tisdag 11 oktober 2011

På ett personligt plan ..

.. så kan jag känna medlidande med Håkan Juholt.

Det kan inte vara så roligt att huka bakom neddragna gardiner och veta att hela familjen dras med i den röra som han själv dragit på sig genom att gapa efter för mycket.

Förmodligen köpte han själv bilden som skapades vid utnämningen till Partiordförande. En näst intill helgonförklarad person som bara behövde gå den utstakade vägen fram och strö vackra ord omkring sig .. ivrigt påhejad av särskilt utvalda ja-sägare som eldade på känslan av konungslighet.

Det är det som är faran med att en verksamhet vänder sig inåt, förlorar fotfästet i verkligheten, blir sektliknande och självförhärligande.

Alla dessa tal som Håkan Juholt hyllades för .. de var ju bara avsedda för sossar. Hela hans liv och arbete skedde bland sossar och när lönen höjdes till svindlande 144.000 kr i månaden, hängde inte förståndet med .. utan han fortsatte att begära de bidrag han tidigare alltid begärt.

Som vanligt .. som han alltid gjort och som han inbillade sig att alla andra också alltid gjorde.

Det är inte så lite "Kejsarens nya kläder" över sagan om Håkan Juholts uppgång och fall, eller hur?

Nu berättar Marianne Bjernbäck, enhetschef på riksförvaltningen, att hon redan i somras påtalade felaktigheten i att Håkan Juholt tog ut hel ersättning för boendet, trots kulboskapet. Peter Cervin, Håkan Juholts assistent, bekräftar detta.

Trots att alla inblandade visste att det var fel, lämnade Håkan Juholt in en ny blankett med en felaktig ansökan och det finns en konstig mening i det jag läser i Di.se ..

.. Peter Cervin säger: "vi ville fortsätta med samma rutiner tills vi hittat en lösning med riksdagsförvaltningen."???????

Jag förstår inte vad han menar? Tre personer .. Håkan Juholt, Peter Cervin och Sven-Erik Söder .. ansåg att det var en lysande idé att lämna in en felaktig ansökan på ett högre belopp än tidigare, "tills de hittat en lösning"??? Hade det inte varit intelligentare att helt och hållet ha låtit bli att skicka in den nya ansökan?

Det är helt obegripligt?? Hur skulle den lösningen ha sett ut, Hur tänkte de? Försökte de mörka det hela, sopa under mattan .. för att skydda partiledaren för kritik från media?

I så fall var det ingen vidare bra taktik.

Man ska aldrig, aldrig göra som andra säger när man inte själv förstår .. det slutar nästan alltid illa, brukar jag säga till min dotter. För även om någon annan påstår att det är rätt och riktigt, även om det tillfälligtvis ger en lön som du aldrig kunnat drömma om och en persondyrkan som måste ha varit som att vada i vispgrädde .. så är det alltid du själv som får ta konsekvenserna och är ansvarig för dina egna beslut, eller hur?

Dumhet är ingen ursäkt.

Inte heller feghet .. som förmodligen ligger bakom kanslichefen Sven-Eric Söders beslut att förneka all kännedom om Håkan Juholts felaktigheter innan den 13 september och hävda att Håkan Juholt handlade i god tro .. trots att hans egen assistent påstår det motsatta.

Hela den här historien är ju helt och hållet orimlig. Löjeväckande och kräver nästan en skämskudde för att man ska stå ut med den. Vem hade kunnat tro att det gamla Socialdemokratiska partiet kunde nå denna absoluta botten?

Rent mänskligt måste Håkan Juholt ha ett helvete just nu och det önskar jag ingen människa. Men om han har lyckats ställa till med ett sånt här kaos på omkring 6 månader, så bör han nog tänka över om partiledarkostymen ändå inte var för stor, tacka för det som varit och lämna över till en mer kompetent och sansad person.

Om det finns någon??

DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr., Expr., AB, AB, AB

2 kommentarer:

  1. Kusinen från landet11/10/11 15:59

    Krönikören Ulf Nilsson i Expressen har verkligen hittat det rätta ordet för Juholt - "tjofladdrik"!

    SvaraRadera
  2. Kusinen .. jag älskade det uttrycket. Perfekt och målande .. fullständigt lysande! :-D

    SvaraRadera