fredag 14 oktober 2011

Lyx, flärd och fåfänga!

Vadslagning pågår hemma hos oss. Maken har satsat en hundring på att Juholt kommer att avgå och jag har satt emot. Jag kan inte se hur de annars skulle göra? Däremot så är jag inte riktigt lika säker som tidigare på att han sitter kvar ända till nästa val.

Det är sorgligt att läsa en del sossebloggar just nu. Besvikelsen och frustrationen är så djup och påtaglig att jag nästan kan ta på den. Läs gärna detta inlägg av Erik Laakso och speciellt kommentarerna, Krassmans reflektioner över de socialdemokratiska gräsrötternas utanförskap och titta sedan in på Johanna Grafs senaste inlägg, så förstår ni vad jag menar.

Men som alltid när mediarapporteringen gått upp i varv och börjar kännas lite kladdig så känns det som om jag vill dra ner rullgardinen och vända blicken åt ett annat håll.

Mot flärd, lyx och fåfänga!

Från verkligheten, mot overkligheten!!

Jag surfar runt bland siden, silke, sammet och chiffong och njuter av associationerna orden ger. Champagne, high heels, vita dukar och gnistrande kristallglas, soft musik och limosiner. Nedsänkta badkar, tjocka, lyxiga badrockar, nymanglade lakan i en nybäddad säng i ett kliniskt rent sovrum, utan klädhögar på ställen som är avsedda till något annat. Vita skinnsoffor .. vilken dröm för en hundägare som sambor med klovässande katter!

Allt detta är så långt från mig själv att det nästan känns overkligt att det faktiskt finns?

Åhh .. säger jag till Maken och visar bilder på ett lila sidenlinne med rosa prickar och svarta sidenband. Åhh .. titta här .. här är en klänning i rosa blommig chiffong med siden band och volanger!!

Och jag ser i hans ögon hur han ser det hela framför sig och då gör jag det också .. det kanske skulle bli svårt att se var den rosa chiffongen började och var jag tog slut, eller tvärtom?? Kanske det inte är så välbetänkt med volanger och rysch tillsammans med allt det som tyngdlagen och åldern gör sitt bästa för att förvandla till något liknande??

Men HÄR!! SE .. en lyxig kappa i cashmeere för 8.000 eller en cardigan med stoooor krage i mjuk, ljusgrå ull för bara 3.500??

Du är inte riktigt frisk .. säger Maken, djup försjunken i sin egen dator och när jag kikar över axeln så ser jag att han tittar på en Mercedes från 50-talet som "bara" kostar straxt under en halv miljon.

Fast jag tittade på små grävmaskiner först .. försvarar sig Maken. Det är aldrig fel med en liten grävmaskin, det finns hur många som helst användningsområden för en sån.

Säg ETT .. säger jag, som hittills skött allt grävande på tomten i den här familjen.

Man kan ju alltid börja med grävande journalistik .. säger han då, lustigkurren. Man vet ju aldrig vad man kan hitta, kanske gamla kvitton eller papper från kyrkans man som bodde här tidigare?

Drömmar .. de är nästan alltid bäst när de är på avstånd och man slipper betala för dem och jag undrar om Håkan Juholt tänker likadant i dag?

3 kommentarer:

 1. Umm champagne. Tror jag tar fredag nu :)

  SvaraRadera
 2. Hm, undrar om du smyger runt här hemma och tjuvkikar på mig och maken, med näsan över varsin dator?
  Kunde lika gärna ha utspelat sig här - som hos dig!

  SvaraRadera
 3. Hmm .. skål!! :-)

  Mångmamma .. undrar hur det kommer sig att jag inte är det minsta förvånad? ;-)

  Så undrar jag också om en liten grävmaskin är ALLA mäns hemliga dröm??

  SvaraRadera