torsdag 10 november 2011

Aldrig någonsin ..

.. kommer jag att acceptera en politiker som vill styra media på något vis.

Håkan Juholt hotar med att bojkotta SVT om han inte får styra upplägget av partiledardebatterna i framtiden. Han vägrar att befinna sig på ”samma sida” som Sverigedemokraterna och det är ju förvånande att han ens vill vara i samma rum .. eftersom det är så stor skillnad på opposition och opposition?

Därför har han ställt ett ultimatum till SVT .. låt mig bestämma placeringen av oppositionspartierna annars går alla partiledardebatterna till TV4.

Intressant, tycker jag.

För VEM har gett Juholt mandat att bestämma i vilken kanal som de övriga partiledarna ska debattera??

Med vilken rätt anser sig Juholt kunna ställa ultimatum till SVT och hur kommer det i förlängningen att se ut?

Ska socialdemokraternas ledare korrekturläsa Sveriges dagstidningar innan de får ges ut så att inte uttalanden från Socialdemokraterna står jämsides med debattinlägg från Jimmy Åkesson?

Och sen då?

Vad kommer sedan, och vad händer om regeringspartierna väljer att debattera i SVT? De kanske inte heller kommer "så fort man knäpper med fingrarna"?

Sist men inte minst så tror jag att Håkan Juholt har missförstått hela idén med partiledardebatter. Det är INTE i första hand ett tillfälle för partiledarna att umgås och kasta anklagelser på varandra det handlar om.

Det handlar om svenska folkets rätt att ta del av den politik som partierna tänker föra .. hur och varför .. för att bilda sig en uppfattning om vilken regering de i fortsättningen vill ha. Vi är nog mer intressserade av vad partierna har att berätta för oss än var Håkan Juholt befinner sig i rummet.


Jag måste erkänna att Håkan Juholt gör det lätt för mig att bestämma vad jag inte vill ha just nu.


Expr., AB, DN, SvD

20 kommentarer:

 1. Jaha, och vad säger tv4? Tänk om de också tycker att det mest logiska är att regeringen står tillsammans på en sida och de andra partierna på den andra?

  SvaraRadera
 2. Anna ..då blir det verkligt roligt! S och V står och debatterar mellan reklaminslagen i TV4 medan de övriga debatterar i SVT. hely uppochnervända världen idologiskt sett ;-D

  SvaraRadera
 3. Helt sjukt. Jag tror det kallas för maktfullkomlighet och bör kanske jämföras med lite dragning åt envåldshärskeri, eller nåt sånt.

  Jag höll på att göra på mig av ilska härom dagen när man pratade om assistansersättningen och HJ började prata om äldrevård. Visserligen var det så på åttiotalet att handikapphandläggning låg under äldrevård i kommunerna. Men det trodde jag var förlegat. I alla fall att politikerna borde kunna skilja på handikapp och att bli gammal. Det här handlade om en ung man med Downs syndrom som hade blivit av med sin insparade assistansersättning.

  Men det var nog för avancerat för HJ.

  SvaraRadera
 4. Tror ni regeringen skulle gå med på att stå vid samma bord som SD? SD röstar ju oftast med regeringen.

  SvaraRadera
 5. Håkan Juholt får byta efternamn till Berlusconi med den synen på media.

  Totalt respektlöst mot folkvalda representanter för andra partier och gentemot demokratin i sig.

  SvaraRadera
 6. Hur gör han på middagar? "nej.. du får byta sida på bordet för annars kan det verka som om vi har samma syn på vilket bilmärke som är bäst." eller på bussar:
  " ursäkta är Du sverigedemokrat för då kan jag inte sitta bredvid dig här på fyran, för då kan det verka som om jag gillar din politik"

  Puh, det blir en jobbig vardag.
  För att vara lite allvarlig; Håkan Juholt ställ upp och golva Åkesson med retorik och fakta. Ingen, Absolut ingen tror att ni står för samma värderingar.
  Men tyvärr börjar Åkesson verka den mer vuxna av er två. Och Åkesson upplevs inte som brådmogen...

