholt blev ett mobbingoffer under Skavlan. Man tror inte att det är sant. Är detta nystart för S? Genom att fastslå att han nu är ett mobbingoffer så kanske kritiken kan tystas ned? Vore det inte mer lägligt att ge honom mediaträning? Borde inte S-bloggarna istället kräva det av sin ledning istället för att -som vanligt - skylla på andra, utanför partiet.

  Mvh TomasNilos

  SvaraRadera
 5. Är man vid sina sinnes fulla bruk om man som statsminister-aspirant kläcker ur sig sådana dumheter? Att t.ex. Robert Gustavsson, Sven Wolter eller Maria Ernman hade berättat att de glömmer att tanka bilen, så hade man kunnat skratta åt det, men nu blir man bara bedrövad.
  Ska denna man styra Sverige? Nej tack!
  Inte kosntigt det är svårt det här med milersättning och hyrbilar.

  SvaraRadera