lördag 15 oktober 2011

Lika inför lagen?

Visst är det konstigt att helt vanliga människor, som väljs av helt vanliga människor för att representera dem och deras krav i Sveriges Riksdag, inte längre innefattas i samma lagstiftning som gällde innan de blev valda .. och som fortfarande gäller dem som valde dem??

Det är en av de frågor som står obesvarade i svallvågorna efter Håkan Juholts pudeluppvisning den senaste veckan.

Inte nog med att hela redovisningsystemet gällande riksdagsledamöternas kostnader och ersättningar verkar vara lika huller-om-buller som sossarnas skuggbudget .. lagen om bidragsbrott innefattar i dagsläget inte riksdagsledamöternas ersättningar?

Och så ska det förbli anser en riksdagsmajoritet efter en förfrågan.

Punkt och slut.

En lag är en lag och ett kvitto är ett kvitto och hur riksdagsledamöterna hanterar lagen eller vad som står på kvittot är riksdagsledamöternas ensak och de ska vi ge blanka fanken i. Herregud, vi får ju vara med och betala, räcker inte det?

Riksdagsledamöternas antal, förmåner och löner bestämmer riksdagsledamöterna själva över och därmed basta!

Likhet inför lagen .. ett sån´t trams!

Och eftersom jag inte är särskilt förtjust i att slåss mot väderkvarnar så inser jag att det är lönlöst att kräva att lagen ska gälla för dem som skapar den .. men det finns en annan lösning, eller hur?

Ta bort lagen om bidragsbrott helt och hållet.

Skrota, lägg ner och låt oss själva avgöra vad som är rimligt, rätt eller fel! Alla kan vi ju bli valda till förtroendeposter i politiken om vi verkligen anstränger oss, eller hur? Då är det ju bara bra om vi får öva oss lite i att hantera den här frågan innan, så det inte blir så mycket dramatik och felsteg den dagen det sker.

Visst är det genialiskt .. då blir vi alla lika inför lagen igen och ingen behöver bli utsatt för "onödiga" mediadrev på grund av ett enda litet, litet misstag som stackars Håkan Juholt blev.

Som I-or säger i sin lilla dysterbok ..

Det går att snygga till en åsna där bak,
men där fram är det som det är.

eller ..

Du kan få med dig en åsna till vattnet ..
men du kan inte få honom att sjunka.


(.. och så undrar jag fortfarande vad som händer med Peter Cervin? Mannen som trodde att ärlighet varade längst.)

AB, Expr., DN, DN, DN, SvD, SvD

2 kommentarer:

 1. Enl hitintills hittade uppgifter så ska Peter få stanna (fast han kanske byter jobb "frivilligt"?)

  Radarparet bli Håkan å Tommy som ska turnera runt med föreställningen
  "Helt magiskt"- kom och glöm verkligheten för ett tag!

  SvaraRadera
 2. PS
  Med tanke på att det är en "utomkroppslig upplevelse" bara att krama honom torde det ju bli en Eriksgata som kommer att transformera Juholtgate till Juholtgata! Jag snackar blommor överlämnade av små barn, 20 åriga flickor som svimmar av hans närhet och karisma samt det äldre gardet som äntligen ser Messias-räddaren.
  Tältmöten och folketshusmöten och sången "upp till kamp", immiga rutor, kanelbullar, snittar, kaffe å champagne.
  Nej nu ska jag skaffa mig ett liv å diska duscha å locka till mig en utomkroppslig upplevelse av min man, det är ju ändå Lördag =)
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/skongressen/article12790741.ab

  SvaraRadera