  SvaraRadera
 7. Apropå att SD skulle stå vid Alliansens sida eftersom de oftast röstar med regeringen;

  Problemet med ett dylikt resonemang är att det parti som röstar allra mest likt regeringen är Miljöpartiet, följt av Sd.

  Samtidigt är det ingen, mig veterligen, som presenterat hur ofta Sd och S röstar lika... trots att S också röstar likt regeringen i de flesta frågor.

  SvaraRadera
 8. Hade de stått vid samma bord så fine, då kan jag förstå invändningen, men nu var/är det inte så. De har vars en pulpet med sin parti-logga på! SD är i opposition precis som S, MP och V, då står de MOT regeringen som står på andra sidan, men bakom vars en pulpet!

  SKa alla som mest röstar med regeringen stå på samma sida då? Då hade S och V fått stå själva. Och de kan de ju göra i TV4.

  Man kanske ska ha ett nytt upplägg: Gnällrövarna står i TV4 studion och såstår resten i SVT studion och så debatterar de mellan kanalerna!

  För mig ter sig försvaret för Juholts pajaserier som mer och mer tragiskt fastklamrande vid något som man egentligen inte vill ha.

  SvaraRadera
 9. Jag blir faktiskt lite förvånad.
  Först när jag såg Juholt tänkte jag att den mannen verkar både smårolig och kanske rent av lite smart.

  Nu verkan han i mina ögon bara vara helt verklighetsfrämmande. Han verkar vara en dagdrömmare som fått storhetsvansinne. Personligen tror jag det hänger ihop med pengar och makt. Han har blivit fartblind helt enkelt.

  /Henrico

  SvaraRadera
 10. Om vi hade slängt ut SD ur riksdagen hur hade det sett ut då? Hade det blivit lättare för oppositionen då? Det är bara inse fakta att båda sidor är beroende av SD för att kunna driva igenom sina frågor.

  Är Juholt rädd att väljarna ska tro att S och SD är samma sak? Är deras politik så lika att han är uppriktigt rädd att folket ska få reda på hur nära SD egentligen står S ren ideologiskt? För mycket av SD politik är S även om det även finns M i den också. Det är bara att jämföra. Man börjar ju undra?!

  SvaraRadera
 11. Kusinen från landet11/11/11 10:56

  Fartblind är bara förnamnet!

  SvaraRadera
 12. Melmac skriver:

  "Är Juholt rädd att väljarna ska tro att S och SD är samma sak? Är deras politik så lika att han är uppriktigt rädd att folket ska få reda på hur nära SD egentligen står S ren ideologiskt? För mycket av SD politik är S även om det även finns M i den också. Det är bara att jämföra. Man börjar ju undra?!"

  Svar JA.

  Sverigedomokraterna är arvtagare till Gustaf Möllers (och Per Albins) socialdemokrati.

  Socialdemokraterna övergav sina kärnvärderingar på 60-talet (ff.a. pga Palmes inflytande) - Juholt är rädd för, att socialdemokraternas metamorfos ska bli (alltför) tydlig för väljarna.

  SvaraRadera
 13. SD är det enda riktiga arbetarpartiet i hela riksdagen, så det är inte konstigt att Juholt och Ohly inte vill stå bredvid Jimmie Åkesson.

  För Socialdemokraterna är inget arbetarparti (det var många årtionden sedan som de var det), och Vänsterpartiet har ALDRIG varit det!

  SvaraRadera
 14. Anybodys place skrev:
  "Aldrig någonsin ..
  .. kommer jag att acceptera en politiker som vill styra media på något vis."

  Konstigt då att du kan sympatisera med Alliansen som har makt över 90% av medierna och styr den med järnhand. Juholt har ingen som helst makt över några medier. Läs detta:

  http://www.etc.se/ledare/spindoktorer-styr-sverige

  SvaraRadera
 15. Juholtarn går på om och om igen med att SD röstar 9 gånger av 10 med regeringen.

  Det är därför han inte vill stå på samma sida som SD i TV.

  Han glömmer dock att hans eget parti S röstar 8 gånger av 10 med regeringen.

  På så sätt kan man väl anse att S är lika stort regeringsunderlag som SD. :-)

  Vilken jävla pajas karln är och för att inte tala om alla idioter som sitter och försvarar dåren på internet. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 16. Vi verkar ju hyfsat överens alla utom Lab-rat och jag tror att vi alla .. utom Lab-rat .. också förstår att partiledardebatterna handlar om åtta OLIKA partier, varav fyra är i regeringsställning och fyra inte är det.

  INGEN av oss .. utom möjligen Lab-rat .. har väl missat att inget parti vill förknippas med Sverigedemokraterna och INGEN av oss .. utom Lab-rat då förstås .. tror väl att någon tror att något parti skulle ställa upp på någon form av blockpolitik med SD.

  Förmodligen är större delen av väljarna av samma uppfattning som vi. Utom .. hmm .. ett fåtal?

  Synen på väljarna är hur låg som helst. Möjligen beror det på att nivån på politikerna sjunker så pass att vi helt enkelt MÅSTE vara dummare än dem för att de ska kunna se sig som de snillen de inte är??

  HumanLabRAT .. till och med du måste väl i allsin dar se skillnad på politiker och deras spindoctors som försöker påverka media i önskad riktning och en partiledare som hotar och ställer ultimatum??

  Men så ärlig törs du väl inte vara?

  SvaraRadera
 17. Hur vet du att Allians-politikerna inte ställer ultimatum, fast då självklart bakom lykta dörrar?

  Anybody skrev:
  "att inget parti vill förknippas med Sverigedemokraterna"

  Ja så varför inte lösa saken med lottning då? När man placerar partierna i två lag så framstår det nämligen som att det är två lag, två alternativ. SD är ett högerparti och stora delar av deras partistyrelse är sprungen ur moderaterna. De har således mer gemensamt även ur den synpunkten med Alliansen än vad de har med S, V och MP.

  Rätt kul att du vill ge sken av att jag skulle vara oärligheten personifierad, det säger mer om dig än om mig. Dålig personkännedom eller bara elakhet?

  Hela moderaterna är ett gäng spindoktorer och PR-folk, mer än vad de är ett parti. Tror du på allvar att Juholt som ensam person utan att vara ägare av några medier har mer makt över medierna än vad spindoktorerna i Moderaterna har? Jo men visst!

  Läs Maria-Pias text en gång till om du inte förstod den, du brukar ju ha svårigheter att förstå texter. Du har ju till och med påstått att det jag skriver är så invecklat att det inte går att begripa.

  SvaraRadera
 18. HumanLabRat .. oärligheten personifierad?? Nu tar du väl i i alla fall?

  Men du är ju allt annat än intresserad av att diskutera den sanning som du tror på. Det enda du vill är att köra den djupt ner i halsen på alla idioter som inte tycker som du, eller hur?

  Så varför skriver du alla dina arga enögda kommentarer? Vad tror du att du ska uppnå?? Tror du på fullt allvar att du kan skapa någon form av engagemang annat än hos redan frälsta??

  Men med mina begränsade fattningsförmågor så skulle jag väl ändå inte begripa det även om du berättade det?

  SvaraRadera
 19. Detta visar ju med all önskvärd tydlighet överheten hos nämnde kravmaskin. Han har ju noll djävla hyfs inför demokratisk agenda what so ever.
  Hybris är förnamn, noll verklighetsinsikt tilltalsnamn och ynklighet efternamnet. Man blir ju riktigt ilkla till mods, har INGEN inom hans närmsta krets någon verklighets-GPS?

  SvaraRadera
 20. @anybody: Du ä i gott sällskap med mig att inte förstå alla inlägg från HLR. Framförallt inte poängerna om det finns några. Så du ska inte känna dig ensam.

  @HLR: Nu tillhör det min åsikt att en duktig pedagog ska kunna förklara för alla oavsett intelligensnivå. Klara man inte det så säger det mer om dig som pedagog än det gör om den som står på mottagarsidan av dina litanior.

  SvaraRadera