fredag 18 november 2011

Men .. så hemskt!

Den socialdemokratiska partistyrelsen har samlats för ett möte. Ett möte där det förmodligen blir hett om öronen på den sms:ande Anders Johansson.

Håkan Juholt ser lika lycklig ut som ett barn när han fångas på bild på väg in till partistyrelsen. Han tror nog också att Anders Johansson ska få smäll på fingrarna.

Annars så är Håkan Juholt full av tillförsikt inför sossarnas framtid och jag häpnar när jag hör vad det är han ser fram emot.

”Vi är med full fart på väg in. Det är en socialdemokrati som ser att det borgerliga experimentet faller ihop, elpriserna skjuter i höjden och snart kommer vintern och då ska det bli intressant att se hur tågen går. Man väger kissblöjorna för att någon ska tjäna pengar, det kommer att vara mer bestående än andra ämnen den senaste veckan. Det här kommer att stärka socialdemokratin.”

Ingen självrannsakan, inte en tanke på hur äldrevården sett ut under tidigare socialdemokratiska regeringar, inte ett ord om den egna politiken ..

… bara HURRA vad bra att det finns några förfärliga privata aktörer inom åldringsvården .. (de kommunala tiger vi stilla om) .. så att vi blir stärkta!! Och HOPPAS, hoppas att tågen (som vanskötts i decennier) inte går i vinter för då blir vi ännu mer stärkta och hoppas, hoppas att något annat går riktigt illa i vård, skola och omsorg just nu .. för då får vi ännu mer flyt som vi kan lova att satsa och investera oss ur.

Jag blir illa berörd.

Det lyckliga leendet ser inte riktigt trevligt ut när jag läser hur han ser på sin .. och vår, framtid. Önskar han oss allt ont för att komma till makten??

Satsa och investera? Hur, var och varför. Hur mycket blir det kvar när alla andra löften om pensionärsskatt, avskaffad barnfattigdom, fler jobb i offentlig sektor och bättre villkor och ersättningar till alla, alla, alla, har uppfyllts?

Vilka pengar är det Håkan Juholt har att investera och satsa?? Samma pengar som andra länder som USA, Spanien, Grekland, Italien mfl har använt??

Och en fråga som legat och gnagt det senaste halvåret poppar upp igen ..

VARFÖR vill Håkan Juholt bli statsminister??

Socialdemokraterna tänker bedriva stark opposition mot regeringens politik .. säger Håkan Juholt, och det är ju hans jobb så det är ingen överraskning, mer än att han verkar ha komma på det väldigt sent.

Men något mer kan vi väl begära av Socialdemokraterna än att de önskar att allt ska gå åt helvete och att de tycker att Alliansen är värdelösa??

Eller .. finns det inget mer?


SvD, SvD, DN, DN, Expr.-blogg,

Uppdaterat 16:22. För den som är intresserad av samtalstonen mellan Håkan Juholts supporterskara och de lite mer kritiska medlemmarna så finns ett intressant inlägg hos Erik Laakso.

7 kommentarer:

 1. Nope, det finns inget annat på deras agenda.

  De har ju fått för sig att de har en moraliskt plikt att bestämma över alla.

  Ungefär som den kristna högern i USA eller som George W Bush, "är ni inte med oss är ni emot oss".

  De tror i sin enfald att man kan vinna förtroende genom att implicit hota folk. Tycker du inte som jag är du en oempatisk girigbuk och passar du dig inte kommer vi att göra livet surt för dig.

  PS. Skulle de komma till makten, då kommer jag att ändra mig och bli just det, en oempatisk girigbuk som aldrig mer kommer att frivilligt hjälpa andra.

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Juholt agerar sitt eget partis historielöshet iom den totala avsaknaden av backspegel kring vad partiet genomfört just angående det han kritiserar nuvarande regering som skapare av.

  Man blir ju som sagt var tidigare först road av alla grodorna som hoppar ur hans mun 07-24, sen oroad, sen förfärad, äcklad javisst- men det värsta är ändå "apparaten" bakom!

  Finns ingen som helst självrespekt?!

  DE som visar cojones och självrespekt, sund integritet och gör kloka uttalanden hoppar av själva till slut, straffas till tystnad eller utfrysning och bara valet av en 66 årig föredetting till förnyare uppvisar ju en desperation som nu antagit krampframkallande dimensioner.

  Attraktionen stavas M.A.K.T.
  DET är motivet. HUR att komma dit är målet. Väl där förmodar jag att den "juholtska strategin" innebär att han trollar fram den tidigare till polen smugglade tryckpressen som under tiden i exil ombyggts till sedelpress. Sen djäklar ska ni se frälsaren in action.

  "Ty folket skola se ljuset, kritiken skola ge vika,de kommer att knäböja, piska sina ryggar blodiga och be om förlåtelse när de skriver under avtalet till den rättfärdiga ledaren med visioner större än världsbanken, ett ego större än universum och ett följe av politiskt korrigerade korrekta pager som vid eventuella avvikande uppfattningar framförda av folket alltid skola utropa " Se! kejsaren ÄR inte naken! ni är blinda"

  SvaraRadera
 3. Sossarna har alltid haft ett väldigt kort minne när det gäller vad som är dåligt, allt som är dåligt är sittande regerings fel, det beror aldrig på att det varit dåligt innan. Att man behöver ändra på saker och ting och att det kan ta tid bryr man sig inte om, precis som att man inte bryr sig om att Sverige ligger i Europa som ligger i världen.

  Det som är bra däremot är alltid sossarnas förtjänst, då har Alliansen kommit till ett dukat bord. Sossarna har byggt detta fantastiska land men har aldrig ens funderat över vilket luftslott allting var långt in på 90-talet.

  Att vi har haft en äldre- och barnomsorg som mest liknat en förvaring under sossarnas tid talas det tyst om. Att skolans mål inte har uppfyllts under sosarnas tid är glömt. Att cancersjuka och arbetslösa hamnade mellan stolar eller blev "jagade" av F-kassan har man också glömt. (Ulla Hoffmans kritik mot G.Persson 2005)

  Har man selektivt minne och teflonkostym så kommer man kångt i maktens korridorer.

  SvaraRadera
 4. I samband med Erik Laakso och samtalsklimatet, bloggar jag om detta idag.
  Lyckades inte länka tiil dig så jag lägger den här. Läs och förfasas.

  http://peterstrobl.blogspot.com/2011/11/ulvar-med-faraklader-har-inget-och.html

  SvaraRadera
 5. Man måste vara nöjd så länge man låter dessa konstiga människor som har cancer jobba. Inte fasen ska de gå hemma och dra. Vi har inte råd med det. Sjuka och arbetslösa är en belastning för samhället.

  SvaraRadera
 6. Roggan .. de cancersjuka är uppenbarligen en våt dröm för Socialdemokraterna. En dröm som "stärker partiet" på ett positivt sätt?

  Men VAR är lösningen på problemet?

  VAD ska Socialdemokraterna göra för de cancersjuka om de kommer till makten?

  HUR ska en annan sjukförsäkringspolitik se ut och finansieras??

  Eller räcker det bara med att människor är sjuka för att Partiet ska gå igång.

  Kom med lösningar och finansiering, tala i klartext så att väljarna ser att kunnandet finns .. ja, då vänder kanske opinionen. Då kanske jag skulle tro på socialdemokratin??

  Men att vandra omkring i kommentarsfälten och droppa hintar om cancersjuka som arbetar ihjäl sig hjälper inte ditt parti, snarare tvärtom.

  SvaraRadera
 7. På nyheterna ikväll var Juholt väldigt tydlig med att det var han som skulle leda socialdemokraterna vid valet 2014.

  Sven-Erik Österberg var mer sansad och sa att det får vi se hur det blir 2013 när Juholt ev ska väljas om.

  Jag hörde på radion idag att Silvio Berlusconi just släppt en platta med kärleksballader. Tydligen är det hans fjärde album. Det kanske vore en bättre karriär för Juholt, att med sitt väna leende sjunga smäktande kärleksballader, så det darrar i mustaschen.

  SvaraRadera