fredag 7 oktober 2011

Rena rama lekstugan!

Vi lever i en demokrati. Det betyder att svenska folket har rätt att välja de politiska företrädare som de tycker har den politik som passar dem bäst.

Vi har också 8 stycken partier i riksdagen. Demokratiskt valda.

Fyra av dem har bildat en minoritetsregering och fyra av dem är i opposition.

Har jag rätt så här långt???

Nu har regeringspartierna presenterat sin budget och oppositionspartierna presenterat sina och SVT bjuder in allesammans till debatt för att svenska folket ska få bilda sig en uppfattning om skillnaderna och trovärdigheten hos de olika alternativen.

Det är väl inte heller fel uppfattat??

Nu kan inte två oppositionspartier "stå tillsammans med" ett av de andra?

Alltså två demokratiskt valda partier föraktar ett annat demokratiskt valt parti .. och därmed deras väljare .. så till den milda grad att de inte kan "stå tillsammans" med dem??

Hur i helsike tänker de då??

Det är ju rena rama lekstugan. Ungefär som när en unge i en klass bjuder alla kompisar på kalas .. utom EN .. för han är DUM!!

Vad sjutton har det med den svenska ekonomin att göra? Struntar man blankt i svenska folkets behov av att få ta del av de egna framtidsplanerna, bara för att man måste stå på "fel plats" i en tv-studio?? Är det viktigare att "stå rätt" än att redovisa sin politik??

Ska man skratta eller gråta?? Det är ju ett rent underverk att de kan vistas i samma riksdagshus och stå i samma talarstol??

Heder till Miljöpartiet som säger att .. vårt budskap är viktigare än en placering i en tv-debatt.

Och sist men inte minst .. hur länge har Socialdemokraterna råd med att företrädas av en man med så dåligt omdöme som Håkan Juholt??

Även om han formulerar sig aldrig så väl, så omsätter han det inte i motsvarande grad i handling. Jag behöver inte ens söka ett citat på det, det gamla ordspråket "tomma tunnor skramlar mest" dyker automatiskt upp när jag skriver det här.

AB, Expr., Expr., Expr., DN, DN, DN, SvD, SvD,

5 kommentarer:

 1. Om man skall vara lite rättvis mot sossarna och vänsterpartiet så beror det väl på hur programmet tänkt lägga upp det hela. Jag tolkar det som om programledarna villa få till det som det blåa laget mot det röda. Och då hamnar de ju i samma lag som SD. Den associationen skulle nog inte du heller vilja ha.

  SvaraRadera
 2. Nja wunder.
  Det är inte första gången dom gör detta mot SD. Det har hänt flera gånger även när dom inte tvingats stå bredvid dom.
  Förut gällde det att åka i samma bil, sitta i samma rum, etc.
  S och V är omogna töntar.
  Så enkelt...

  /Danne

  SvaraRadera
 3. Wunder .. jag är tillräckligt trygg i mig själv och mina egna ställningstaganden för att kunna skilja på sak och person. Därför har jag inte heller några som helst problem med att andra har andra åsikter .. även sådana som jag själv tar avstånd från. Det är en demokratisk rättighet, eller hur?

  Tror man att åsikter smittar rent fysiskt i ett rum eller att svenska folket är så korkade att de tror att en politiker byter åsikt bara för att han sitter vid samma bord som en sverigedemokrat så är man förmodligen väldigt svag i sin egen självbild.

  Det är inte vad man säger utan vad man faktiskt gör som bygger bilden av en människa .. eller en ledare.

  Att stå upp för sina egna åsikter är bättre än att springa och gömma sig .. det förstod Miljöpartiet och ingen kommer att förknippa dem med något annat än deras egen politik även om de sitter mitt i en flock sverigedemokrater.

  SvaraRadera
 4. "Struntar man blankt i svenska folkets behov av att få ta del av de egna framtidsplanerna, bara för att man måste stå på "fel plats" i en tv-studio?? Är det viktigare att "stå rätt" än att redovisa sin politik??"

  Ja. Och det är helt oerhört. Jag har svårt att ta in att det är sant. Den man står bredvid har man alltså per automatik samma åsikt som? När hände detta?? Och sen är nog inte folk dummare än att de vid det här laget VET att sossarna hatar Sverigedemokrater. Jag tror ingen skulle få för sig att sätta dem i samband bara för att de står bredvid varann i en tv-studio. Det är helt absurt!!!

  SvaraRadera
 5. Jag tror det bara handlar om att ta bort fokus från Juholtarns tjuverier.

  Bänta så får vi se, det kommer mer och han törs inte stå i TV när drevet går.

  Henrico

  SvaraRadera