tisdag 2 oktober 2012

Så utomordentligt korkat!

Medan jag läser kommentarerna till AB:s reklamartikel för Elisabeth Ohlson Wallins kommande "satirutställning" och betraktar smakprovet .. ett "konstverk" med kungen som huvudperson, så slår det mig helt plötsligt:

.. den där fotografen som tog toplessbilder på Kate, hertiginnan av Cambridge, han måste ha varit osedvanligt korkad!

Varför sålde han bilderna precis som de var? Om han hade placerat kopierade pizzor på de klädda delarna av hertiginnan så hade han kunnat hävda att det var konst .. och därmed något som hamnade under yttrandefriheten och i det oberörbara konstnärliga rummet!

Då hade det hela varit ett genidrag och hans namn hade fått en inkomstbringande klang. Som det är nu har jag inte en susning om vad han heter?

Och IKEA .. varför i allsin dar placerade de inte photoshopade maträtter, bilder av Strindberg eller Billgren-rävar eller hjortar över kvinnorna i katalogen i stället för att radera ut själva kvinnsen?

Med ett konstnärligt signerat och helst satirisk urklipp ÖVER de oönskade kvinnorna så hade Saudiarabiens IKEA-kataloger blivit konst och dyrköpta samlarobjekt.

Vem som helst borde ha insett reaktionen på utraderade kvinns, eller hur? Kvinnor raderas inte hur som helst .. annat är det med män. Juholt till exempel .. han låter sig raderas alternativt slätrakas hur mycket som helst bara Löfven vinner och han själv får någon slags belöning .. EU-uppdrag? .. för att Löfven nu går till val på Juholts gamla skuggbudget.

Vad ska jag nu göra för inkomsbringande med den här insikten?????????

Smygfotografera prins Carl Philip och montera en bild av Elisabeth Ohlson Wallin ätandes prinskorv, över de kungliga juvelerna??

Kan det ge lite publicitet i AB och lite klirr i kassan tro??

AB, AB, AB, AB, Expr., Expr., Expr., Expr., DN, SvD, SvD, SvD,

5 kommentarer:

 1. Jag satt just och funderade på om jag skulle utveckla ett datorspel, ungefär som det där spelet där man drämmer en klubba i huvudet på grodor som kommer upp ur ett hål.

  Fast, med ansikten på olika socialdemokratiska politiker och vissa ledarskribenter på aftonbladet.

  Varje gång någon av de där barnungarna sticker upp skallen ur det där hålet försöker de säga något och då är det meningen att man inte skall dänga en klubba i skallen på dem utan stoppa en napp i munnen på dem. :-)

  Åhnej, jag begriper fortfarande inget om kultur men tror på min idé.

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Du har alldeles rätt i att fotografen inte verkar vara särskilt smart, för då hade han gjort det som Du redogör för. Angående IKEA tycker jag att de också borde ha ägnat sig åt konst istället för att radera ut kvinnsen...

  SvaraRadera
 3. Bäst var väl ändå att det fanns affischer att köpa för republikaner som ändå vill ha kungafamiljen på väggen..

  Själv har vi kungen i byrålådan, där han skakar hand med maken för en massa år sen på SKEGA =)

  Om man sätter en Bergsbyglass på huvudet på maken så blir det en kungligt iskall kille!

  http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=fvwp&v=pL4Bb8ZFofg
  *Bergsbyn/Skellefteå

  SvaraRadera
 4. Skulle ha ringt dig. Men hade mitt barnbarn här under helgen och blev smittad av hennes förkylning.
  Så just nu är jag inte i någon vidare form. Får göra ett nytt försök nästa vecka. Då är väl förhoppningsvis förkylningen borta. Hoppas det är ok med dig. =)

  SvaraRadera
 5. Hade IKEA varit lite smarta så skulle de lagt in bilder på lättklädda underklädesbeklädda kvinnor med plutande munnar, kurvig figur, utmanande blick och stark solbränna. Då hade vi svenskar åkt ned och rivit ut bilderna ur katalogen istället.

  SvaraRadera