söndag 27 november 2011

Den stora borgerliga konspirationen!En björntjänst är en välmenad tjänst som får förödande, eller i varje fall negativa, följder för mottagaren. Uttrycket kommer från den franska fabeln om björnen och trädgårdsmästaren av La Fontaine, där en tam björn slog ihjäl en fluga på sin sovande väns ansikte, men följden blev att slaget oavsiktligt dödade hans gode vän.


Eller så kan man säga att en björntjänst kan vara när man tycker så mycket om någon att man kramar ihjäl föremålet för de heta känslorna.


Så när jag läser om Mosa Juholt-kampanjeni bloggen In Your Face så går tankarna osökt till den påstådda ”Mosa Mona-kampanjen” som föranledde försvarsartiklar från alla sossarnas 26 distrikt, Thomas Bodström, Liza Marklund och många fler .. och fick alla att se Mona Sahlin som ett hjälplöst våp som inte kunde försvara sig själv. Något som hon hedersamt nog påpekade själv.


Det intressanta med ”Mosa Juholt-kampanjen” är att den till största delen har skett INOM socialdemokratin? Dessutom kan jag inte låta bli att reagera på att det redan den 17:e mars i år .. INNAN Håkan Juholt ens var vald?? .. varnades för en ”Håna Håkan-kampanj” på ett antal socialdemokratiska bloggar???


Det är imponerande att de kunde förutse det så tidigt? 


”Drevet” runt Håkan Juholts hyresersättning hålls i gång på s-bloggar .. den vanliga väljaren har lagt det åt sidan för länge sedan .. vi är så vana och förväntar oss egentligen ingenting annat från våra folkvalda. De övriga påstådda desperata angreppen från media och borgerligheten består till stor del av reaktioner på faktiska uttalanden från partiledaren själv .. dokumenterade, filmade och inspelade?? Samt uttalanden från hans egna partikamrater.


Men naturligtvis har ”den borgerliga ekokammaren*” försåtminerat förutsättningarna för alla uttalanden så att de framstår i en ofördelaktig dager, trots att allt var så tillförlitligt och oklanderligt innan det dokumenterades, filmades och spelades in??


Eller vad som helst som framställer partiledaren som ett oskyldigt, hjälplöst offer???


Fy skäms på borgerligheten i största allmänhet, på Fredrik Reinfeldt i synnerhet, vet hut till alla kritiker och håll käften till Media som styrs av de båda förstnämnda!!


Fast det som jag mår sämst av är hur de ser på OSS?Väljarna! Är det någon som kommer ihåg oss? Det är VI som ska traska iväg och lägga lappar i kuvert när det är val, om det nu finns någon som tycker att det är av betydelse?? 


För det är inte precis vilket jobb som helst han söker, Håkan Juholt. Han vill bli statsminister .. och representera alla oss som bor i det här landet. Ta beslut som berör och påverkar oss alla .. kanske för lång tid framöver .. och vi har rätt att ställa höga krav på tydlighet, kunnande och kompetens.


Vi är några stycken … och de dåliga opinionssiffrorna stöder sig på svar från OSS!! Opinionsinstituten och alla som sammanställer väljarbarometrar eller statistik till media vänder sig till OSS för att få veta vad VI tycker. Det är VI som ligger bakom de dalande förtroendesiffrorna för Håkan Juholt och socialdemokratin.


Ska jag då tolka alla anklagelser om ”Mosa Juholt-kampanjer” som att VI också är köpta av borgerligheten och ingår i den stora konspirationen?? 


Är stora delar av svenska folket också en del av den regerings- och moderatstödda budskapsmaskinen?Är VI också megafoner styrda av de borgerliga ledarsidorna?


Tror sossarna att vi är så obegåvade att vi springer dit media pekar och okritiskt köper precis ALLT som står i rubrikerna .. eller har de helt och hållet glömt bort att vi finns?


Det talas om det politikerförakt som gror bland väljarna .. men det går inte att bortse från det väljarförakt som verkar växa sig allt starkare.


DN, DN, DN, SvD, Expr., Expr., AB

5 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren inne hos mig Any!
  Ha en riktigt skön söndag och en trevlig första advent!
  Kram =)

  SvaraRadera
 2. När det gäller (S) är det alltid någon annans fel. Förutom det som blivit bättre, då är det plötsligt (S) förtjänst. Det är så patetiskt att man mår illa.

  Väx upp för fan och ta ert ansvar och står före era misstag! (Detta gäller då även de andra partierna, men (S) är de som verkligen har satt det i system)

  SvaraRadera
 3. Du känner väl till att ca:70% av alla journalister har sina sympatier åt vänster. Du känner väl till vem som är ordförande för Svt, m en snabbt ska in och försöka rädda (S)? Du vet väl vem som ska ta över Svt rodret? Så snälla lite nyanserat tänkande kring vem som styr media!? Annars har du en tänkvärd blogg.

  SvaraRadera
 4. Kusinen från landet27/11/11 17:41

  Man kan i alla fall inte säga annat än att "politiken" blivit väldigt underhållande sedan Ljugholt kom in bilden! Jag hoppas verkligen han blir kvar som sossarnas partiledare; jag har svårt att tänka mig bättre försäkring för att vi får fortsatt borgerligt styre även efter nästa val.

  SvaraRadera
 5. Jack N .. jag har nog varit lite otydlig? Den "borgerliga dominansen" inom media och de "borgerligt stödda mediadreven" är inte min uppfattning, utan något som jag hämtat på s-bloggar.

  Jag är lika förbluffad som du!

  Kusinen .. om Håkan Juholt hoppar av från partiledarskapet frivilligt eller ofrivilligt blir jag förmodligen tvungen att lägga ner min blogg. För vad toppar man det här med??

  Fast det är klart .. Östros lurar i vassen och har med sig Monas gamla gäng .. ;-)

  SvaraRadera