onsdag 23 november 2011

Verbal inkontinens?

Jag brukar beskriva mig själv som en person som är känslomässigt inkontinent men samtidigt drivs av en enorm nyfikenhet och ett starkt kontrollbehov. Det finns säkert en bokstavsdiagnos för det.

Håkan Juholt verkar vara min totala motsats. Verbalt inkontinent och helt i avsaknad av längtan efter fakta eller kontroll.

Jag har mött många som han, vi har till och med några i bekantskapskretsen. Trevliga karlar som vet hur man berättar och förstärker en historia och vad som höjer stämningen i ett större sällskap. Riktiga dyrgripar i vilket sammanhang som helst .. privat.

Yrkesmässigt brukar det inte gå så bra .. det funkar inte riktigt att komma med glädjekalkyler och löften som man inte har en chans att leva upp till. Människor blir förbannade då!

Känner sig lurade rent av .. även fast det inte var meningen.

Det är de här människorna som aldrig går ner i vikt trots att de springer EN MIL varje dag, äter enligt LCHF-dieten UTAN ATT FUSKA, som tål sprit och kan dra i sig ett HELRÖR utan att ens bli berusad och som har spelat fotboll på elitnivå, varit tillsammans med kändisar, tjänar ENORMA SUMMOR som satsats på lönsamma projekt som kommer att ge UTDELNING senare.

De kan inte hjälpa det. Det räcker inte att säga att de tar regelbundna promenader varannan dag, försöker gå ner i vikt och somnar efter 2-3 starköl. De orkar inte minnas skoltidens misslyckanden och alla de som aldrig svarade på kärlekskranka närmanden och de vill så gärna, så gärna lägga lite guldkant på verkligheten .. de kan bara inte låta bli.

Det är ett invant beteende .. spontant och yvigt. Det är rörande och lite onödigt och de menar inte illa.

De är bara verbalt inkontinenta!

Expr., Expr., Expr.,

6 kommentarer:

 1. Avstädat! Klockrent gör man kanske vart 10onde år. Riktigt väl avstädat i varje inlägg. Det är en fröjd att läsa dessa dagligen. Önskar att bloggarna på S-info blev flitiga deltagare här, men det är väl att hoppas för mycket, de skriver ju mest för sig själva med rejäla skygglappar för de röda sosseögonen.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr stämmer beskrivningen delvis in på mig med.....Bantar konstant och ligger på trivselvikten +17 kilo.... Det är väl typiska manliga egenskaper du beskriver och är man entreprenör är man automatiskt tidsoptimist.

  Om man drar ut på detta och tänker till så inser man att dessa personer INTE ska leda landet utan vi borde kunna ta fram andra urvalsmetoder så att intelligens, empati, eftertänksamhet och andra honnörsord blir de som vi letar framtida ledare efter.

  Dvs Demokrati 2.0!

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Verkligen klockrent. Blev rekommenderad den här bloggen av en kompis och den är verkligen jättebra! Keep it up!
  Johanww

  SvaraRadera
 4. Tack till de tre Anonyma .. det är nästan så jag får prestationsångest .. ;-)

  Nils Dacke .. om man ser det så kan jag väl säga att beskrivningen passar in på min egen man! ;-)

  Men jag syftar på dem som alltid måste dra allting ett varv till, och lägga till lite mer, för att det ska låta lite bättre. En hyrd stuga i fjällen blir vårt hus i fjällen, en fest med 30-40 inbjudna blir nästan 100 och framtiden och tiden som varit målas alltid i bjärta färger och stora penslar.

  Människor som alltid sätter sig själva i centrum .. JAG JAG JAG .. och aldrig ser fallgroparna förrän de står mitt i dem!!

  Det tror jag inte gäller varken dig eller min man!! :-D

  SvaraRadera
 5. Hahaha vilket bra uttryck, finns ju skapligt många det passar på. Tänker på några gamla arbetskamrater, ej enbart män.

  SvaraRadera