måndag 15 oktober 2012

I ärlighetens namn ..


.. så borde Socialdemokraterna gå till val under namnet Socialdemokraterna-LO, eftersom de till stora delar styrs av den ofantliga fackföreningskolossen, som dessutom sponsrar partiet med de borgerliga medlemmarnas pengar. Det sista må vara hänt eftersom det inte döljs på något sätt och är medlemmens fria val att ta eller ta avstå från .. vilket kanske kan förklara den dåliga nyrekryteringen?

Men vad får vi om vi vill byta regering?

Rejält mycket högre skatter .. det är ju bortom alla tvivel.

Pensionärerna får en hundralapp som kompenserar för allt som blir dyrare på grund av det ökade skattetrycket och barnfamiljerna får högre barnbidrag av samma skäl.

Det kommer att bli förmånligt att välja att vara singelförälder .. åtminstone på pappret om Miljöpartiet får igenom sitt förslag om 5000 kr/år till den gruppen. Vilket förmodligen gör att den kommer att öka dramatiskt .. åtminstone på pappret.

Högre drivmedelspriser, eftersom sossarna är totalt beroende av Miljöpartiet för att kunna regera alls. Lägg till kilometerskatt och/eller andra vägtrafikavgifter, så kan vi nog räkna med höjda livsmedelspriser också.

Mer överstatlighet.

Mindre valfrihet.

Längre köer till äldrevård, vård och större klasser i färre skolor .. om de privata alternativen minskar på grund av att de inte kan budgetera längre än ett år i taget för att tillfredsställa vänstersidans krav på dålig lönsamhet. Kommunerna däremot lever av tradition upp till det kravet med sin historia av enbart förluster .. så där är det inga problem.

Höjd a-kassa .. och till skillnad från sossarna så vet jag av egen erfarenhet att motivationslusten till att återgå till ett "skitjobb" sjunker ju mindre lönsamt det blir. Det låter illa, jag vet det ... men säger jag något annat så ljuger jag. Möjligen har jag fel när jag jämför andra med mig själv .. övriga svenskar kanske hellre städar i industrin än går hemma och sysslar med något roligare, om ekonomin går jämt upp oavsett vad man väljer?

I så fall får jag erkänna att jag är en riktigt usel samhällsmedborgare.

Inga gränser i sjukförsäkringen? Vi har haft det förut, så det är väl dit vi ska igen? Världens sjukaste folk. Inte ett ord om det verkliga problemet .. samarbetet mellan dem som utvärderar sjukdomen och de som bedömer arbetsförmågan. Ett icke-samarbete där den sjuke får minst uppmärksamhet och väldigt liten möjlighet att påverka sin egen situation.

Stort fokus på huvudstadsproblemen med stora brister på cykelbanor, söndagsöppna butiker och förargelseväckande statyer.

De små företagarna ska hyllas .. om de är män som ägnar sig åt traditionellt manliga verksamheter. Om de är kvinnor som skapar egna företag inom traditionellt kvinnliga områden så bör de förvisas till "trygga anställningar" inom offentlig sektor. Ett halvt hurra för ROT, bort med RUT, alltså.

För det är ju ändå skillnad mellan MÄN med verktyg och verktygsbälten och kvinns med fönsterskrapor och moppar.

Den första gruppen hyllas ju mer pengar och ju fler jobb de skapar .. de är ena riktiga hjältar och karlakarlar!! ..  medan den andra gruppen ska ses som offer för ojämlikheten och skämmas för att de inte strävar efter en styrelseplats i ett internationellt bolag?

Och då spelar det ingen roll hur många anställda firman har och hur mycket den som driver företaget tjänar .. en kvinna ska inte tjäna pengar på traditionellt kvinnliga uppgifter i en RUT-verksamhet. Då är det bättre för henne att vara lågavlönad löneslav i offentligheten, där hon kan garantera ROT-företagaren en tillvaro som inte besväras av oro för åldrande föräldrar och barn?

Och så den fråga som alla duckar för ... ska vi ha öppna gränser, kan vi ge nödlidande, asylsökande människor anständiga liv utan att någon annan behöver avstå från något?

Det är den frågan som ger Sverigedemokraterna vind i seglen. Eva Franchell har lösningen på ledarsidan i Aftonbladet .. "När Sverigedemokraterna växer i Stockholm måste Socialdemokraterna svara med klara besked om fler billiga bostäder."

Jag tror hon har fel. Problemet är inte jobb, skola, omsorg eller billigare bostäder. Problemet är att människor inte längre törs fråga det som de vill ha svar på och därför överlåter frågandet .. och den följande smutskastningen .. till Jimmie Åkesson och hans parti, i hopp om att få någon vägledning eller påverkan den vägen.

