onsdag 12 oktober 2011

När vi vaknade i fredags ..

.. hade nog både jag och Håkan Juholt tänkt oss att de närmaste dagarna skulle se lite annorlunda ut.

Han gick till jobbet .. och befann sig plötsligt i sitt livs största mediastorm.

Jag vaknade och undrade vem sjutton som skjutit mig i vänsterfoten .. möjligen var det också Håkan Juholts första tanke??

Han gjorde en pudel, ödmjukade sig, förklarade sig, bad om ursäkt .. försvann och avslutade dagen 130.000 kr fattigare och med en massiv mediabevakning utanför ytterdörren.

Jag stretchade, masserade, kylde med ispåse .. försökte låtsas som ingenting och avslutade dagen med en fot som började anta en lila färgton och bultade som basen i ett hårdrocksband.

På lördagen var omständigheterna sådana att både jag och Håkan tvingades att stanna hemma i total sysslolöshet. I alla fall jag.

Framåt kvällen var min vänstra fot dubbelt så stor och jag var nog lika frustrerad av begränsningarna i rörligheten som Håkan Juholt. Han skrev ett ogenomtänkt Facebook-inlägg .. jag bestämde mig för att jag nog blivit getingbiten i alla fall och smällde i mig en dunderdos cortison?

Visst inbjuder sysslolöshet till överdriven känslosamhet och dramatiska överspel?

Söndagen var lika lååååååång. Håkan Juholts felsteg stöttes och blöttes i media medan han själv duckade och hoppades på att det skulle gå över … jag hade en mindre svullen fot som dock bultade och värkte trots att jag placerade den på en stol i hopp om att det skulle gå över.

På måndagen gav i alla fall jag upp och tog mig till vårdcentralen .. ungefär samtidigt som det meddelades att Håkan Juholt blivit föremål för en förundersökning om misstänkt bedrägeribrott. Resultatet blev det samma .. fortsatt isolering och passivitet i hemmet.

I går stack Maken hemifrån tidigt och kom hem sent .. ahhh, så ENSAM jag kände mig, så övergiven och så in i helsike långtråkigt jag hade!!

Utan Håkan Juholt och alla uppdateringar om hans göranden och låtanden hade jag aldrig överlevt gårdagen.

Möjligen kände sig Håkan Juholt lika övergiven som jag när hans närmaste man tog bladet från munnen, slet till sig närmsta livboj och berättade det som han förmodligen tänkt låta bli att berätta. För mig var det lite uppiggande .. för Håkan var det kanske mindre kul. Sanningen kan ju se ut på så många sätt och assistentens sanning var inte riktigt samma sanning som var sann för Håkan Juholt själv.

Media gick i taket, partivänner begärde hans avgång och ovädersmolnen hopades .. och jag blev dunderförkyld!

Det fattades bara det .. tänkte nog både jag och Håkan Juholt!

Men lyckliga Håkan Juholt, han fick i alla fall komma ut och vädra sig bland folk .. medan jag fick nöja mig med att sitta i soffan .. febrig, snorig och hostande med foten på en kudde och titta på dagens partiledardebatt.

Det är alltid lika märkligt att höra Håkan Juholt tala. Orden stämmer och är vackra, rösten darrar salvelsefullt på rätt ställen, men siffrorna haltar betänkligt, försvinner lite här och där och känns inte riktigt trovärdiga. Jag får liksom aldrig någon riktig kläm på vad han egentligen sa, menade, hur han hade tänkt sig lösa det hela eller hur det ska finansieras??

I dag är jag nog sjukare än vad jag förstod från början, eftersom jag fick en känsla av att kommunerna får kompensation för höjda kostnader som sedan också ska användas till att sänka andra höjda kostnader som kommer som en följd av indragningar av statliga skattelättnader som sedan blir höjda kommunala kostnader??

Men så kan det väl inte vara. Nattis, kvällis, skolan, vården, vägsatsningar, traineer och denna tappra, ”nästan” pensionerade vårdpersonal som .. dubbelarbetande med enkellön(?) .. ska utbilda traineerna under ett år(?) och fler lärare och högre kostnader för ungdomar under 26 år .. där någonstans ramlade siffrorna ihop i en obegriplig hög.

En ganska stor hög, i och för sig. Men obegriplig?

Håkan Juholt stretar vidare .. närmast ska han tala om lustfyllt, ledarskap för en församling av chefspersoner som betalat över 5.000 kr för nöjet. Han tar minsann ingen timeout på grund av medias oförtröttliga attacker .. det får hans assistent göra åt honom i stället.

Det var ju ändå han som tog sig friheten att tolka Chefens sanning på sitt eget sätt utan att först förankra denna handling på högre ort. Nu får han kyla av sig på okänd plats .. sanningen får man inte handskas hur som helst med, hur skulle det se ut!!

Men även om det gör att tiden går lite fortare och trots att jag nog har bättre odds jämfört med Håkan Juholt .. så har jag ledsnat på att bara sitta här nu. Jag vill inte ha en timeout .. jag vill ha en time-in och gå ut med mina uttråkade, rastlösa hundar och gå i vägen för alla älgjägare som sitter på pass uppe i skogsbrynet.

SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, Expr., Expr., Expr., Expr., AB, AB, AB, AB, AB, AB, AB,

3 kommentarer:

 1. Och nu undrar jag vad du fick för diagnos på foten?

  SvaraRadera
 2. Hmm .. inflammation i senorna till tårna på ovansidan av foten. Jättemärkligt .. jag var fullt frisk när jag gick och lade mig, och blockhalt när jag vaknade??

  Men nu .. halleluja .. kan jag ha skor på BÅDA fötterna! :-)

  SvaraRadera
 3. Härligt att höra. att det blir bättre alltså ;) Anitiflamatorisk is the shit :)

  SvaraRadera