fredag 7 oktober 2011

Hur girig ..

.. skulle jag själv vara, tänker jag när jag ser hur våra politiker anstränger sig för att klämma ut varenda möjlig krona ur det system som de själva har skapat.

Om jag hade en riksdagsplats som gav 56.000 kr/månaden, bostad och förmåner, skulle jag då avstå från den bara för att mina partikamrater hade beslutat sig för att avstå från mig??

Det är nog knappast troligt, måste jag erkänna.

Om jag blev bortpetad eller bortvald från något annat politiskt uppdrag och fick en visstidspension på ungefär 50.000 kr/mån under obestämd tid .. skulle jag då avstå från den om jag samtidigt byggde upp en egen liten verksamhet där jag kunde samla i ladorna för framtida behov??

Mjaa .. det är nog väldigt tveksamt om jag skulle känna det som om just JAG var den som skulle protestera mot ett skevt och felaktigt regelsystem genom att kasta bort en massa pengar som ”alla andra” inte hade några som helst problem med att stoppa ner i fickorna?

Men skulle jag avsiktligt låta mig vara skriven på en ort som jag inte har den minsta lilla avsikt att återvända till, ”glömma bort” att jag inte lever ensam och göra anspråk på ersättning för ”övernattningsboende” .. på en plats där jag uttalat tänker stanna som pensionär och åldras .. samtidigt som jag är rikligt avlönad och har stora förmåner i övrigt??

Och där någonstans känner jag att det börjar bli lite kladdigt och smaka lite illa. Det går någon slags gräns där, mellan girighet och att ”bara” utnyttja de rättigheter som ”alla andra” har. Rättigheter som medför skyldigheter att försäkra sig om att man inte lämnar felaktiga uppgifter .. något som krävs av varenda människa i vårt land .. inte minst av våra politiker som skapat dessa rättigheter och skydigheter.

Det finns inga som helst ursäkter för att ha underlåtit att ta reda på förutsättningarna för att kunna berika sig lite extra, så ser i alla fall jag det.

För mig är det kanske inte så viktigt att alla tycker om mig eller känner respekt för mig .. men det är livsviktigt att jag kan respektera mig själv och stå för det jag gör. Att kunna se mig i spegeln utan att skämmas så att säga.

”Se till att du lever så att du kan sova gott om nätterna” .. sa min pappa, och det är rätt viktigt för mig också, även om det uppenbarligen inte är det för alla.

Den gamle grekiske filosofen Democritus .. vars namn betyder ”vald av folket” och som levde ca 460 BC-ca 370 BC .. kunde ju inte ana att Håkan Juholt skulle dyka upp som partiledare för Socialdemokraterna. Men av alla citat som handlade om girighet var det just ett av honom som var som skräddarsytt för Västertorpsbon som fått hyran betald av svenska folket ..

”Det är girighet att bara prata men inte lyssna”

DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., AB, AB, AB, AB,

7 kommentarer:

 1. Sossarna har bestämt ( läs ledningen ) att deras ledare ska ha samma län som statsministern så Håkan har 144.000 kronor plus trakt och annan ersättning dvs mer än väl 1 miljon om året och han är inte känd som en filantrop om man säger så.

  SvaraRadera
 2. Kan inte annat än hålla med dig.
  Du är lika klarseende som vanligt!

  SvaraRadera
 3. Vad jag anser om Girgheten och Maktens Män lämpar sig inte för skrift. :-(

  SvaraRadera
 4. Jo. Lite kladdigt är det. De största bidragstagarna och bidragsfuskarna som lever på andra är inte socialbidragstagare eller de som uppbär A-kassa...uppenbarligen...

  Girigheten kommer ur rädsla:

  http://intelligentunionswe.wordpress.com/2011/10/07/smygrasism-och-overbefolkning-ur-bergets-kalla-av-per-wasterberg/

  SvaraRadera
 5. Alltså, tänk att det alltid är de som hela tiden tjatar om att de vill ha dina och mina pengar för de är så himmla goda och duktiga som är värst.

  Den där pajasen får ha hur många ambitioner som helst för landet, jag har mina ambitioner för mitt liv och pajasen kommer inte få stoppa sina fingrar i min syltburk. Om jag får bestämma.

  SvaraRadera
 6. Det var jag som var den anonyme.
  Henrico :-)

  SvaraRadera
 7. Vilket klipp Juholts kulbo gjorde när hon kvalade in som etta i nättävlingen om hans gunst. Hyresfritt OCH fri el OCH en man med inkomster på över 100.000 kr/månaden OCH eget hyreskontrakt!!

  När det här går upp för alla singelkvinnor i landet så blir det väl klappjakt på riksdagsledamöter. ;-)

  Henrico .. Jag anade detta så fort jag hörde Juholts linjetal. Människor med stora egon brukar kunna anse sig "vara värda" lite mer än andra.

  Men jag blir alltid lika glad när du tittar in och ger flashbacks till gamla AB-dagar .. :-D

  SvaraRadera