Miljöpartiet vill ha fri anhöriginvandring. Jag tror inte att det finns många som inte förstår längtan efter att få ha sina föräldrar nära under de sista åren av deras liv. Jag tror också att de flesta av oss skulle vara positiva inför förslaget om vi inte själva upplevde betydande svårigheter när det gäller hjälpen till våra egna anhöriga.

När mamma eller pappa inte längre kan klara sig själva utan kräver hjälp som vi måste ge, trots att tillvaron totalt faller samman för hela familjen, när det inte finns något värdigt äldreboende eller när människor måste skiljas åt därför att en av dem blir för vårdkrävande, när åldrande anhöriga går vilse i demensens dimmor, far illa och samhället inte har någon hjälp att erbjuda .. då är det svårt att se att vi möjlighet att erbjuda god vård och omsorg till andra länders äldre, även om de har anhöriga här.

Men ingen törs ställa frågan .. hur har ni tänkt här??? Hur har ni tänkt lösa alla ekonomiska frågor som påverkar vår verklighet?? .. hur ska fler få hjälp av en äldrevård som redan nu inte fungerar som den ska?? .. varför ska det som förnekas mig erbjudas någon annan?? .. av rädsla för att bli betraktad som rasist eller främlingsfientlig. Trots att oron bara handlar om hur frågeställaren själv ska klara sig och den egna familjen ska kunna fungera.

"Motgiftet är mer politik med klarare kontraster. Socialdemokraterna måste vara ännu mycket tydligare när de pratar om jobb, skola, vård och omsorg" ... säger Eva Franchell.

Jag tror att motgiftet är att man tar människors oro och outtalade frågor på allvar. Är ärlig och talar öppet om "förbjudna" frågor. De flesta frågorna finns det faktiskt svar på .. men eftersom ingen törs fråga, eller lyssna, så får ingen heller höra dem.

Ett samhälle där stora grupper inte ens törs säga vad de tycker har ingen verklig yttrandefrihet, oavsett hur många provokationer mot kungahuset media än ägnar sig åt. Ett samhälle där människor skapar och röstar på ett politiskt parti bara för att de inte själva törs begära förklaringar eller lösningar på sina upplevda problem är inte ett öppet samhälle.

Sverigedemokraternas väljare VET att de inte är ett regeringsdugligt parti. De VET att det är ett enfrågeparti och de röstar på dem därför att de inte vet hur de annars skulle kunna ställa och få svar på de frågor som de inte törs uttala högt.

Det är ett problem och det löser man inte genom att fokusera på något annat och låtsas som om det inte finns.

Det finns en anledning till att Sverigedemokraterna ökar och den ligger inte i ökad rasism och främlingsfientlighet. Den ligger i samliga etablerade partiers ovilja att kommunicera med medborgare som inte uppför sig och tänker enligt partiernas respektive ideologiska modell.

Så tänker jag .. men jag kan naturligtvis ha helt fel?

AB, AB, AB, AB, Expr., Expr., Expr., SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

12 kommentarer:

 1. Störande är att höra folk i fikarummen säga: "Hoppas sossarna vinner så vi får sjukskriva oss.."
  Javisst, dessutom utan gräns i all evighet, amen. Lycka till med ekonomin S om ni vinner valet 2014!
  Tråkigt för folket som med S i särklass får världens högsta inkomstskatter.

  SvaraRadera
 2. Ja, vad ska man säga om partierna? Blir bara mer och mer trött. Läste en i mitt tycke bra krönika av Julia Ceasar
  http://snaphanen.dk/2012/10/14/sondagskronika-de-medmanskliga/

  Framförallt denna del gillade jag:

  "Vad är egentligen Medmänsklighet? Om du har en enda tröja och ditt barn fryser, ger du då bort tröjan till ett annat barn? Om ditt kylskåp innehåller en torr ostkant och en hård brödskalk, bjuder du då in grannfamiljen på middag? Om det redan är svår bostadsbrist och ungdomar tvingas bo kvar hos föräldrarna till uppåt 30-årsåldern, bjuder du då varje år in tiotusentals utlänningar som behöver bostad? Om du har en arbetslöshet på 7,5 procent, importerar du då varje år nya tiotusental som inte ens kan läsa och skriva eller har några kvalifikationer för den svenska arbetsmarknaden?"

  LO som kämpar söm ett djur för att rädda S - bland deras medlemmar så ökar SD anhängare stadigt. Samtidigt som de försöker stävja det genom att utesluta medlemmar som arbetar aktivt för SD. Själv är jag tack och lov inte LO ansluten - men nog skulle jag tycka det kändes lite jobbigt att betala de dyra medlemsavgifterna och veta att mina pengar sponsrar ett parti med ett passerat bäst före datum - och att man arbetar med politiskt förtryck.

  SvaraRadera
 3. Skrev ett blogginlägg, bara för att jag ville få det ur mig igår, på ämnet vinster i välfärden.

