onsdag 22 maj 2013

Jag mår illa och skäms ..

.. när viktiga frågor reduceras till politisk pajkastning, förljugenhet gällande egna misstag, förtigande av andras insatser och undvikande av att ta ställning till faktiska omständigheter.

Som väljare anser jag mig att ha rätt till lite mer respekt än så och även rätt att begära att våra folkvalda ser världen ur ett betydligt bredare perspektiv än den närmaste karriärpinnen på stegen uppåt.

Jag mår verkligen illa när jag upptäcker att det som handlar om livsviktiga frågor för väljaren bara är luftiga löftespastejer som med all sannolikhet försvinner med ett *pff* när makten väl är erövrad och det finns ingen hejd på hur pinsamt, småttigt och löjeväckande jag tycker att det är när politikens karriärister försöker vinna valet på att mynta nedvärderande tillmälen om ledaren för "motståndarlaget".

Jag är väl naiv och dum som på fullt allvar trodde att politiken handlade om vad som är bäst för Sverige och svenska folket och inte om vad som är bäst för politikerna .. som verkar leva i en helt annan värld med helt andra moralbegrepp?

Moral, förresten? Finns det begreppet längre?? Eller försvann det samtidigt med ordet ansvar?

Men idiotanvändandet av tillmälet "Fega Fredrik" var nog den sista spiken i kistan för mig är jag rädd.

Med en så låg nivå redan i början av valrörelsen så kommer jag inte att tro på ett enda ord som sägs och inte känna ett enda uns gemenskap eller tilltro när jag hör floskler om solidaritet, jämlikhet och det ack så omhuldade "utanförskapet".

Jisses, vad skulle de ta sig till om de inte hade "utanförskapet" att skylla på varandra?

För min del kommer det här valet att handla om pengar. Om Sverige i förhållande till den övriga världen .. den värld som politikerna gör sitt bästa att försöka bortse från. Jag kommer att räkna på varje löfte och varje politisk luftpastej .. dra ifrån det som är osannolikt och lägga till det som förtigs .. och välja det som gör minst skada för flest människor.


Och om jag ville sänka mig riktigt, riktigt lågt så har jag faktiskt några riktigt nedsättande och träffande tillmälen som jag skulle kunna använda i samband med Stefan Löfven. Men eftersom jag inte är politiker eller partipolitiskt engagerad, så undviker jag att sälja ut mig så billigt.

AB, AB, AB, AB, SvD,

23 kommentarer:

 1. Fege Fredrik så skrev Johan westerholm.Jag vet inte om jag håller med ,däremot var engagemanget betydligt större när det gällde fotbollsvåldet.Då var statsministern klart upprörd.
  Ja kommande val känns hopplöst,dessa urvattnade floskler som ´´alla likas värde,utanförskap,mera resurser osv,osv.Det maler på och man försöker hitta något guldkorn av äkthet,men nej. Så pengar och förhållandet till omvärlden är inte fel,dessvärre tror jag ekonomin kommer att bli än mer urvattnad då enorma summor kommer att gå till fler och fler problemområden.Det verkar som det enda som är kvar är att bli en superegoist som ser om sitt eget hus,och det var väl ändå inte det man ville egentligen.

  SvaraRadera
 2. mona .. som sosse är det är Johan Westerholms uppgift att ifrågasätta Fredrik Reinfeld och hans politik. Men att göra det genom att med en papegojas ihärdighet upprepa tillmälet "Fega Fredrik" är under hans värdighet, tycker jag. Jag är djupt besviken för jag hade satt Johan Westerholm högre än så.

  Men det är väl bara att konstatera att det mest ointressanta i politiken är väljarna??

  SvaraRadera
 3. Var in en sväng på Merit Wagers blogg som jag gör nästan dagligen. Det finns några inlägg där om skrivna av personal på Försäkringskassan som fick mig att må illa. Det har ju varit så pass mycket skriverier om hur man jagar bedrägerier och hur pass svårt det kan vara att få ut sjukpeng, vad det nu kan handla om. Och så finns det ett nytt potentiellt stort slukhål som 'man inte tänkt på' (?).

