lördag 8 oktober 2011

Hur går det för kulbon??

Håkan Juholt har betalat tillbaka de pengar som han oriktigt begärt och fått för sitt och kulbons hyreskostnader i Västertorp. Vad jag förstår så gäller återbetalningen bara själva hyreskostnaden och inte ersättningen för el som tydligen är helt rimligt att han får ersatt med hela summan??

Det gör liksom ingen större skillnad, tycker jag. De socialdemokratiska partimedlemmarna har redan fått betala ett högt pris för hans oförmåga att förstå att ensamstående är detsamma som ensamboende och INTE detsamma som kulboende eller samboende.

I bloggen Högbergs Tankar läser jag om hur förnedrande och trist det är att stå på en marknad och sälja lotter i ett socialdemokratiskt lotteri och för etthundraelfte gången få svara på kommentaren .. "går pengarna till hyran, eller?"

Jag känner ett starkt medlidande med honom och hans partikamrater som förväntas stå solidariska och samlade tillsammans med en ledare som inte verkar vara varken det ena eller det andra.

Något annat som jag undrar över är hur högt pris hon får betala, kulbo-titelvinnaren som står för hyreskontraktet för den 4-rumslägenhet som Partiledaren använder som "övernattningslägenhet"?

Hur fungerar det?? Hon är skriven på adressen .. inte han. Hon står för hyreskontraktet .. inte han. Hon bor där .. han bor officiellt i Oskarshamn och övernattar bara där när han jobbar.

Hyr hon ut "övernattningsmöjligheterna" då?? Eller kan man se det som en penninggåva? Eller månatlig "present".

Måste hon inte redovisa att hon bott gratis och haft gratis el under fyra år, genom att hålla med "övernattningsmöjligheter"? 160.000 kr för fyra år som Håkan Juholt har betalat tillbaka är ju bara halva hyran .. elkostnaden har hon ju tydligen fått helt gratis under den här tiden.

Jag vet inte hur det fungerar .. ingen har någonsin varit intresserad av att betala mina boendekostnader .. och jag missunnar inte kulbon lite extra guldkant på livet. Sett ur min synvinkel så har hon gjort sig förtjänt av den.

Det enda som skaver lite är att det en gåva från svenska folket som inte ens har vetat om att de gett henne den.


DN, SvD, Expr., AB

3 kommentarer:

 1. På något sätt borde väl Juholtarn kunna förmånsbeskatta henne. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. som i Lorealreklamen " Because I´m worth it"

  SvaraRadera
 3. Skitstövlar ocxh patrask är vad dom är. Helt omoraliska.

  SvaraRadera