  Dagen efter så skriver man en sådan bra artikel i DN. Tack och lov kan jag se att ingen läst mitt inlägg före nu annars hade jag undrat om plagiat förekommit :)

  Tack för ett mycket bra inlägg Any!

  SvaraRadera
 4. @ Anonym

  Det måste vara Alliansväljare som du har lyssnat på.
  Alliansväljare som är avundsjuka på sjuka och arbetslösa.
  Det är alliansväljare som längtar hem till sofflocket och leva på bidrag.

  Vi andra längtar ut på arbetsmarknaden.

  SvaraRadera
 5. Jag tror du är på rätt spår. Jag kommer att rösta på Sverigedemokraterna för att stödja demokratin och den fria debatten. Jag röstar inte på dem för att de har bäst politik. Övriga partier försöker hindra den fria debatten och accepterar inte demokratiska val, det går omöjligt att rösta på ett sådant parti.

  SvaraRadera
 6. Vad som oftast glöms i debatten är att S såg till att mängder med människor fick sjukpension automatiskt efter ett års sjukskrivning.Hej och hå och ingen belastning på arbetslösheten där inte - pensionerad till ett liv som man fick såss som en igel för att komma ur vet jag av egen erfarenhet. Som sådan pensionär var man utskriven till förvaring utan rätt t ex att gå kurser eller läsa på universitet, man skulle vara nöjd och försörjd och icke störande eller i behov av att belasta arbetsmarknaden.Causa socialis var en diagnos som folk "dog i runt 70-talet. Det kändes som om det var den diagnosen jag pensionerades med också utan att tillfrågas.Jag vill inte ha fler bidrag men för de som måste ha det ser jag svårigheter på hur man skall fördela bidragsgracerna och samtidigt låta bli att berätta hur vi skall klara av allt fler som skall ha det - egalt vilka de är var de kommer ifrån eller vilka partier som sitter vid makten. Jag vill ha vettiga förklaringar och besked hur vi skall sköta försörjningsbördan för så många när det inte fungerar här och nu för de som finns här. Jag vill ha ett vettigt svar utan bollande med monoplpengar och skuggbudfgetar - NU!

  SvaraRadera
 7. Vad jag saknar är en riktig analys av ett problem och ett ledarskap för att försöka lösa det.

  Ta vanvården inom äldreomsorgen som exempel. Där skriker sig många hesa om att vinster ska förbjudas. Jag skulle vilja se det resonemang som leder fram till slutsatsen att det är vinstkraven som skapar vanvård. Hade det varit så enkelt hade det inte funnits vanvård i kommunal regi. Så istället för att sätta sig in i problemet och försöka leda Sverige till en lösning så kastas det upp en halmdocka som man försöker ta kål på i förhoppningen om att vinna röster.

  Som regel är det så alla etablerade politiker jobbar.

  SD säger saker som inte andra säger. Det har dock gemensamt med de övriga att de inte har analyserat problemet. Jag såg till exempel igår ett upprop om att vi ska dra in vårt bistånd till andra länder tills folk inte går i personlig konkurs i Sverige längre. Folk går som regel i personlig konkurs för att de inte har ordning på sin ekonomi, inte att de har för lite inkomster (se bara lyxfällan). Det hjälps inte det minsta av att sverige inte skickar bistånd till andra länder utan skulle lämpligen lösas genom bättre kunskaper om hushållning/ekonomi.

  Thomas

  SvaraRadera
 8. 73% av vårdföretagare är kvinnor och enligt S (en del av dem) och V är det alltså typiskt av kvinnor att sko sig på skattemedlen. De täljer ju guld med kniv.

  Men det förståss, att jobba inom vårdyrken skall så klart vara ett kall och inget annat.

  Sicket jävla dravel de håller på med i stället för att fokusera på hur de skall upphandla tjänster till folket. Politiker skall fan inte leka företagare, de skall se till att medborgarna får de tjänster medborgarna vill ha.

  I den här frågan handlar det bara om vissa politikers egen möjlighet att i slutändan sko sig, inget annat.

  Hybris någon? :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 9. Tittar in bara för att lämna en helt opolitisk hälsning.
  Hoppas allt är bra med dig min vän och med resten av de dina.
  Kram =)

  SvaraRadera
 10. http://blogg.vk.se/skogslivet/2012/10/12/en-landsbygdsbos-bekannelse-1003038

  SvaraRadera
 11. Off topic.
  Hittade en gammal debattartikel av Sakine angående kulturen i ungdomsförbunden som fortfarande känns aktuell:
  http://www.expressen.se/debatt/ungdomsforbunden-kan-skada-ditt-barn-allvarligt/

  SvaraRadera
 12. Tycker som du!

  SvaraRadera