  Jag ryser över hur litet intresse det finns bland politiker och riktiga högdjur inom alldeles för många förvaltningar i gemen, att förvalta våra skattepengar. Jag vill varken betala för lurendrejare eller de stora personer som har alldeles för hög lön i förhållande till vad de gör (ställer till med)

  SvaraRadera
 4. Peter Nicklasson22/5/13 15:06

  Men, fege Fredrik är ju.... feg.
  Eller är han omdömeslös, eller inkompetent?
  I mina ögon har Fredrik "utvecklats" till en svag ledare.
  Han kallar till presskonferens för hot av en fotbollstränare inom några timmar, men har inga svar på de ständigt återkommande förortskravallerna.
  Föralldel, det har inte Stefan Löfven heller.

  Ingen av de ansvariga för den misslyckade politiken har f ö lösningar.
  Att be dem lösa problemen är som att be pyromanen släcka sina egna bränder. Har skrivet om det på JW:s blogg idag.

  SvaraRadera
 5. Peter Niclasson .. vad jag menar är att oavsett hur Fredrik hanterar sitt jobb så kommer aldrig Stefan att vinna poäng på att hans hejaklack står på skolgården och mässar "Fege Fredrik".

  Men du beskriver det så bra själv hos JW .. lösningen på politiska problem är att försöka lägga dem hos Någon Annan eller dölja dem under ytterligare problem.

  Som att dölja gårdagens skitiga tvätt under Någon Annans använda kläder ... ;-)

  SvaraRadera
 6. Ahmen, ni skall inte bli besvikna över Johans inlägg för i sådana fall gör ni ett kardinalfel.

  Han är ju politiker på frammarch med större och större infloytande över oss dödliga och ju större inflytande han kommer att få desto större kommer avståndet att bli mellan han och alla andra.

  I sådana fall spelar det ingen roll att han i dag bloggar som alla andra vanliga, det kommer en dag han slutar även med det och då vet vi att han verkligen har makt att göra vårt liv eländigt. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 7. Henrico, Westerholm är inte på så stor frammarsch som du tror. Han har dock ett litet okontrollerbart ego tillsammans med dålig självkänsla som gör att hans von oben attityd gör sig ofta gällande. Jag tycker Anybody gör helt rätt som reagerar. Westerholm har en lika förutsägbar som obhaglig vana att klistra epitet på folk. Ett par inlägg tidigare så benämner han moderater för att vara obegåvade. Ja ja, låt honom hållas. Någon politisk karriär inom S är inte inom räckhåll. Men prata kan han.

  SvaraRadera
 8. Nog tycker jag att användandet av låga öknamn om politiska motståndare visar kvaliteten på den egna förmågan och omdömet. I en muntligt upprörd debatt är det lite fult. I en skriven analytisk, på egna villkor konstruerad text är det direkt ynkligt.

  Visst kan man anklaga politiker för allt möjligt, (även om feghet är väldigt subjektivt och svårdefinierbart), men då bör det väl göras i ett resonerande sammanhang. Där man förklarar vad man menar, och inte bara som uttryck för någon form av simpel drängstugementalitet.

  Just Reinfeldt har anklagats för några återkommande brister. Dels EU-ambitioner. Han vill helst få ett toppjobb i EU med prestige. bra betalt och internationella spotlights. Han är trött. Har ingen som helst entusiasm och alla idéer är slut. Nu är han också feg. Och törs helt enkelt inte göra åtgärder som han själv skulle veta vara riktiga.

  Allt det där är förmodligen nys. Eller önskedrömmar från de som retar sig på honom.

  Jag tror istället att FR är väldigt analytisk. Betydligt mer intellektuell än vad som är vanligt, i synnerhet på borgarnas planhalva. Han förstår väldigt väl hur mediedramaturgin fungerar. Hur journalisterna tänker och vilken möjlighet man har, som moderatpolitiker, att styra debatten. Dvs kortsiktigt obefintlig. Allt måste läggas upp strategiskt på sikt, och lanseras förnuftigt med precision.

