onsdag 30 november 2011

Ett lyft för Håkan Juholt?


När kvällstidningarnas förstasidor flashar upp pixlade bilder och skandalrubriker om vad en ”KÄND” svensk har haft för sig i fyllan och villan .. då klickar jag mig in på Flashback och läser vem det handlar om. Det brukar inte ta så lång tid innan det blir publicerat där.

Det är inget jag är stolt över eller pratar särskilt mycket om. Språket och påhoppen är av den graden att jag ibland undrar om det verkligen är tillåtet att skriva så? Men det finns också en humor som inte är av denna världen .. så till och från faller jag för frestelsen och läser det senaste skvallret eller de senaste spekulationerna om mina favoritämnen.

Men det var länge sedan nu .. nu för tiden missbrukar jag s-bloggar. Det är inte heller något jag är särskilt stolt över, men det som skrivs där är så fantastiskt märkligt att det är svårt att hålla sig borta.

Beskrivningarna från Förlåt-turnen är obetalbara .. partiledaren gråter till och med ”riktiga” tårar och det finns de som på fullt allvar anser att han borde ”fortsätta sina resor runt om i Sverige även efter årsskiftet. Det vore banbrytande om partiledaren för Sveriges största parti valde att tillbringa den stora delen av sin tid ute i samhället istället för bakom riksdagens trygga dörrar.”

Vem eller vilka som ska ägna sig åt att visa färdriktningen för övriga medlemmar och dessutom arbeta fram en trovärdig politik .. det framgår inte? Men å andra sidan .. hur många partiledare reser runt och gråter RIKTIGA tårar??

Nu inser jag att jag inte är ensam om att behöva min dagliga fix av s-bloggar .. det finns till och med en egen tråd på Flashback för beroende som jag? Något som en stolt socialdemokratisk kommentator var vänlig att visa vägen till???

Skillnaden mellan skribenterna på Flashback och på S-bloggar är inte språket .. det kan vara lika lågt och otrevligt på båda platserna. Skillnaden är att de som bloggar och kommenterar på S-bloggar ofta är, eller har varit, förtroendevalda politiker!! Så här skriver en flashbackmedlem om s-bloggars självutnämnde besserwisser ..

Första gången jag råkade hamna på hans blogg så trodde jag att det var satir, typ Sven-Erland, men sedan insåg jag att det är på fullt allvar. Hans mästrande ton och personliga påhopp i värsta Sovjet-anda borde skrämma iväg vilken SSU:are som helst från partiet. Det är egentligen helt otroligt - med tanke på krisen inom S - att ingen som ansvarar för marknadsföring/kommunikation inom partiet [EDIT: Kanske inte finns någon??] tar och ser över den här portalen. Den kan som sagt skrämma iväg vilken osäker väljare som helst, men samtidigt har den ett stort underhållningsvärde och genom att läsa vissa bloggar så förstår man hur stor krisen är inom S. Det räcker att bara titta på bloggrubrikerna för att man ska förstå: S blöder inifrån...

I går läste jag rubriken ”Ett lyft för Håkan Juholt” och fann att Bengt Silfversköld, ”som av en händelse” hade läst ”det gnistrande julnumret för M-magasin – en tidning för mogna självständiga kvinnor 50+?” Tidningen för ”mappies” .. ett absolut måste för en manlig socialdemokratisk sistagångsväljare i södra Sverige?

I denna tidning intervjuar Amelia Adamo Håkan Juholt på ett fantastiskt sätt som verkligen framställer honom som den store ledare han är .. enligt Bengt Silfverstrand. NU kan det bara gå framåt och uppåt!!

I kommentarsfältet huserar s-bloggars egen vakthund Mia Sjöstedt .. ett alias?, en verklig person?, Bengt Silfverstrands egen Mållgan? .. ingen vet?

Hon(?) triumferar .. i ett sök på sig själv på Flashback har hon fått en träff! Det finns en egen tråd och hon länkar och informerar och ser det som en framgång. Jag tror inte mina ögon .. och följer hennes länk.

Jag skulle inte vara så upphetsad om jag var hon(?), i själva verket hoppas jag att Mia Sjöstedt verkligen är ett alias, för det här är inget att vara stolt över.

I dag ryter Socialdemokraten Göran Johansson till, ”Det är dags att sluta upp mot det interna krypskyttet” och han vänder sig mot läckorna och uttalandena i media den senaste tiden.

Han borde nog ryta till mot partiets egen interna nätverksamhet innan han försöker tysta dem som faktiskt försöker hitta realistiska lösningar på partiets problem!

Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle kunna hitta något värre än Flashback när det handlade om nedvärderande uttryckssätt, personliga påhopp och rena trakasserier .. men när till och med medlemmarna på Flashback anser att s-portalen borde modereras och ses över .. ja, då har man slagit ett svårslaget och tveksamt rekord!

7 kommentarer:

 1. Jag tycker tvärt emot att det hedrar socialdemokratin att dom har debattforum där det tillåts en öppen debatt. Det finns ju exempel från andra partier där man är tvungen att hoppa av innan kritiken får framföras, det vore nog värre.

  Kjell Johansson

  SvaraRadera
 2. H J ska vara med hos Skavlan på fredag också. Det kan bli intressant.

  SvaraRadera
 3. Kjell Johansson .. det är inte debattforumet som sådant jag vänder mig mot. Det är hur det används!
  Tanken är ju fantastisk .. en möjlighet till öppen debatt och fria diskussioner. Men här domineras samtalet av några få som inte accepterar varken öppenhet eller fria åsikter och då blir det hela självförtärande.

  Cicki .. Med tanke på hur det blev hos Robin så kommer mötet med en så slipad programledare som Skavlan att bli en rysare.

  SvaraRadera
 4. Ack ja. Har jag sagt att du skriver över djävulskt bra?! Trodde nog det;)

  Peter

  SvaraRadera
 5. Peter Strobl .. du gör underverk med min självkänsla"" :-)

  Och det var skönt att se att du fortfarande finns .. jag började misstänka det värsta .. med argsinta, mordiska, röda foliehattar inblandade. ;-)

  SvaraRadera
 6. ...."medlemmarna på Flashback anser att s-portalen borde modereras och ses över .. ja, då har man slagit ett svårslaget och tveksamt rekord!"...

  'gapar stort så att flugor kan fritt flyga in i min mun*

  SvaraRadera
 7. @anybody:
  När du skrev det med argsinta mordiska röda foliehattar kom jag att tänka på Trolltyg i Tomteskogen.

  -"Kolla! En hel tomtearmé"

  SvaraRadera