lördag 1 oktober 2011

Ge Göran Hägglund ..

.. ett eget parti. Eller som Mark Levengood uttryckte det .. "Behåll Göran Hägglund och lägg ner partiet."

För ärligt talat, Göran Hägglund är det mest trovärdiga i Kristdemokraterna. Han vill så gärna ha en förändring, men släpar på ett parti som är som ett drivankare och slåss mot allianskollegor som har mer makt, större väljarunderlag och en mer nutidsanpassad politik.

Men varför inte prova något alldeles nytt!!

Göra som Idolerna i Idol .. satsa allt på ett kort, det må bära eller brista??

Göran Hägglund är en skicklig politiker, en lyssnande, trovärdig och omtyckt partiledare, som leder ett parti där bästföredatumet gick ut för länge, länge sedan.

Socialdemokraterna är ett parti byggt på jämlikhetstanken och omsorgen om dem som behöver vård, stöd eller hjälp, som envisas med att välja ledare där bästföredatum gått ut för länge, länge sedan.

Det går liksom inte bra för någon av dem. Ett bästföredatum är ett bästföredatum, även om man märker om varan och låtsas som ingenting. Förr eller senare känns det på lukten och konsistensen att det inte står rätt till.

Ni förstår vart jag är på väg, eller hur??

Kristdemokraterna skulle fullständigt älska Håkan Juholt, hans liknelser, blomsterspråk och tillbakablickande nostalgi och Göran Hägglund skulle vara som fisken i vattnet om han fick socialdemokratins hjärtefrågor på sitt bord och fri kontakt med verklighetens folk.

Det är inte så illa tänkt som det låter. Tänk efter ...

.. det kan knappast bli sämre.

SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, AB, AB, Expr.

5 kommentarer:

 1. Anybody!

  Visst stämmer det som du säger att både Kristdemokraterna som parti och Juholt som person/partiledare har passerat "bäst före"-datumet. Men även om Hägglund och Juholt skulle byta plats så skulle fortfarande Hägglund leda ett parti som är som ett drivankare efter honom. Socialdemokraterna är ju också ett parti som passerat "bäst före"-datumet med råge.

  SvaraRadera
 2. Medborgare X .. jag är den ständiga optimisten och tror att det finns en frisk, flämtande låga längst ner i det socialdemokratiska partiet .. men det saknas någon som kan ta tillvara på den. Göran Hägglund har ju försökt göra underverk förr så han kanske kan ..???

  Eller så har du rätt, och då behöver vi något alldeles nytt som motvikt till de gamla lite stelnande partierna som blir kvar.

  SvaraRadera
 3. Anybody!

  Nog behövs det (minst) en ny motvikt till alla de gamla partierna. De gamla partierna kännetecknas ju allt mer av rigor mortis (likstelhet). Och det är väl kanske också en av anledningarna till att Göran Hägglund kan framstå som så pass levande och vital...

  SvaraRadera
 4. Medborgare X .. du har så rätt, det verkar som om våra folkvalda inte riktigt har haft samma fart in i framtiden som den befolkning som de är satta att styra. Vi kanske måste räcka ut en hjälpande hand så att de inte blir ohjälpligt akterseglade .. ;-)

  SvaraRadera
 5. Mycket bra uttryckt av Mark L.

  SvaraRadera