söndag 30 oktober 2011

Suck ..!

När jag sist var inne och läste på Ulf Bjerelds blogg befann han sig i en hallelujabubbla efter att ha deltagit i Håkan Juholts säck- och askaföreställning i Göteborg.

Nu har han tydligen fått tid att bearbeta sina intryck och tid till eftertanke och landat i slutsatsen att Socialdemokraterna behöver TVÅ partiledare .. så att det blir lite lättare att skiljas från den som inte riktigt håller måttet.

Bengt Silfverstrands blogg .. en annan s-bloggare .. delas det ut höger- och vänsterswingar mot höger- och vänstersvängar inom partiet och den partibroder som drabbats av tvivel får inte .. som man skulle kunna förvänta sig .. stöd utan anklagas för att idka krypskytte mot den store ledaren Håkan Juholt.

Vilket får mig att misstänka att Bengt Silverstrand var närvarande på samma hallelujamöte som Ulf Bjereld?

Högersossar anklagas alltså för krypskytte mot renläriga vänstersossar. Det finns en Grafgerilla som lurar i vassen och upplevs som ett hot av samma vänstergäng? Det låter ruggigt, livsfarligt och nästan kriminellt!!!

Högersidan anser å sin sida att vänstersidan är stendöd, balsamerad, mumifierad, konserverad med utgånget sistadatum och kvar i det förflutna.

Alltsammans känns väldigt förtroendeingivande och tilltalande för väljarna, eller hur?

Och Eva Franchell skriver i AB om att folkets vrede sänkte Håkan Juholt .. inte på grund av lagen utan på grund av att hans moraliska och politiska kompass inte var funktionsduglig .. hon var nog INTE med i Göteborg?

Så garderar hon sig med att Carl Bildt slipper lindrigare undan bara för att vi vanliga väljare inte riktigt fattar problematiken runt hans engagemang i Lundin Oil .. men ett bostadsbidrag, det begriper vi? Vi begriper också att Tobias Billström inrättat sig i ledet bland de av våra riksdagsledamöter som använt systemet till att berika sig ytterligare lite grand .. bara för att de kan.

Ja, ja .. vem orkar bry sig?

Men när det gäller kompasser och vänster/högerfalanger så tycker jag nog att vi har rätt att kräva en innehållsdeklaration från Socialdemokraterna.

VAD får vi om vi röstar på dem om tre år??

En stendöd vänster eller en gerillakrigande höger?

Ärligast och hederligast är nog att först lyssna på Ulf Bjereld och skaffa två partiledare .. en höger och en vänster .. och sedan ta en titt på partiet och ta konsekvenserna av det man ser och låta de två partiledarna få varsin del. Och .. vips .. så har vi Socialdemokraterna-V och Socialdemokraterna-H, och så kan vi väljare avgöra vilket av dem som vi tycker har ett existensberättigande??

Är det inte genialiskt så säg?? Då gör VI det upprensningsarbete som annars skulle ha tagit en 10-15 år .. minst!!

Och på tal om genialiskt .. medan sossarna svingar sina höger och vänsterkrokar så arbetas det hos Miljöpartiet. Den referensgrupp bland väljarna som jag skrivit om i tre år nu .. jisses! .. den verkar bli verklig nu!!

250.000 svenskar ska hjälpa Miljöpartiet att forma en väljaranpassad politik och det var banne mig inte en dag för tidigt!

Nu väntar jag mig inte allt för mycket av den här satsningen eller av Miljöpartiet heller för den delen, men bara att de tänker tanken och försöker genomföra den är något vi kan göra en stillsam vågen för.

DN, SvD, SvD,

7 kommentarer:

 1. Mitt i prick som alltid!

  Vänstern hade på 70-talet en vana att föröka sig genom delning... Min gissning är att sossarna delas i två olika (fast ganska lika partier inom ca drygt 10 år.
  /G

  SvaraRadera
 2. Men jag ska vara helt ärlig och säga att Eva Franchell har rätt, för jag har inte förstått problematiken med att Carl Bildt är utrikesminister idag efter att ha suttit i Lundin oil tidigare.

  SvaraRadera
 3. G .. en delning om drygt 10 år känns ju lite onödig när vi väljare kan göra jobbet inom 3 år, eller hur? ;-)

  Hmm .. när det gäller Carl Bildt och hans tidigare styrelsepost i Lundin Oil så strandar jag själv alltid på mina egna inköp på HM och andra affärskedjor.

  Människor utnyttjas och far illa i jakten på vinsten i så gott som alla stora världsomspännande företag. Företag som vi själva behöver för att få jobb som ger löner som gör att vi kan konsumerar varor som tillverkas av människor som exploateras och behandlas illa för att .. osv osv.

  Och där någonstans orkar jag inte ta upp någon sten och kasta på någon annan.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Anybody, Jag tror det kan ta tid med sossarna... /G

  SvaraRadera
 6. Peter .. som den tekniska idiot som jag är så hittade jag ingen möjlighet att ta bort en enstaka mening ur din kommentar .. så jag lyfte hela kommentaren.

  Vi får väl se om jag kan återställa den efter middagen?? :-)

  Och så måste jag TÄNKA!! Jag är en försiktig människa som inte förhastar mig mer ett par gånger om året eller så .. och då får jag som regel ångra mig i Juholtska proportioner.

  Men jag känner mig både smickrad och lite .. hmm .. ja, det är väl det jag måste tänka på???

  SvaraRadera
 7. Ta den tid du behöver; du vet var jag finns:)
  Teknisk idiot, inte då, vem hjälpte mig med pop-up fönster:)?

  /Peter

  SvaraRadera