lördag 5 november 2011

Jag sitter och retar upp mig!

När jag roar mig med att följa expedition Juholt hamnar jag på de mest skilda sosse-bloggar. En del är så tilltalande att jag nästan vill fortsätta samtalen personligen .. en del är så elitistiska, självgoda och högtravande att det är svårt att följa tankegångarna.

Men det beror nog på mig.

Jag är nog för dum, för outbildad och lågbegåvad?

För i ett kommentarsfält läser jag hur en person tackar en annan för att h*n ”fört ner diskussionen på basplanet” och får följande svar ..

”back to basic är vad som krävs och därför är det fiffigt låna ut ett förenklat språkbruk och inte göra allt så svårt. Högst medvetet kan man gå in i den rollen.”

Jag hade kanske inte reagerat om jag inte redan stört mig så otroligt på att de vanliga väljarna .. (som arbetar med vanliga låglönejobb, som är så dåliga att de helst borde utbildas bort från dem) .. ofta betraktas som näst intill svagbegåvade offer?

Därför är det alltså ”fiffigt” att ”låna” ett förenklat språkbruk och inte göra allt så svårt för dem, stackarna? Man kan göra det ”högst medvetet”!

Det är nog till och med så fiffigt att vi förmodligen inte begriper att vederbörande från sitt ovanförskap högst medvetet sänker sig ner till vår usla nivå när h*n lånar vårt förenklade språkbruk?

Alltså .. jag får högt blodtryck av den meningen.

Intelligens är inget som man studerar sig till, däremot utvecklas den genom studier, livserfarenhet och en öppenhet för nya synsätt. En människa med relativt låg intelligensnivå kan lära sig mycket och klättra högt utan att egentligen förstå varför .. jag tänker inte lägga en länk här, bara tala om att möjligheten finns. Bara för att människor inte väljer en akademisk (eller politisk) karriär behöver det inte betyda att de är ointelligenta och behöver tilltalas på ett särskilt fiffigt förenklat språk.

Tvärtom .. frihet, livskvalitet och små behov kan ge ett betydligt bättre liv än att slåss för livet i kampen om att behålla en position som betalas av dem som man ser som mindre värda.

Så läser jag att det finns de som tycker att 100.000 sossemedlemmar bör knacka dörr hos hela(!) svenska folket och lyssna in behoven och berätta om frälsningen .. förmodligen på det fiffiga och förenklade språk som vi förväntas förstå. Men då glömmer de att vi har mångårig vana av den sortens försäljning av budskap gällande ett bättre liv .. som vi fått på samma sätt från Jehovas Vittnen eller av en arme telefonförsäljare.

Vi är inte hur dumma som helst .. även om vi jobbar på McDonalds! Och jag skulle inte uppskatta dörrknackning från något parti vid något tillfälle i mitt eget hem.

Svenska folket läser bara rubrikerna i tidningarna och därför så går det så dåligt för Socialdemokraterna. Det är tydligen en allmän åsikt i partiet .. en del tror på fullt allvar att det skulle kunna avhjälpas med en egen tidning??

Varför begränsa sig till en tidning? Varför startar ni inte upp en egen tv-kanal där den store ledaren oemotsagd kan föra fram sitt budskap och få tillfälle att stå var som helst i rummet utan att störas av åsiktsmotståndare? Det finns faktiskt de som gjort och gör just det .. och det verkar ju fungera om man samtidigt förbjuder alla andra alternativ.

Ingen skulle märka något .. ”folk” läser ju bara rubrikerna i alla fall, eller hur?


( .. och nu är jag orättvis, arg och enögd, det vet jag. Men det finns människor som fullständigt får mig i gungning genom sitt eget självförhärligande, och just nu finns det alldeles för många av den sorten i toppen på det parti som en gång var skapat av folket, för folket och kallades ett arbetarparti.)


SvD,

8 kommentarer:

 1. Har du tänkt på att allt kanske bara har varit en myt hela tiden.

  Myten om partiet som var skapat av folket och för folket?

  Har du tänkt på att samhället är så otroligt mycket öppnare i dag, folket vet mycket mer själva än förrut. Vi kan nämligen läsa oss till just det du skriver om.

  Kanske var det exakt samma tongångar förr, men i lönndom, inga fick veta hur de smiddes planer för att sprida myten, för det egna maktbegäret.

  Den dagen sossar slutar anklaga alla andra för att vara giriga, egoistiska, korkade och empatibefriade varelser enbart för att själva framstå som goda, i maktens namn, då, inte förrän då är jag beredd att lyssna på dem.

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Som vanligt huvudet på spiken! Är det kanske därför som Juholt talar så floskligt förenklat? Bara rubrikliknande ordgrupperingar som "Mer till de fattiga barnen","De rika roffar åt sig på de fattigas bekostnad" etc., etc.. Men utan att försöka tala om hur en förändring skall gå till...

  Tack, Anybody!
  /Ärthjärnan G

  SvaraRadera
 3. Sätt dig ner och andas djupt. Slappna av. Du måste tänka på blodtrycket. Var rädd om dig. Vi behöver dig, vi som inte är tillräckligt utbildade och en gång i världen jobbade med att fylla på frukt och grönsaker på ICA och Coop.....:-)

  SvaraRadera
 4. Papillon de Pompadour5/11/11 19:25

  *kram*

  SvaraRadera
 5. vad är det som gör att det är en sekt? Jag fattar inte hur man kan säga sig vilja "folkets" bästa och inte lyssna på dem utan att göra dem till mindre vetande.

  mentaliteten att veta bättre å andras vägnar är ju det som raserat. Det finns ju en gräns för när det blir förvaltande/god mansuppdrag och då har man kommit långt ner på stegen.

  Vi ska komma ihåg att det kallades "kupp" och ett hot mot demokratin då S förlorade makten.

  SvaraRadera
 6. Ulvskog ville besparat oss från alla dessa röriga fakta som kommer med "felaktiga" kanaler på TV'n. Kanske det skulle ha varit lugnast så;)

  SvaraRadera
 7. Ja tänk om någon kommit till säckfabriken där jag dag ut och dag in kontrollerade att sopsäckarna var felfria i min ungdom. Det fanns dagar då jag kokade lim i källaren också med Lim-Göte. Det ansågs vara hedervärt då med sådant arbete och ingen var extremt korkad utom en av våra baser.Vi hade dock överseende med honom utom då han behandlade oss som mindre vetande för då fick vi fel på maskinerna tills han försvann.
  Nu behöver vi kanske fler porträtt uppsatta på våra arbetsplatser av Frälsaren med mustaschen så vi förstår vem vi skall vända oss till trots vår lågbegåvning. Jag mår förbaske mig illa av självgoderiet i vissa sossekretsar.

  SvaraRadera
 8. Vilka fantasivärldar ni skapar.
  Vem har påstått att Socialdemokrater eller vänsterpartister är mer än enbart ett parti?
  Inte jag. Men varför är det okej att skatteplanera bort vårdvinster och sköta privaisering "naivt", så att helt okända tjänar grova övervinster, men statskassan läcker? Jag fattar inte logiken eller försvaret av den. Vill ni bli blåsta bara för att styret är blått?

  SvaraRadera