fredag 11 november 2011

Håkan Juholt har målat in sig ..

.. i ett hörn. För hur ska han göra nu när ingen annan verkar vilja följa med till TV4??

Ska partiledardebatterna samsändas mellan kanalerna så socialdemokraternas ledare kan delta på storskärm i SVT:s direktsändning och de andra med viss fördröjning i TV4:s sändning, som avbryts av reklaminslag för diverse livsnödvändiga produkter och tjänster .. (från det privata näringslivet och de kommersiella, kapitalistiska utsugarna som bör befrias från vinster så att de inte längre har råd att annonsera i TV4)??

Ska vi väljare och tittare kanske tvingas köpa dubbla tv-apparater för att kunna få något sammanhang i svensk politik?

Eller om SVT viker ner sig .. hur tänker alla dumma väljare som kan skilja på Jimmie Åkesson och Åsa Romson .. men inte på Håkan Juholt eller Jimmie Åkesson, om inte någon av dem får stå på en egen liten plats i sammanhanget?

Hur ska nu partiledare Juholt komma ut ur det hörn där han själv placerat sig, genom att ..


1. .. idiotförklara väljarna genom att påstå att de inte kan skilja på det de ser och det de hör? (TV det är väl något som ”folket” bara tittar på, inte fattar väl ”folk” vad politikerna säger??!!)

2. .. ta avstånd från och omyndigförklara den del av svenska folket som valt Sverigedemokraterna som representanter i ett demokratiskt val? (förlåt dem för de vet inte vad de gör??)

3. .. ta sig rätten att försöka styra och kräva särbehandling av media? (här är det JAG som bestämmer och knäpper med fingrarna, respektera det!!)

4. .. uttala sig som ledare för den samlade oppositionen .. undantaget SD som han ställer helt utanför det demokratiska sammanhanget? (”Politik är ingen Idoltävling. Det handlar istället om ideologi, värderingar och politiska idéer. Jag tror att de flesta väljer att stödja det parti som man anser har de bästa förslagen” .. bortsett från SD som inte borde få vara med.)

5. .. och placera sina partimedlemmar i en fullständigt absurd situation, där deras politik och ideologi inte kan förmedlas till väljarna, om inte ledaren får bestämma var han står, vilka som står i närheten, i vilken tv-kanal det sker och var de som anses misshagliga placeras? (”Men partiet mår bra, det socialdemokratiska partiet är taggat. Vi har en berättelse, vi har inga ideologiskt stora stridigheter, vi är samlade.”)

6. .. kräva att själv få avgöra vilka som anses rumrena och vilka som inte gör det! (självklart är SD inte riktigt lika demokratiskt valda som oss andra, oavsett vad ni tycker!)

Personligen så har jag vissa problem med Vänsterpartiet, efter att ha följt Simon Fors våldsförespråkande twittrande som slår SD med hästlängder men inte ens fått partiledningen att lyfta på ett ögonbryn. Men jag kräver inte att SVT ska placera Vänstern i ett ”skämshörn” för det. Jag kan bortse från Vänsterpartiet, oavsett var de placeras i tv-rutan.

Min övertygelse är uppenbarligen starkare än Håkan Juholts?

Här kommer det att krävas alla Håkan Juholts färdigheter när det gäller fiffiga ormuleringar och ett våldsamt blomsterrikt töckenspråk, för att komma fram till slutsatsen att han inte alls menade det han sa, om han nu över huvudtaget sa det och om han sa det så var det absolut inget ulkimatum utan bara en ideologisk riktningsgivare riktad till SVT.

Ska vi tro att det blir så .. eller kommer han att krypa till korset och säga .. "ok då, jag är väl med i alla fall?

Ormulering = slingrande uttryckssätt
Töckenspråk = dunkelt uttryckssätt
Ulkimatum = en tydligt artikulerad sista varning
(källa: Livet.se)DN, DN, Expr., AB, SvD,

9 kommentarer:

 1. Juholt kommer om någon vecka att åka på lands-turné och be om ursäkt.

  SvaraRadera
 2. Lite märkligt detta. Juholts position kommer naturligtvis att applåderas av de frälsta sossarna - hästsossarna som man säger. Men alla andra, det vill säga väljarna, betraktar honom som en idiot som på eget initiativ tar upp denna fråga igen i media.

  Det verkar som om det för Juholt är viktigare att vara S-ledare än vad det är att vinna val. 144 KSEK per månad har han ju i vilket fall som helst?

  /HerrBerg

  SvaraRadera
 3. Skönt att din kreativa kramp släppt och att du förutom att skriva kan måla också, tack vare vår nya landsfader Håkan pingvinen Juholt. Visst är han go!

  SvaraRadera
 4. Kusinen från landet11/11/11 14:22

  Man brukar säga att någon vänder sig i sin grav när någon efterföljare gör något tokigt. Det är nog bäst att hålla sig borta från Erlanders grav, för där måtte det väl vara ren jordbävning!

  SvaraRadera
 5. För min del behöver han inte göra ngt av det du föreslår.

  Han kan gärna stå där i sitt inmålade hörn.

  Med en dumstrut på huvudet.

  Så kan de andra (vuxna) partiledarna debattera politik under tiden.

  V

  SvaraRadera
 6. Vi har f-n inte tid med en "apologize - tour" till. Bra skrivet. Du ligger numera i min rulle ;)

  //JW

  SvaraRadera
 7. Näää, sossarna måste inse att Juholt inte platsar i laget. Och det måste ske snabbt. Jag kommer på en massa elaka vassa pikar men det känns fel att skriva dem då det inte tjänar något/någon till. Jag vill ha en fungerande opposition värd namnet! Med Juholt är det omöjligt. Tyvärr, sossar! Juholt går inte an. Juholt passar inte in! Någonstans!

  Tack Änybody för Din insiktsfulla blogg!/G.

  SvaraRadera
 8. Att underskatta väljarna och deras förmåga att skilja på sak och person är inte särskilt bra rent taktiskt. Det här var ett förvånansvärt dumt utspel av sosseledaren.

  De som är så okunniga eller ointresserade att de tror att SD ingår i samma block som S bara för att de står som opposiotionspartier på samma sida i rummet under en partiledardebatt .. de tittar inte på partiledardebatter!

  Johan Westerholm .. oj, nu känner jag mig så hedrad att jag nästan får skrivkramp ;-)

  SvaraRadera
 9. Tjenna, jag är så tråkig att jag skippar att se partiledardebatterna oavsätt utformning.

  Istället läser jag kammarens protokoll i riksdagen där ordväxlingarna mellan alla partier är väl dokumenterat.

  Det blir ingen huggsexa och alla får säga sitt till varje partis representant.

  Här är ett exempel.

  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=101&bet=2011/12:15

  SvaraRadera