torsdag 8 december 2011

Jag har funderat ..

.. hela dagen på vad Håkan Juholt säger i AB .. "Jag känner så starkt att 2012 kommer att bli ett bra år för Socialdemokraterna, 2013 ett mycket bra år och 2014 ett fantastiskt bra år."


Det kändes lite optimistiskt i överkant, när jag läste det först?


Men det är klart, det är ju trevligt med optimister. Under förutsättning att de inte har en ledande position, då brukar det vara tryggare med en mer realistisk inställning som överraskar på ett optimistiskt sätt.


Med överdriven optimism brukar det ofta vara tvärtom som det här citatet illustrerar ... Optimisterna driver oss till pessimism därför att deras förväntningar nästan aldrig går i uppfyllelse. Endast pessimisterna, vilkas förutsägelser heller inte alltid bekräftas, skänker oss en smula optimism.Men nu ser jag hur de "oriktiga" socialdemokraterna börjar tryckas ut ur partiet av de "riktiga" socialdemokraterna som inte sparar på krutet i sina ansträngningar att försvara den ansatte Ledaren. (missa för all del inte kommentarerna som hör till länkarna, särskilt läsvärda är de hos den "riktiga" sossen)


Och då förstår jag helt plötsligt Håkan Juholts framtidsvision.


Om partiets alla "oriktiga" sossar lämnar partiet så blir det litet och hanterbart och enbart bestående av trogna Juholtianer .. och DÅ, kommer väljarna att avundas dem den trevliga och intima stämningen och de underbara stunderna när Ledaren predikar sitt oemotsagda budskap ..


.. och DÅ kommer alla att vallfärda till Socialdemokraterna PRECIS lagom till valet 2014.


(Men han får nog skynda sig att informera de trogna om att han har ändrat sig gällande budskapet att ALLA ska ha full täckning på mobilen ÖVERALLT i landet. Just nu försvarar de den åsikten med sitt blod inne på s-bloggar, lyckligt ovetande om att förutsättningarna har förändrats.)


AB, AB, AB, Expr., Expr., Expr., DN, DN, SvD, SvD, SvD

5 kommentarer:

 1. Hundgården börjar bli full nu hos S med alla pudlar som görs. De får byta internationalen till:
  "Who let the dogs out? WHO WHO WOHWOHOWO."

  SvaraRadera
 2. Tja.. imho finns det en enklare förklaring.

  1. En ledare (oavsett för vad) har som uppgift att ingjuta mod i dem, han ska leda. Juholt kan därför inte säga något som (rel. lätt) skulle kunna tolkas: Ujujuj det här ser illa ut.. det går nog åt h-e.

  2. Juholt är inte den skarpaste kniven i lådan.

  En skarpare kniv än Juholt skulle ha lagt sina ord, så att han undvikit att framstå som totalt avsågad med noll koll, när han ska ingjuta mod i de egna - men Juholt är, som sagt, inte någon skarp kniv.

  Det finns förmodligen ledare som har sagt något i stil med det Juholt säger - t.ex. Tony Blair som före labours jordskredsseger 1997 sa: "It can only get better". Juholt tror förmodligen, att han kan kopiera något sådant yttrande rakt av..

  SvaraRadera
 3. ...och det blir inte bättre av att man ständigt klagar på media och lägger skulden på dem.
  Om man hade haft en vass partiledare så hade hon/han haft en vassare stab och då hade man inte behövt backa stup i kvarten.

  SvaraRadera
 4. Så det verkar ha börjat nu, inbördeskriget som antingen kommer splitra partiet eller rensa upp luften och låta dem samla sig själva igen. Med tanke på hur de lägger orden så är det mer en utrensning vi ser framför oss vilket aldrig slutar bra.

  Inte så konstigt när det inte finns några politiska projekt att samlas kring och när partiet står på båda sidorna i de flesta frågorna. Troligtvis baserad på rädslan att stöta sig med väljarna eller sina egna grupperingar så att de inte vågade ta ut en färdriktning.

  Så om man ska vara krass så vore det bästa för dem att krympa, samla sig, ta ut tydliga riktningar i flera frågor och argumentera för dem för att växa därifrån istället för att slänga ut sig förslag i desperation som stöter en falang som sen dras tillbaka vilket skapar ett löjesskimmer över dem och inte är värdigt ett aspirerande regeringsparti. Det är nästan tragiskt att se det en gång statsbärande partiet falla så hårt.

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte längre komma in på S-info sedan 12 timmar tillbaka och har stora problem med abstinesbesvär. Som tur var så är även Farbror Bengt aktiv på andras bloggar så man kan en skopa hat och misssmänja i alla fall!

  http://eriklaakso.voltaire.se/?p=2252

  En nysgubbe uti fingerspetsarna!

  SvaraRadera