tisdag 11 oktober 2011

Ärligt talat, ..

.. jag är inte ett smack intresserad av om Håkan Juholt har begått en brottslig handling eller bara varit korkad i största allmänhet.

Det är helt andra saker som stör mig och får mig att må illa i den här cirkusen runt hans och sambon/kulbons gratisboende.

Det första är .. hur i helsike kan någon få för sig att det är rimligt att svenska folket är skyldig att betala hela eller halva hyran, när lönen är runt 144.000 kr i månaden .. samtidigt som samma person står och slår sig för bröstet och talar om solidaritet och jämlikhet??

VARFÖR ska vi göra det?

Det kvittar om det är fel eller rätt .. frågan är, hur uppstår tanken??

Hur kan det komma sig att Jimmie Åkesson .. som är helt ny i sammanhanget .. förstår att betala 1000 kr i avdrag varje månad, för att hans fästmö till och från besöker honom i hans riksdagslägenhet??

Medelinkomsten för en vanlig anställd är en femtedel av vad en socialdemokratisk partiledare har i lön. De som lever med en förvärvsarbetande ”sambo/kulbo” med en hyra på omkring 7.500 kr får inget bostadsbidrag. Hur kan man bara ha mage till att kräva fri hyra när man har en så furstlig inkomst, som dessutom kompletteras med en bunt guldkantade förmåner som fria resor och traktamenten??

Hur tänker Håkan Juholt .. oavsett om det är tillåtet eller inte? Hur ser han på de ”stackars fattiga” skattebetalarna, som inte ens har den summan .. som han så lättvindigt kvitterar ut som ”ersättning för övernattningsboende” .. som nettolön att leva på en hel månad, när hyran är betald??

Och det andra är ..

.. jag hoppas att Socialdemokraterna ALDRIG, aldrig mer kallar sig för ett ”Feministiskt Parti”!!

För om vi jämför den iskalla ensamhet som Mona Sahlin utsattes för under ”Toblerone-affären” och efter förra årets katastrofval .. (där Håkan Juholt själv var en av dem som ifrågasatte henne och krävde att hon skulle ställa sin plats till förfogande) .. med den omhuldande, omfamnande solidaritet och värme som socialdemokraterna nu försöker förmedla när det gäller att dölja partiledarens rivningsarbete av grundstenarna i partiet, ja, då mår jag illa.

Faktiskt riktigt, riktigt illa!!

Så om Håkan Juholt envisas med att gå upp i riksdagens talarstol i morgon, så hoppas jag för hans egen skull att han undviker att tala om jämställdhet och kvinnor, människors lika värde, solidaritet med de som har det sämst ställt i samhället, om att privata initiativ skor sig på statens bekostnad, om RIKA som lever på folket och om att stå som pingviner under ett och samma paraply.

Sedan ska det bli spännande att se vad som återstår att tala om för ett parti som helt vilar på tanken om JÄMLIKHET och SOLIDARITET??

SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, Expr., Expr., AB, AB, AB, AB,
Bloggat: Dackefejden

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Any :-)

  Fantastiskt bra uttryckt...jag är med...100 %!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera