fredag 12 oktober 2012

Gustav Fridolin uttalar sig ..


.. för Miljöpartiet, och tycker att lärare och riksdagsledamöter bör tjäna lika mycket.

Det tycker jag också!

Men det som gör förslaget lite knepigt är att jag .. och förmodligen majoriteten av svenska folket .. tycker att Gustav Fridolin tjänar för mycket och lärarna i barnens skola tjänar för lite.

Men jag har hittat lösningen. Vi lägger ihop Gustav Fridolins "lön", 58.300 kr, med normallönen för en lärare som är 29.000 kr .. och vips får vi en medellön på 87.300 kr som vi sedan delar i två rättvisa delar .. 43.650 kr.

Lärarna får ett enormt lönelyft och Gustav Fridolin och hans kompisar i riksdagen behöver inte känna sig nämnvärt fattigare.

Kostnaden blir på så sätt lite lättare att bära för skattebetalarna och delar vi sedan eu-delegaternas generösa arvoden i riksdagsledamotdelar som sedan delas med lärarna på samma sätt som ovan, så blir kostnaden ännu mindre.

Är det inte genialiskt så säg?

Expr., 

4 kommentarer:

 1. Ha ha, helt ärligt, jag tycker nog lärarna skulle ha lite mer än en riskdagsledamot. Till skillnad mot riksdagsledamoten krävs det ju att en lärare åtminstone skaffar sig en utbildning. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Du är verkligen så smart Anybody. Det var ju så en gång, precis innan jag var klar med min utbildning i början av 70-talet. Vi gamla stötar som hade titeln adjunkt tjänade som riksdagsmännen. Det var tider det. Sen dess har det ju bara blivit sämre både med arbetsmiljö och lön.

  SvaraRadera
 3. Det klart att lärarna är värda mer än riksdagledamöterna. Det är ju de som får utföra deras smutsiga hantverk. Först skulle vi fostras till goda lutheraner, sen kom vänsterflummet och nu ska alla läras att älska mångkultur.

  SvaraRadera
 4. Gustav Fridolin tycker också att Gustav Fridolin tjänar för mycket!

  Det var därför han i riksdagen motionerade om sänkta månadslöner för riksdagsmännen med 10 000 kronor. Precis som Vänsterpartiet sedemera också gjorde.

  Hur tror ni att riksdagen röstade i denna fråga?

  SvaraRadera