torsdag 10 november 2011

När de här skorna ...

.. var nya, hade jag fortfarande chansen att gå med i ett politiskt ungdomsförbund. Så även om de ser väl bibehållna ut, så är det här verkligen inga nya skor.

Tänk om jag verkligen gjort det? Jag har lätt för att tala för mig, lätt för att engagera andra, är hyfsat social och väluppfostrad .. men har tyvärr rätt svårt att underordna mig och göra konster på befallning.

Tänk om jag hade varit lite smart? Om jag insett att en svansviftning eller tillfällig apportering kanske känns förnedrande för stunden men kan betala sig på sikt? Tänk om jag inte brunnit så för det jag trodde på, utan brunnit lite mer och långsiktigt för andras mer lönsamma idéer?

Då hade jag kanske haft en god försörjning hela livet, suttit med en generös inkomstgaranti som förrätt till en förmånlig pension sedan 20 år tillbaka.

Det hade jag ingen aning om när jag ansvarslöst och egoistiskt tog för mig av livets glädjeämnen i just de här skorna. Och när jag sedan bytte till mera trendiga modeller så hade jag redan trampat i klaveret så många gånger att en framtida politisk karriär låg fullständigt i spillror.

Egentligen kan man säga att det är fullständigt livsfarligt för unga människor att ha skor som uppmuntrar till lättsinne och nöjesliv!! Hur skulle det se ut om alla gjorde som jag?

Vi skulle ju inte få några allvarsamma politiker alls?

Då kanske det är bra att vi ger dem som träget och troget traskat på den breda vägen en chans till lite lättsinne, ansvarslöshet och egoism efter det de släppts ut ur riksdagens dammiga kammare?

Fast det faller ju på att det inte fanns en enda människa som ville bekosta MIN insats på området när det begav sig!

Det borde egentligen sitta varningstext på snygga skor!

"Tänk på att du kan ödelägga en framtida politisk karriär genom att bära dessa skor!"

"Höga klackar kan innebära risk för brustna framtidsplaner .. ta dig i akt!"

För att inte tala om stövlar!!

"Varning: dessa stövlar kan föra både dig och andra på villovägar som effektivt hindrar alla planer på en lönande inkomstgaranti."

Och medan jag skriver det här går det upp ett ljus!!! NATURLIGTVIS .. det här är orsaken till att mansdominansen är så total i politiken och näringslivet!!

Det är alldeles livsfarligt med skor .. det syns om inte annat hemma hos mig, där de ligger i drivor på alla upptänkliga ställen .. som minnen av alla felsteg som gjorde att jag aldrig fick någon inkomstgaranti från skattebetalarna.

Exp.,

4 kommentarer:

 1. Känner hur liksom hela det här inlägget talar till just mig :)

  SvaraRadera
 2. Hmm .. ALLA mina skoinlägg är speciellt tillägnade dig .. :-)

  SvaraRadera
 3. Wow, vilka läckerbitar. Tänk att de kunde förstöra så mycket. Helt sanslöst. Man kanske måste lägga en extra politikerskatt på skor så att lättfotade flickor verkligen fattar vad de gör när de lägger sina surt förvärvade slantar på något så oansvarigt som skor. Även om de är ack så läckra.

  När jag var engagerad i ett handikappförbund för ett antal år sedan så frågade mitt ex varför jag inte ägnade mig åt politik. Det var ju det jag gjorde. Ägnade mig åt handikappolitik. Jag svarade honom i alla fall att jag inte passade in i något parti eftersom alla hade något jag gillade, eller ogillade. Då tyckte han att jag skulle starta ett eget parti. Men det kändes så jobbigt. Man kanske borde gjort det. Då har man haft en tryggad ålderdom nu....:-)

  Man kanske till och med kunde ha läckra skor i så fall.

  SvaraRadera
 4. *Smickrad* ;-)

  SvaraRadera