onsdag 5 oktober 2011

På den gamla goda tiden ..

.. när Göran Persson var statsminister och reformerade äldrevården, så att vi i dag tycker att det är helt rimligt .. och medför mer frihet och mindre störning .. att äldre får en övervakningskamera monterad över sängen, när arbetslösheten sjönk i samma hastighet som förtidspensioneringarna steg och när kurser i teckenspråk och navigering sågs som utmärkta åtgärder för att återinföra arbetslösa in på arbetsmarknaden .. då sa Maken:

”Har du tänkt på att han (Göran Persson) mest omger sig med människor som inte sitter i riksdagen eller som inte har särskilt mycket egna idéer eller pondus? Det kommer inte att finnas en enda kompetent ledarkandidat kvar som kan ta över den dagen han avgår?”

Så avgick han. Mona Sahlin valdes under jubelrop och Maken slog sig för pannan och trodde inte det var sant och så avgick hon och Håkan Juholt valdes under jubelrop och jag slog mig för pannan och trodde inte det var sant .. och så valdes Tommy Waidelich till ekonomisk talesman och framtida finansminister och då vande vi oss på något konstigt sätt.

I dag läser jag kommentarerna under AB:s ledare, där Katrine Kielos uppmanar Håkan Juholt att ” .. återupprätta respekten för Socialdemokraterna .. innan han fokuserar på att bli älskad (?)”.

GianMauritz Mazzoli säger: I förlängningen kan man faktiskt ge Göran Persson en stor skuld till att Social Demokratin som den i dag heter, får dras med stolpskott som Mona och Juholt.

Han rensade ju ut all intelligens och all individualism och ersatte dessa med ”jasägare” och lättledda ”dumbommar” dvs nyttiga idioter i partiet.

Ser man då till ”väljarbasen” som idag dras mot forna ”pamppartiet” så fattar man att dom 3 gånger i RAD valt ledare som har lägre utbildning än dom flesta svenskar har i dag.

Det var inte riktigt så Maken uttryckte det .. men grundtanken är densamma. Den som får en hög post men inte sitter i riksdagen har ingen fallskärm att luta sig på i en konflikt utan blir beroende av att vara ”samarbetsvillig”. Den som inte har tillräckligt med kunnande eller egna idéer har måste ovillkorligen lita på det som sägs .. med sådana medarbetare blir det lättare att härska och söndra.

Göran Persson själv har nog roligt just nu ute på sin herrgård när han följer dem som han tidigare styrde med järnhand och det parti som han lämnade helt dränerat på tillväxt. Och när han intervjuas av Karin Hübinette och säger att Håkan Juholt är en ”politisk talang med väldiga förutsättningar” så är det nog inte bara Maria Abrahamsson som sätter kvällskaffet i halsen och utbrister i gapskratt.

”Skaffa respekten först – inte kärlek” .. ryter Katerine Kielos! Jag är inte riktigt säker på vad hon menar med ”kärlek”, men så har jag ingen större inblick i partiarbetet hos sossarna heller, men det låter spännande?? Själv känner jag ingen längtan efter att ÄLSKA eller strö KÄRLEK över någon partiledare alls .. så jag hoppas att det inte ingår i den berömda skuggbudgeten?

Återupprätta respekten för socialdemokraterna? Jag är inte så säker på att det är en uppgift som Håkan Juholt har förutsättningar till att klara av?

Man får aldrig en andra chans att ge ett gott första intryck .. och den första har han ju redan förbrukat.

DN, DN, AB, Expr., SvD, SvD,

1 kommentar:

  1. En mycke bra beskrivning av sossarnas politik

    SvaraRadera