lördag 10 december 2011

Politiker är som ..


.. trafikolyckor, man vill inte, men man kan inte låta bli att läsa om dem eller titta på dem.

Det som händer är rent obegripligt ibland och för att få det lite begripligare så inbillar vi oss att det som sker är betydligt svårare och mer komplicerat än vi fattar. För om det inte är det, ja, då ÄR det ju rent ofattbart att de lyckats krångla till det och utsätta både sig och oss för så avsevärda risker och kostnader?

Som med avslöjandena om äldrevården till exempel. Visst trodde vi väl alla att de kontrakt som upprättats mellan de privata aktörerna och kommunerna innehöll krav på vården? Tydliga krav som tydligt visade vad kommunen förväntade sig få för de pengar som de så rundhänt pytsade ut?

Och så var det inte så?

De avtal som upprättades var lika säkra som det skulle vara att lämna hemmet olåst, med öppen ytterdörr och med plånboken på köksbordet .. och sedan stå och förundra sig över ”folks” ohederlighet när rubbet var borta vid hemkomsten.

Kommunerna ställde dörren på vid gavel för riskkapitalisterna .. när de enkelt kunde ha avvärjt risken genom professionella avtal och kontrakt?

Staten är inte ett smack bättre när de beslutar om anslag till våra trygghetssystem. Man beviljar miljoner/miljarder .. bomfallera .. och så var det problemet ur världen!!

Vart pengarna tar vägen??

Que?? Hur menar du nu??

De fördelas naturligtvis av kunniga, kompetenta politiker .. valda av folket!!

Så samlas alla dessa fantastiska, folkvalda i Europa, slår sina huvuden samman .. och resultatet blir EU som raskt förvandlas till ett gigantiskt kommunalkontor med ungefär samma styrsel och ansvarskänsla för medborgarna.

Så kommer någon på den snillrika idén att skapa en egen valuta .. och så kör man!! Hej och hå, vad bara det går .. och så går det plötsligt inte så bra längre eftersom förutsättningarna för hela idén var fejkade och osanna och de som fejkade och trollade med siffrorna nu står som fågelungar och skriker på MER och på HJÄLP av dem som har allt att förlora på att neka dem den hjälpen .. och inget att vinna på att ge den??

Snillena spekulerar och nu tror jag knappast att någon vet hur man ska reda ut den här härvan.

MER makt och MER pengar till oss som byggt detta bygge och som hittills haft så dålig kontroll på den makt och de pengar vi fått att vi nu står till halsen i problem som vi nu tänker lösa, bara ni litar på OSS .. är det lösningen?

Vi gör så här så blir det bra .. eller så blir det så illa att vi undviker att tänka på det .. och så skapar vi en STÖRRE politisk maktkoncentration .. och DÅ blir det säkert ännu bättre??

Eller hur det nu var??

Och här hemma krymper Rikets Största Parti utan att inse det. Det imploderar och dagens största glädjeämne verkar vara att ytterligare en engagerad medlem hoppat av .. lyckan är total, glåporden haglar och hånskratten ekar i de allt tommare korridorerna.

Ännu en högersosse nedlagt till den store Ledarens ära .. nu kan det bara bli bättre!! För allting är alla andras fel .. särskilt alla som tycker olika och annorlunda än vad man tyckte när Rikets Största Parti fortfarande var Rikets Största Parti.

Ge oss bara Makt, Pengar och ert villkorslösa Förtroende så ska vi se till att allt blir som förr .. ju förr desto bättre.

Med sådana vänner behöver ingen några fiender. Socialdemokraterna ställer sin Ledare högt, låter honom stapla brännbart material runt omkring sig, upprörs när media tänder på och ilar sedan oavbrutet fram och tillbaka med mer bränsle till brasan.

Tänk om vi får detta kompetenta gäng vid regeringsmakten år 2014??

Visst blir man trött?

Och om jag fick bestämma .. vilket jag inte får .. så skulle jag slå näven i bordet och säga att nu får det vara nog!!

Vi kan inte fortsätta att välja precis vem som helst till ledningen av vårt land.

Det ska inte vara möjligt för en smart tonåring att snirkla sig igenom ett parti och landa på 57.000 kr/månaden vid tidig ålder för att fortsättningsvis kunna klamra sig fast fram till pensionen .. utan någon utbildning, arbetslivserfarenhet eller något större kunnande. 

Ingen ska kunna ge fasiken i utbildningen och satsa på politiken, bara för att det är det enda yrkesval där det bara krävs skicklighet i intrig- och dubbelspel, ett rymligt samvete och en flödande retorik späckad med utfästelser utan värde för att nå toppjobbet.

