lördag 8 oktober 2011

I stället för hund?

Jag har aldrig känt mig längre från politiken än när Håkan Juholt utropades till den Store Ledaren för Socialdemokraterna.

När hallelujamomenten avlöste varandra, vältaligheten rann som ett vattenfall under mustaschen och partimedlemmarna talade om utomkroppsliga upplevelser vid berörig av den utvalde .. så såg jag bara en man med ett uppblåst ego och en förfärande, förlegad, sorglig kvinnosyn.

Redan under själva kröningsceremonin släpptes Kulbon lös i församlingen för att stå tjänst med ryggkliande, matande och beundrande blickar samtidigt som hon svansade runt och gav intervjuer till den som ville höra på .. helt omedveten om att hon blottade både sig själv och Husse för kritik för tidigare synder.

Och så kom då avslöjandet om hennes nallande ur syltburken på jobbet och Ledaren uttalade sig och berättade att han visst hade tagit del av det hela och ryckt i kopplet samtidigt som han uttalat ett kraftfullt FY!!

Från den dagen fick hon aldrig mer följa med Husse på jobbet.

Berättelserna om de 800 intresserade kvinnsen som nappade på Partiledarens internettrålande avlöste varandra och i en intervju med Cecilia Hagen redogjorde han för hur urvalet hade gått till.

Först var det en allmän gallring, sedan kvartsfinal, semifinal och FINAL! Vinnaren .. kulbotitelvinnaren .. fick därefter genomgå ett antal tester i form av bland annat provlyssning av hans musikval och genom att medfölja på en ”semesterresa” till Vitryssland. En resa som man nu misstänker att vi också har varit med och betalat .. utan att få vara med och rösta i de olika finalmomenten.

Det var ju lite snålt av Juholt .. men det var ju innan han blev helgonförklarad så intresset kanske inte var så stor just då?

Så var hon i mål och kunde inkassera första vinsten i form av gratis boende, den nye Ledarens tillgivenhet och förmodligen fri mat.

Allt detta påminner till förväxling om hur det är att ha hund. Att välja rätt ras/hund som passar till de egna behoven, att skaffa sig en följeslagare som alltid finns till hands när man behöver, förväntningarna på den ovillkorliga kärleken och ständiga närvaron av någon som blir lika glad varenda gång man visar sig eller tar fram kopplet för en promenad i omgivningarna.

Sett ur den synvinkeln är det nog inte så konstigt att Håkan Juholt kryssar i rutan för ensamstående när han vill ha SIN hyra betald av svenska folket. Han ÄR ju en ensamstående man .. och hon som vistas i samma bostad är ju HANS kvinna som bor där med HONOM.

Precis som min lilla Rackarkott som jag valde ut bland många, många andra som gärna hade ställt upp på att dyrka och älska MIG. Jag gör allt för henne, älskar och kelar, fostrar och ställer krav och förväntar mig att hon ska finnas där jag vill ha henne .. när jag får tid att umgås med henne.

Jag är jättetacksam för att jag hittade just henne och inte för ett ögonblick har jag tänkt tanken på att hon skulle betala HYRA för förmånen att få leva tillsammans med MIG??


Expr., Expr., Expr., Expr., DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, AB, AB, AB, AB

7 kommentarer:

 1. Titeln Sveriges Statsminister kan Juholt omöjligen göra anspråk på. Det skulle inte passa sig, som man sa förr. /G

  SvaraRadera
 2. själv tror jag att juholt är så slipad att han på frågor om hans partner svarat "kulbo" för att det inte ska bli allmänt känt att de bott tillsammans och att han därmed inte haft rätt till mer än halva hyran

  SvaraRadera
 3. @13:06
  Fast använda "slipad" och Juholt i samma mening just nu känns lite skrattretande.

  @Anybody,
  Ja, jag följde dina tankar om Juholt from the start och det tycks som alla dina farhågor om honom bekräftats.
  /Trollan

  SvaraRadera
 4. Lysande, Anybody!

  Jag skrattade högt (vilket inte händer så ofta, när jag läser något).

  SvaraRadera
 5. ASG,

  Jag är övertygad om att du är något på spåret. :-)

  En person med lite för grandios självuppfattning. Ha ha ha.

  SvaraRadera
 6. ja du har ju rätt! jag tänkte inte på att Håkan är Mannen i Sitt Hem och att om någon annan ockå bor där så är det av mindre betydelse. klart han valde hela bidraget!

  SvaraRadera
 7. Hundar dricker ur toastolen=) om de kommer åt.

  Nåja,...jag har lagt upp en favvolåt på bloggen i anknytning till din elementära analys.
  I´m your watson Cherlock! and obey u=)

  SvaraRadera