måndag 27 maj 2013

FÖRBJUD arga unga män?

Unga arga, frustrerade män kastar sten och bränner bilar i sina egna bostadsområden. Andra arga, frustrerade unga män följer efter men inser det vansinniga i att förstöra för grannarna och eldar upp skolor och polisstationer i stället, och journalisterna skriver ..

"Åratal av förtryck slutar alltid i våld"
"Politikerna har vänt förorterna ryggen"
"Bränna bilar - enda protesten som finns kvar"
"De som bor i Husby får nöja sig med ett 20-tal affärer runt ett utomhustorg."
"enda sättet att uttrycka frustration när andra demokratiska vägar är stängda"
"Avgrundsdjup spricka i Sverige"

Unga, arga, frustrerade män går på fotboll och kastar bengaliska eldar på andra unga, arga, frustrerade män innan båda grupperna gör sitt bästa att slå varandra sönder och samman innan de gemensamt försöker göra detsamma med polisen som försöker upprätthålla ordningen .. och mellan matcherna ordnar de små trevliga misshandelsevent mitt bland överraskade flanörer eller lattedrickande medborgare i den storstad som härbärgerar dem.

Och journalisterna skriver ...

"En vettlös och fullständigt onödig provokation"
"Svensk klubbfotboll kvävs av mörka krafter"
"oförlåtliga skandalscener"
"Tidsfråga innan någon dör"
"riktig, riktig nära en av de av de värsta bedrövliga händelser som hade kunnat ske"
"Jag hoppas de identifieras, blir åtalade och straffas"

I det första fallet används orden offer och till och med revolutionärer om gärningsmännen .. i det andra kallas de supportrar eller huliganer. Det de har gemensamt är att de väljer sitt handlande frivilligt, entusiastiskt och med stor inlevelse.

I båda fallen ropas på Fredrik Reinfeldt.

Och jag undrar .. vad är det för skillnad på dessa arga, unga, frustrerade män som måste lätta på trycket genom att vandalisera, slå sönder, vråla eller elda upp andras egendom?

Och alla de som ropar på statsministern? VAD exakt vill de att han ska göra?

Vad KAN han göra? Lagstifta och förbjuda unga män att vara frustrerade och arga??

Eller ska han göra som Stefan Lövfen hade gjort om han hade haft makten .. TVINGA dem att gå i skolan tills de får ett av de jobb som han tänker trolla fram ur hatten, om han vinner valet 2014?


Om han nu bara hittar en riktig hatt i stället för den visionära hatt som han nu lockar med .. i likhet med Miljöpartiets visionära försörjningsstöd till dem som saknar inkomst.

DN, DNAB, AB, AB, ABSvD, SvD, SvD, Expr.,

9 kommentarer:

 1. Och sen kan man verkligen undra hur han ska klara av att TVINGA dom till skolan och ta gymnasieexamen måste dom ha också.
  Det är bara att säga Lycka till men hoppas att dom inte får makten särskilt inte när det nu verkar bli äktenskap med Miljöpartiet.

  SvaraRadera
 2. Snacka om dubbla standarder.

  SvaraRadera
 3. Peter Nicklasson27/5/13 17:40

  Jag tror det är motiverat att ropa på en reinfeldtsk förklaring.
  Det är nämligen Reinfeldt som slagit mynt av begreppet "unga, arga män".
  Först klistrade han det på sverigedemokrater, nu också skuld- associeras invandrarligister in i den skaran.
  Jag börjar tappa allt mer i respekt för honom som statsminister. Han går på schlagerfester, kungliga bjudningar och VM-hockey men verkar sakna intresse för att lösa konflikter.Bara för att nu nämna vad han sysselsatt sig med och vad han BORDE sysselsatt sig med den senaste veckan.

  SvaraRadera
 4. Skyll inte på media, i det första fallet har det ju visat sig att kravallerna var planerade av politiska själ medan i det andra fallet var det ren och skär huliganism.

  Det som är mest irriterande tycker jag är att de "sansade" sossarna aldrig verkar vilja lära sig när tokväsntern drar igång, alternativt vet de, men låstas att de inte vet, allt för en massa billiga poäng.

  /Henrico

  SvaraRadera
 5. Fy bubblan vilken klockren jämförelse.
  Tack för den!

  SvaraRadera
 6. I Sosse-Sverige har vi lärt oss att det är alltid någon annans fel när man själv bär sig illa åt. När ska människor fatta att man har alltid ett val, man har alltid ett egenansvar?

  Man kan skylla på politiker, poliser, etc. etc. men det är alltid ens egna handlingar som får konsekvenser.


  SvaraRadera
 7. Att man tycker Reinfeldt bär allt ansvar är helt symptomatiskt. Helt logiskt. Tycker man politikerna skall ha all makt fullt och oinskränkt då blir det följden. Den starke ledaren. Den knutna näven. Den pekande hela handen. Den höjda högerhanden. Den ställföreträdande dugligheten. Min bättre hälft. Den som gör det jag borde ha gjort. Osv.

  Den som ger mig jobb. Den som bygger mina bostäder. Den som bestämmer hur samhället skall se ut. Den som skäller ut min dumma chef. Den som höjer min lön. Den som ger mig sjukpengar. Den som borde ha mycket mer makt. Den som förtjänar mina skattepengar. Den som hjälper mig. Den som ger mig hopp. Den som saknar alla kunskaper men ger mig godhet.

  godispinnen

  SvaraRadera
 8. Det har nog redan sagts, men jag det är väl första gången sedan SD kom in i riksdagen som "arga unga män" inte automatiskt handlat om SD

  SvaraRadera
 9. Jag gjorde precis den jämförelsen, på en annan blogg på samma dag, där de försvarade kravallerna i förorten med att det alltid ligger politik bakom även om de själva inte vet det. Min fråga blev just om det ligger politik bakom fotbollshuliganerna också.

  Vi tänker så lika :)

  SvaraRadera