tisdag 1 november 2011

Jag tänkte ..

.. skriva ett inlägg om drömmen om att starta eget innan jag ilar vidare i riktning mot huvudstaden, men så läser jag DN:s ledare om Håkan Julholts planer på att låta facket få vara med och besluta om innehållet i hans "nya" politiska vision. Om han .. mot all förmodan .. går segrande ur nästa val.

Den socialdemokratiska framtiden ser bara konstifikare och konstifikare ut?

Och jag går till källan .. sossarnas egen hemsida .. och finner att Ledaren själv har hamnat i Indien??

I Indien???

Är det säck- och askaturnén som gått world-wide??

Men så läser jag att han ska hålla tal i indiska parlamentet på temat "kunskapsbaserad ekonomi och värdeburen tillväxt", och då är min dag räddad.

För hur jobbig och stressig den här dagen än blir så kommer jag att känna mig uppåt när jag för mitt inre öga ser hur den Store Juholt fumlar med den stora pappersbudgetbunt som han släpat med sig runt i landet .. och berättar för en skara trollbundna indier om hur man startar processen med en ekonomisk plan och redovisning ..

.. ta en bunt papper, huller om buller, utelämna det du inte fattar eller kan och överlåt beslutsfattandet och tänkandet åt dem som står under dig och bör ta ansvaret, satsa på ett salvelsefullt, ansvarstagande tal om fattiga barn och gamla föräldrar och fyll tomrummen med trevligheter som paraplyer och gulliga små djur.

Däremot så är jag ganska säker på att han inte kommer att rekommendera en återgång till gamla tider ..

.. fast man vet ju aldrig??

3 kommentarer:

 1. Nej man vet verkligen inte från den ena dagen till den andra vilka mystifika vändningar politiken kan ta. Om Juholt kunde sluta krumbukta sig och bara avgå skulle allt vara så mycket bättre.
  Tror jag, men man vet ju aldrig. =)))

  SvaraRadera
 2. Nu är du allt elak! Tänk på att den store ska tala i Indiska parlamentet där dom pratat och skriver perfekt engelska kan bara gå på ett sätt. Vi borde ha reseförbud för våra politiker som nog är de sämst utbildade i hela världen!

  Men Juholtarn kan ju alltid dra en repa på gitarren och sjunga lite! Det höjer ju alltid stämningen.

  SvaraRadera
 3. Klart du ska starta eget och jag ställer gärna upp som mentor!

  SvaraRadera