torsdag 13 oktober 2011

Det finns inga skrivna regler ..

.. som kräver att de som tillverkar maten till våra äldre måste äta den själva, inga skrivna regler som kräver att livsmedelsfabrikanterna måste äta sin egna kemikaliefyllda produkter och inga skrivna regler som begär att grönsaksodlaren ska äta sina egna besprutade grönsaker.

Det finns inga skrivna regler som förbjuder den som vill avskaffa kapitalismen från att tjäna en förmögenhet på aktiemarknaden eller den som vill förstatliga allt från att själv välja privata, mer välfungerande alternativ.

Det finns inte heller några skrivna regler som säger att det är förbjudet att glida lite på sanningen för att göra en bra historia bättre.

Och det finns ingen skriven regel som säger att Håkan Juholts agerande i bostadsbidragsröran är olaglig. Det finns inte ens en skriven regel som säger att den som leder ett parti som talar om solidaritet måste vara solidarisk med sina egna medarbetare.

Så därför är jag ganska övertygad om att sosseledaren kommer att klara/klamra sig kvar vid makten .. det är uppenbarligen enklare att behålla ledaren och offra partiet än tvärtom.

Socialdemokraterna säljer ett budskap som handlar om lika värde och solidaritet. Men inom partiet verkar förråden ha tagit slut .. kvar finns bara piratkopierade varor som ser äkta ut, men som är av en betydligt sämre kvalitet än de ursprungliga. De ursprungliga leverantörerna har dött ut och de som tillträtt verkar ha helt andra värderingar och vinstintressen.

Men som alltid när det gäller privatkopior .. de som säljer tjänar bra på affären och behöver inte använda produkterna själva .. medan de som tillverkar varorna lever under oacceptabla förhållanden. Jag känner i dag stort medlidande med de socialdemokratiska gräsrötterna som försöker putsa upp och marknadsföra det som de själva egentligen vet inte längre lever upp till innehållsdeklarationen.

Japanerna har ett ordspråk som säger ..

Om du vill sälja, ska du smycka dina varor med blommor.

Håkan Juholts styrka och stora talang är att smycka sina budskap med blommor .. vilket effektivt döljer bristen på innehåll och kvalitet.

Frågan är om det räcker och om väljarna nöjer sig med det?

Expr., Expr., Expr., Expr., SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, AB, AB, AB, AB, AB, AB

5 kommentarer:

 1. Junholt har helt enkelt missuppfattats! Han tog/körde ju en hyrbil och räkningen betalades av Riksdagen, dvs skattebetalrna, men Junholt trodde att det var hans egen bil och begärde därför milersättning. Ett sàdant bagatellfel kan vilken idiot som helst göra. Det verkliga felet är hos Riksdagens kassörer som betalar tvà ggr för samma resa.

  SvaraRadera
 2. Fullständigt lysande allegori!

  SvaraRadera
 3. Anders Björkman .. Missuppfattats eller missuppfattat? Jag tillhör dem som inte tror att Håkan Juholt har haft ett olagligt uppsåt när det gäller alla frågetecken i kvitto- och bidragshanteringen.

  Han har bara gjort som "alla andra" och på samma sätt som han "alltid har gjort". Ingen bakomliggande tanke, inget omdöme, ingen förmåga att förstå systemet .. det har ALLTID varit så?

  Han är säkert inte ensam.

  Men hur många "bagatellfel", hur många "slarvfel", hur mycket "okunnighet" och hur stor ovilja att sätta sig in i regelverket kan vi acceptera från en ledare?

  Man kan inte gå igenom livet och "tro" att man handlar rätt och .. hoppsan!! .. hoppas på att bli förlåten om man "trott" fel.

  Jag varken får eller kan hantera min verklighet på det sättet .. och jag anser att de som jag ger mitt förtroende har samma skyldigheter som jag.

  Svårare än så är det inte ..

  SvaraRadera
 4. Daniel .. Elegant! :-)
  Men med den skillnaden att Anders Borgs "misstag" inte kostade skattebetalarna mer än städerskans uteblivna skatt. Men det är ju bara en prisfråga på moralen.

  Jag envisas med att Håkan Juholts ekonomiska trassel bara förstärker bilden av en dålig ledare eller en solospelare som inte kan styra ett parti som helt förlorat både karta och kompass.

  Misstag kan vem som helst göra .. men gör man misstag igen och igen och igen så framstår man inte som speciellt kompetent eller duglig.

  Håkan Juholt är säkert en väldigt trevlig man .. men jag skulle inte vilja ha honom som chef eller ledare.

  SvaraRadera
 5. I mars sade sig Juholt av förståeliga skäl vara särbo. Nu är han sambo - annars skulle han inte få ut någon ersättning alls för särbons lägenhet:
  www.svd.se/nyheter/inrikes/valberedningen-borde-fatt-veta_6048311.svd
  Juholt är en stor belastning för S - men vad ska man göra ?
  F.n. liknar S en myrstack som någon rört om i. Mycket myrsyra i luften.

  SvaraRadera