måndag 31 oktober 2011

Fötter ..

.. det klarar man sig inte utan.

Men man måste ha två .. annars är det lite knivigt att ta sig fram och just därför är jag jättetacksam att jag i alla fall har en och en halv just nu.

I dag har jag använt dem till att transportera mig själv till tandhygienisten för att få veta alla nackdelar med att ha tänder. Det kan till exempel göra ont i dem .. om man investerar en mindre förmögenhet i att regelbundet låta en tandhygienist peta och skrapa på stället där man helst inte vill bli petat och skrapad .. när det gäller tänder.

Min halva fot är resultatet av något som förmodligen skulle platsa i Guiness Rekordbok?

Tror jag?

Möjligen är det vanligare än vad jag förstår, att gå och lägga sig fullt frisk, glad och förväntansfull .. och vakna upp med en stressfraktur i foten? Ni kanske till och med har varit med om det flera gånger?

Jag visste inte ens att det kunde hända.

Från och med nu är det jättespännande att kliva ur sängen på morgonen .. hänger allt ihop?? Är alla små ben överallt hela?? Har jag stressat sönder något på grund av för våldsamma drömmar eller överplanerade dagar?

Jag kan nästan se för mitt inre öga hur hela jag faller ihop som ett dåligt sorterat plockepinn när jag ställer mig bredvid sängen. Usch!!

Sedan att det tog nästan tre veckor att få den lilla frakturen godkänd och röntgad gjorde väl inte det hela bättre. Det har liksom varit lite oenighet mellan mig och vården i det här fallet.

Senfästesinflammation .. jo, då, det köpte jag i en vecka. Artros .. får man väl inte över en natt? Skoinlägg???? VARFÖR DÅ!!!!

Röntgen? .. förslog jag, lite försynt.

Sjukgymnast .. först, tyckte läkaren.

Röntgen! .. envisades jag lite mer påstridigt.

Vila, vänta och se .. försökte h*n då.

RÖNTGEN!! .. krävde jag och satt som fastlimmad på besöksstolen. Och då fick jag en dropintid och ett verkligt trevligt telefonsamtal på morgonen dagen efter.

Stackars, stackars mig som har en fraktur .. och inte bara lite löjligt "ont i foten".

.. och då tänker jag genast på Tage Danielsson och på franska revolutionen och alla som skulle ha varit tacksamma för att få ha ont i foten i stället för att få huvudet avknipsat jäms med axlarna .. och känner mig onödigt gnällig.

Men medge att det låter trevligt allvarsamt .. FRAKTUR!! Det är mycket som jag slipper just nu på grund av min FRAKTUR.

Hämta och leta efter grejor till exempel. Det brukar vara min uppgift i livet, men ingen kan väl för skams skull begära att någon med en FRAKTUR i foten ska behöva resa sig och besvära sig, Eller hur?

6 kommentarer:

 1. Kusinen från landet31/10/11 16:16

  Vårda frakturen ömt, så du blir av med den!
  Men hur går det med hundpromenaderna?

  SvaraRadera
 2. Kusinen .. äsch, har jag haltat omkring i skog och mark i tre veckor och trott att det varit senfästesinflammation, så kan jag nog halta vidare, tror jag. Det är säkert bara nyttigt .. det du inte dör av härdar, eller hur de nu säger? :-)

  SvaraRadera
 3. Inget fel på huvudet i alla fall, inte vad man kan märka...

  Så kom igen, Anybody!

  Men visst gör det ont, visst..! /G

  SvaraRadera
 4. Njut av frakturen och kräv ompyssling från familjen.....:-)

  SvaraRadera
 5. Jaha, nu fick jag svar #2 om vad som hänt med din fot. Aj aj! Du ska nog inte belasta för mycket trotts allt.

  SvaraRadera
 6. Jag hade inte hört talas om det heller faktiskt, men tydligen är det inte helt ovanligt då...
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Stressfraktur

  Men kanske lite försiktighet i promenaderna kan vara en idé.

  SvaraRadera