söndag 2 oktober 2011

Öppet köp!!!

Inom svensk politik har det tydligen blivit en trend att byta ut partiledaren när partiets politik inte längre tilltalar väljaren? Ett litet knep som är rätt vanligt inom dagligvaruhandeln också. Man byter förpackning till något som ser lite yngre, tidsenligt och flashigt ut, behåller det gamla trista innehållet och skriver … NYA!! Mumsiga/Effektiva Dittandattan på etiketten!!

Förvånansvärt många köper det??

Men när det gäller politiken så tycker jag att det borde vara öppet köp på partiledare.

Det finns smarta människor som kan så söndring och misstänksamhet på ett sätt som gör att andra går ut och protesterar våldsamt. Precis som i viskleken så kan särskilt karriärsugna personer förvanska ett budskap mellan andra för att uppnå egna mål, och precis som i leken Hela Havet Stormar kan en skicklig lekledare få en hel grupp att förtvivlat försöka hitta en plats att sitta på .. samtidigt som h*n döljer stolen i mitten som är osynlig för alla utom lekledaren själv.

De som verkar i det fördolda och aldrig behöver stå för det kaos de själva skapar .. brukar träda fram när allt är som mest obegripligt och kaotiskt och erbjuda sina tjänster .. och eftersom det är denne person som för det mesta är arkitekten bakom hela kaoset så brukar alla tacksamt ta emot erbjudandet.

Tänk ändå, vilka fina osjälviska människor det finns!!!

Jag har arbetat på en arbetsplats där detta sattes i system. Ett rivnings- och söndringsarbete som sker i det fördolda under trevliga och förtroendeingivande former. Jag känner igen det .. och det verkar vara väldigt vanligt i politiska sammanhang.

ÖPPET KÖP … på ett år!

Det skulle i alla fall skydda själva verksamhetens varumärke från att fullständigt smulas sönder och solkas ner under en längre tid. Det skulle göra att konsumenternas förtroende inte fullständigt går förlorat och dessutom visa att man åtminstone har liiiite koll på läget.

Att det dessutom inte längre skulle vara lika intressant att viska, söndra, sparka nedåt och slicka uppåt bara för ett år vid syltburken .. det är ju bara en liten bonus på vägen.

AB, AB, Expr., SvD, SvD,

1 kommentar:

  1. Läs min

    http://fredrik.vartsollentuna.se/2011/10/02/kortsiktig-styrning/

    SvaraRadera