Vi måste väl kunna ställa krav på att våra folkvalda har någon form av dokumenterat kunnande och arbetslivserfarenhet .. ett vanligt CV .. innan vi anställer dem till landets viktigaste ämbeten??

INGET annat högavlönat ansvarsfyllt arbete finns åtkomligt utan att vederbörande ansträngt sig lite extra för att visa upp att h*n verkligen fattar vad den är h*n ska göra för lönen??

Snart är större delen av svenska folket mer välutbildade, mer medvetna och mer nutidsorienterade än de politiker vi väljer att representera oss??

Är det rimligt??

.. och är det så orimligt att det ser ut som det gör i alla politiska verksamheter från kommunerna på hemorten till röran i EU?

Om vi verkligen tänker efter??

Expr., Expr., AB, SvD, SvD, SvDSvD, DN, DN, DN, DN

6 kommentarer:

 1. Du sätter verkligen fokus på problemen, Anybody!

  Och det är så som Du säger! Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta... /G

  SvaraRadera
 2. Det är väl bara att inse att S aldrig kommer kunna vara det där templet som man såg sig vara med 40% väljarstöd med tanke på att de som ser sig som "riktiga" socialdemokrater rent utav avskyr de som har avvikande åsikter i vissa frågor. Undrar om de ens vill ha högre väljarstöd för då kommer ju alla där "oriktiga" socialdemokraterna som man inte kan lita på.

  SvaraRadera
 3. Jag är på något vis ganska glad över att våra svenska politiker blev tvungna att begränsa sig själva genom att införa de budgetregler vi i dag har.

  Det är på sätt och vis tragiskt att förtroendevalda politiker som är valda för att de skall vara så kompetenta ändå trots sin kompetens måste skaffa sig en massa regler för att kontrollera sig själva?

  När det kommer till EU tror jag inte ett ögonblick på att politikerna har den insikten. Jag tror nämligen att den där solidariteten de så fint snackar om bara är en enda ursäkt för att försöka sko sig på andra.

  Jag är defintivt emot att Sverigen skall anpassa sig utan nu är det ett perfekt tillfälle att syna korten så att säga.

  /Henrico

  SvaraRadera
 4. "Kommunerna ställde dörren på vid gavel för riskkapitalisterna .. när de enkelt kunde ha avvärjt risken genom professionella avtal och kontrakt?"

  exakt.

  rännilen från a till ö är dränerad på vägen så det som kommer fram är ett eko av instttningarna initialt.

  Att handha kassan fördel å investera med andras pengar är lätt då det ständigt kommer in nya tvångsinsättningar.

  Det enda jag skulle vilja var att de används på det respekterade sättt de är ämnade till.

  När man ställer sig å ropar i köär på riskkapitalisternas dåliga jobb samtidigt som man själv är dem som skottar in alla dessa skattepnegar och då man på 70 talet fritog både tjänstemän arbetandes i direkt flöde från ansvar och sig själva i sådana uppmärksamma ärenden, blir det en riktig kullerbytta i pannbenet av ologiska händelser i en kedja.

  Vem var det som? Jag trodde de skulle? osv, som den klassiska bilden på de två trapetskonstnärerna somkastar sig ut i luften i tron på att den andre hänger i knävecken i trapetsen och tar emot.

  Aj

  SvaraRadera
 5. Anybody for President! Skämt åsido så borde vi egentligen välja folk som dels har något innanför pannbenet med framförallt EMPATI vilket är en bristvara i topppolitiken då den som ljuger bäst är den som vinner och den som ljuger bäst är ps....aten. Våra grundlagar ser ju till att vi inte kan få en despot, enväldig kung längre men det finns ingenting som hindrar att vi går vidare och verkligen ställer högre krav och väljer kanske till och de som är ödmjuka. Det moderna medialandskapet ( prasselmedia) ställer dock till det med sin egen dramaturgi där politiker hela tiden ska avkrävas besked i tid och otid.

  Det kan bara bli bättre!

  First they ignore us, then they ridicule us, then we win!

  SvaraRadera
 6. Tack för ett mycket bra inlägg.

  Blir bara ledsen och upprörd när jag läser bloggar som Silverstrands.

  Känns som att det är den typen av åsikter som är ledande i (S) nu tyvärr.

  Kanske det leder till sams i partiet, när man jagar bort folk med "fel" åsikter, men inte tusan kommer (S) någonsin att vinna ett val om man överger mittenväljarna och låter Alliansen och SD (sic!) lägga vantarna på dessa.

  SvaraRadera