fredag 14 oktober 2011

Socialdemokraterna väljer Ingvar Carlsson till ..

.. skugg-partiledare, mentor, eller personlig assistent, till Håkan Juholt och kan därmed förtroendefullt luta sig tillbaka. Det var inte oväntat, jag tjänade en hundring på det och det kanske hankar sig fram på det här viset, vad vet jag? Hängslen och livrem är ju ett gammalt beprövat socialdemokratiskt recept.

Det var en seger som måste ha smakat lite beskt eftersom det tog hela 6 timmar att komma fram till beslutet. Men för en man som uttalat anser att personer på höga poster måste vara höjda över all misstanke och vars omdöme man måste kunna lita på till 100%, när det gäller andra .. så måste det väl ändå ses som en seger?

Länken till Håkan Juholts uttalande när drevet gick runt Ulrica Schenström har jag lånat hos Den hälsosamme ekonomisten .. själv hade jag glömt bort det. Minnet är alltså kort när människor får kicken från sitt uppdrag, förmodligen är det längre om de inte får det.

Nu inser Håkan Juholt att han gjort människor besvikna och han har för avsikt att resa runt i landet och tala med människor.

Jag kan ge ett tips till Håkan Juholt och alla andra politiker .. oavsett partitillhörighet .. som reser runt i landet och "talar med människor". Jag vet hur de känner det efter sådana "samtal".

Det är oerhört förödmjukande att samlas runt en politiker som använder sig av hela sin karisma och all sin vältalighet för att få mötesdeltagarna att tro att det de säger verkligen betyder något .. och sedan få höra samma politiker gå helt emot de empatidrypande, förstående orden i partiledardebatter eller högstämda tal. Eller när de låtsas som om de inte visste ...

Att tro att man kan göra skillnad med berättelsen om sitt liv och upptäcka att man enbart används som alibi för att någon ska kunna säga .. jag har talat med folket .. är mer kränkande än att upptäcka att politikerna egentligen inte bryr sig ett biddevitt om hur folket har det, mer än vart fjärde år.

Att Håkan Juholt fortsätter att sikta på valseger 2014 är inget som jag har några som helst åsikter om, det är en ren socialdemokratisk fråga, men det finns ett oavslutat kapitel i den här historien som jag gärna skulle vilja se slutet på.

Vad händer med Peter Cervin?

Är det han som ska betala priset för hela den här råddigheten .. eller får han behålla sitt jobb och sin försörjning?

AB, AB, Expr., Expr., Expr., DN, SvD

5 kommentarer:

 1. Vi får väl se...

  I ett normalt land skulle en politiker i blåsväder avvakta söndagstidningarna med bävan, eftersom de skulle kunna vara fulla med smaskiga avslöjanden... men Sverige är inte ett normalt land.

  Så.. vi får väl se.

  Annars hade Johan Ingerö i SvD en mycket insiktsfull kommentar:

  "Socialdemokraternas möte idag handlade rimligen om vad de fruktar mest; valförlust 2014 eller ett partiledarval som hotar spräcka rörelsen. De valde uppenbarligen det senare."

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2011/10/14/enigt-men-brackligt-fortroende-for-juholt/

  SvaraRadera
 2. Eftersom Centerpartisterna har aggerat under samma "Luddiga" regler, förutsätter jag att de inte heller åtalas. Rätt ska vara rätt.

  Men innerst inne är jag så jävla förbannad på dessa politiker-svin som sitter och och tror att de är lite mer värda än alla andra. Och kom ihåg, det var Juholt som la ribban för den framtida moralen inom svensk politik. Fy fan!

  SvaraRadera
 3. Här trodde jag att S skulle ge Juholt foten, och så gav de honom Foten istället.

  SvaraRadera
 4. Kusinen från landet14/10/11 19:23

  Partiledare och statsministerkandidat med övervakare.. Jaja, mycket ska man höra innan öronen trillar av.

  SvaraRadera
 5. Kusinen från landet15/10/11 14:09

  Enligt Expressens hemsida har Ljugholt också fabulerat ihop en historia om hur han smugglat tryckpress till Solidaritet och tagits av polisen enligt krigslagar. Ingen annan kan tydligen minnas att detta över huvud taget hänt. Han påminner mig om den arbetskamrat jag en gång i världen hade, som berättade så mycket skrönor att ingen till slut trodde ett enda ord av vad han sade, och som av arbetskamraterna tillskrevs än fler vilda skrönor. Det kom som en total överraskning de gånger det visade sig att han faktiskt talat sanning.

  SvaraRadera