måndag 10 oktober 2011

Nu är jag in till döden trött på Håkan Juholt ..

.. i synnerhet och politiker i största allmänhet.

Men om jag slapp se sosseledaren på ett par månader så skulle det inte göra något, även om hans agerande väckt andra riksdagsledamöter ur Törnrosasömnen som de tydligen drabbas av så fort valnatten är över.

Det enda jag undrar över är ...

.. om en vanlig svensk blir arbetslös ska h*n söka de jobb som finns i HELA landet, eller har jag fel?

Om jag har rätt så betyder det att en i familjen kan tvingas till dubbelt boende eftersom partnern har ett jobb på samma ort som bostaden, barnen, skolan och resten av familjen. Något resebidrag utgår väl inte heller så det som blir kvar kan väl gå på ett ut med a-kassan? Ett vanligt kneg avlönas inte med några större summor .. vad jag förstår så räknas man som högavlönad runt 40.000 kr i månaden?

Denne pendlande människa upprätthåller arbetslinjen så att kostnaderna sjunker för arbetslösheten.

Finns det någon ersättning då för dubbelt boende eller så kallade övernattningslägenheter?? Gratis resor på SJ??

Varför inte?

Eller rättare sagt .. VARFÖR ska våra riksdagledamöter hanteras med särskilda silkesvantar när de aktivt sökt ett högavlönat arbete med sällsynt guldkantade förmåner med bland annat gratis resor hem och hit och dit? Om man har en lön på över 100.000 kr .. VARFÖR förutsätts man inte kunna ha råd att betala sitt eget boende??

Varför ska deras pendlande och extraboende öka kostnaderna för den pendlande medborgaren som också är frånvarande från sin familj större delen av tiden?

VARFÖR ses det som en olägenhet .. som måste kompenseras .. att behöva flytta på sig för en folkvald politiker som aktivt sökt situationen, men som en plikt för en arbetssökande som måste lämna familjen under veckorna för ett arbete som h*n kanske inte ens trivs med eller mår dåligt av?

På något sätt tycker jag att Håkan Juholt har gjort en verklig socialdemokratisk gärning de sista dagarna .. även om han aldrig kommer att begripa det själv.

Han har med all önskvärd tydlighet pekat på att det är något allvarligt fel med att våra folkvalda kan bevilja sig själva hur mycket förmåner och undantag som helst utan att vi, som valt dem, kan göra något åt det.

Annat än att gnälla lite i en blogg eller på twitter.

För ingen är intresserad av att såga på grenen man själv sitter på .. då suger man hellre i sig lite väljarförakt den lilla tid man vistas ute i "verkligheten", med full lön från "verklighetens folk".

Avslutningsvis så har jag lite citat över som jag hittills inte haft någon användning av, men som ändå passar in i sammanhanget ..

INKOMPETENS .. ett snällare ord för dumhet. Om du blir beskylld för inkompetens, så kom ihåg att det alltid är bättre att vara inkompetent än inkontinent.... vilket kanske kan vara till en viss tröst om man sitter och gömmer sig i skam över att ha blivit avslöjad som det förstnämnda.

MINNET .. den plats i hjärnan som vi glömmer saker med ... något som kan vara bra att komma ihåg!

NONCHALANS .. förmågan att se ut som en uggla när man har uppfört sig till en åsna!! .. en politisk paradgren har jag förstått .. positionen före och efter en fullständig pudel!

AB, Expr., SvD,

4 kommentarer:

 1. Jag väntar på Juholts memoarer och ett lämpligt namn vore väl: Hur man kommer på bestånd av oförstånd. Jag är lika trött på honom som du och den där mjuka moraliserande stämman han kör med, den där annonsförsäljaren från Oskarshamn.

  SvaraRadera
 2. Snyggt skrivet. Jag ser fram emot ditt nästa inlägg!

  SvaraRadera
 3. Lysande och så på pricken. Igen!

  SvaraRadera
 4. Om man är ny riksdagsledamot och kan visa att man bor kvar "hemma" för att ha nära till sina väljare och till den kommunala politiken, kan jag acceptera dubbel bosättning med betald övernattningslägenhet en tid. Men efter typ 3 år borde man veta om man ska stanna eller åka hem. Då borde det vara slut på "bidragen".

  En mycket bra blogg som jag lagt till i mina favoriter, 1000 tack!

  Melmac

  SvaraRadera