lördag 12 november 2011

Juholts lösning på SVT-problemet!!

”Låt oss aldrig förhandla av rädsla. Men låt oss aldrig vara rädda för att förhandla” ..

.. så sa John F Kennedy och det kanske vår svenska politiker skulle ta och fundera över nu när Sverigedemokraterna kommit in som nytt parti i Sveriges Riksdag, i stället för att springa som skrämda höns så fort de ser dem?

För som det är nu kan vi inte fortsätta att ha det.


SD är i sin fulla rätt att ta ställning i vilken fråga som helst som ställs i riksdagen. De kan själva avgöra vad de vill, tror på och vill stödja .. precis som vilket annat demokratiskt valt parti.

Men lägger de en röst till höger så skriker vänstersidan som spädgrisar och pekar upprört finger åt höger för att bevisa att .. Vi, vi, vi har INGENTING ALLS med SD att göra!! Det är dom, dom, dom!!

Och lägger SD sin röst på ett vänsteralternativ eller kliver in i ett rum ockuperat av en vänsterpolitiker så kommer samma skriande från höger mot vänster .. SE, se, se!! DE samarbetar!!! Fy, fy, fy!!!!

Det räknas, anklagas, påstås och skylls på .. det är patetiskt, och framför allt kränkande för de väljare vars fattningsförmåga politikerna grovt undervärderar.

Hela valrörelsen fick SD en mediabevakning värd miljoner, tack vara Mona Sahlins ihärdiga mässande om att SD minsann inte skulle kunna påverka eller få plats i svensk politik. Aldrig någonsin, aldrig någon gång, aldrig, aldrig, aldrig.

Hela pekandet på SD:s farlighet gav en signal om att här fanns det makt inom räckhåll .. en röst på SD var inte bortkastad. Och Alliansen hängde på, efter att först försökt göra det enda vettiga .. tiga ihjäl det som uppfattades som ett hot.

Och det gav resultat, eller hur?

Nu har vi ett nytt parti. Ett parti som är demokratiskt valt och befinner sig i riksdagen på samma villkor som alla andra partier. Men som vi ska låtsas som om det inte finns och som absolut inte får förknippas med något annat parti och som, om de gör det, måste användas som mobbningsverktyg för att misstänkliggöra motståndaren?

Våra politiker är livrädda för Sverigedemokraterna?

Det är för bedrövligt. Ovärdigt och sorgligt.

Alla frågor handlar inte om främlingsfientlighet, integrationspolitik eller invandring och Sverigedemokraterna har mandat från sina väljare att ta ställning i alla frågor som ställs i Sveriges Riksdag.

Vi vet det, politikerna vet det .. men tror att vi väljare är så lågpannade och lågbegåvade att vi tror att sverigedemokratiska åsikter kladdar av sig på den som står närmast .. även om det handlar om utbyggnad av järnvägar eller en bättre renhållning och sopsortering?

I så fall är det kanske Lars Ohlys fel att Göran Hägglund är ute i blåsväder i sitt parti och Göran Hägglunds fel att Lars Ohly inte lyckades bättre i valet? De båda har ju trivts bra tillsammans, haft roliga stunder och uppskattat varandra trots skillnaderna i politik. Tänk om vi väljare blev så förvirrade av det att båda förlorat trovärdighet?

Håkan Juholt ställer ultimatum, kräver anpassning från SVT, knäpper med fingrarna och kräver respekt när det gäller placeringen av partiledarna i partiledardebatterna.

Det VISUELLA intrycket som placeringen i studion ger, kan förvirra väljarna och få tittarna att tro att det bara finns två block att välja på .. regeringen .. (C, Fp, Kd och M) och oppositionen .. (Mp, S, SD och V).

SÅ dumma är vi alltså, vi som bänkar oss framför tv:n för att följa partiledardebatterna?? Helt ointresserade av politik och helt utan egna åsikter? Jag undrar varför de tror att vi sitter där och tittar när det faktiskt finns roligare program??

SÅ fullständigt blåsta är vi också att vi inte förstår att det kan uppstå skillnader i balansen och samarbetet mellan olika partier beroende på vilka vi röstar på. Jag undrar hur Håkan Juholt tror att vi uppfattar mängden av valsedlar vid röstningstillfället??

Förvirrande rent visuellt??

Kan vi verkligen hantera ett sådant brett urval utan att klumpa ihop dem till något förvirrat overkligt??

I stället för den klassiska uppdelningen av regeringspartier och oppositionspartier kan Håkan Juholt tänka sig att dela upp det hela i till exempel bokstavsordning ..

… hmmm .. låt se, hur blir det då??

Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet.

Och det blev ju alldeles lysande, eller hur?

Enligt Håkan Juholts egen genialiska lösning för att kunna delta i SVT:s partiledardebatter, så placeras Jimmie Åkesson mellan Håkan Juholt och Jonas Sjöstedt … en ENORM skillnad .. rent visuellt!!??

Men det blir naturligtvis STOR skillnad för de korkade väljarna som nu får veta att det handlar om BOKSTAVSORDNING och inte BLOCK!!!


AB, SvD, DN, DN, Expr., Expr.,

Mycket väsen för lite ull .. sa kärringen som klippte grisen.

8 kommentarer:

 1. Lugn, min vän;)

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3071&artikel=4788771

  Det blir bättre i Juholts lördagsintervju eller varför stönar reportern hela tiden...?!

  SvaraRadera
 2. Ja Jugholt han tror att han kan bestämma över SVT. Vilken clown. Han gör bort sig mer och mer. Dessutom är han en riktig linslus.Det verkar som han vill synas i medierna varje dag. Han uttalar sig så korkat som det bara går och får rubriker.

  SvaraRadera
 3. "Men det blir naturligtvis STOR skillnad för de korkade väljarna som nu får veta att det handlar om BOKSTAVSORDNING och inte BLOCK!!!"

  ROFL & LOL & alla andra förkortningar som går ut på att jag dör av garv.

  SvaraRadera
 4. Juholt börjar bra. Alliansen politik som går ut på att vårda gammla till döds kommer Juholt med svenskafolket i ryggen att sätta stopp för

  SvaraRadera
 5. Lyckas inte länka till dig. Din bloggning inspirerade till min:)

  http://peterstrobl.blogspot.com/2011/11/nej-hakan-juholt-nej.html

  /Peter

  SvaraRadera
 6. Anonym 14:45 och Hmm .. men visst blir det SKILLNAD mellan block och bokstavsordning? Då blir ju bilden som väljarna ser en HELT annan .. ;-D

  Peter Strobl .. säga vad man vill om Håkan Juholt, men underhållande är han. Det är alltid lika trevligt att kunna vara till inspiration .. nu söker jag bara tid till att kunna inspirera mig själv lite grand med allt som jag sparat ner för genomgång.

  Dygnet har för få ostörda timmar .. särskilt på helgerna.

  SvaraRadera
 7. Anonym 15:44 .. äldrevården är kommunernas ansvar i och med att vi har kommunalt självstyre. Det är kommunen som köper tjänsten och har tillsynsansvaret och det är väldigt många kommuner som har socialdemokratiskt eller socialdemokratiskt/miljöpartistiskt styre.

  ALLT är inte Alliansens fel ...

  SvaraRadera
 8. Jag instämmer helt med Hmm. Jag ligger i krok här framför datorn och garvar på mig.

  SvaraRadera