  Det mesta av kritiken mot FR kan speglas i en traditionell svaghet för symbolhandlingar som den svenska debatten har. Där stora löften gärna, fast helt felaktigt, tolkas som handlingskraft.

  De verkliga problemen i Husby och likn orter måste lösas långsiktigt. Småsaker på kort sikt känns nog i sammanhanget lätt fjuttigt.

  /utopiradikalen

  SvaraRadera
 9. Any.Jag har bara sett Johan W använt fega Reinfeldt en gång och förmodligen tycker han så så jag kan inte tycka att det är att klistra epitet på någon.Hitills har han min respekt även om vi inte delar åsikter alla gånger.Och har han det minsta likhet med sin briljanta mor Barbro W så tror jag på honom.

  SvaraRadera
 10. Till Anonym,

  Få se nu, stort ego, von oben attityd, etc, ett politikerämne med andra ord.

  Vad är det för fel på dig då? Jag menar har du någonsin hört talas om en ödmjuk och jordnära politiker?

  Vad jag ville säga är att det är ju politik, det betyder att alla ljuger, alla låtsas att just de har lösningar på alla problem, alla spelar bara ett spel kort och gott och det är ju det Johan gör med dessa inlägg. Inget mer eller mindre. Det ingår i spelet som de tror att folket köper. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 11. Henrico, nej så cyniskt ser jag varken på människor eller politiker. Det finns faktiskt helt vanliga människor av kött och blod som också är politiker. Som tur är. Vissa är dock som du beskriver det, ett mycket speciellt skrå.

  SvaraRadera
 12. mona .. i inlägget har jag länkat till två inlägg med "fege Fredrik" i rubriken. Öknamnet nämns 4 gånger i det ena och två gånger i det andra samt också i hans senaste inlägg.

  Det finns nog ett visst hopp om att SL ska uppmärksamma genidraget och utse JW till spinndoctor?;_)

  Men ..jodå, jag har också haft en liten vacklande tro på att JW åtminstone försöker sälja sig så dyrt som möjligt på politikermarknaden, men priset på hans generation har tydligen sänkts?

  Köp 2 åsikter, betala för 1 och få den billigaste gratis?

  SvaraRadera
 13. Nu känner jag mig nästan stolt över att ha blivit spärrad på Westerholms blogg! Han gillade inte mitt påpekan-
  de om att han inte genomskådade Omar
  i tid efter sossarnas halleluja-
  stämma.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 14. Any. Det har jag missat och det gör mig riktigt beklämd att även han faller.

  SvaraRadera
 15. Ju mer morgonluft Johan inandas desto fler huggtänder växer fram som hos de flesta sossar med makten i fokus. Osnyggt och plumpt hos en som är känslig som prinsessan på ärten när han själv får vässat mothugg.

  SvaraRadera
 16. Eva Franchell har ju tagit i från tårna..
  saken handlar om antal affärer och/el köpcentra,

  uttrycket "vi´hade ingen lokal" får en helt ny innebörd.

  SvaraRadera
 17. http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article16826571.ab

  SvaraRadera
 18. Apropå det här så uppstod det en "intressant" debatt på ett annat av hans inlägg... :)

  http://mitt-i-steget.blogspot.se/2013/05/fokusforskjutningen.html

  SvaraRadera
 19. @fnordspotter 17,45

  Ja, det var lite intressant. Men trist samtidigt. Johan W brukar skriva intressanta bloggposter. Ibland med något rejält stolpskott då och då. Men det är väl fullt naturligt. Men jag har allmänt uppfattat honom som lite instabil och i avsaknad av någon röd tråd. En slags helhetsuppfattning som hänger ihop med infallen. Det skulle kunna vara en fördel ifall detta tydde på intellektuell flexibilitet. Men så har det inte riktigt verkat. De senaste posterna tyder på att han nästan fått snurren fullständigt. Massor av personanklagelser och konstiga påståenden. Jag hoppas att han repar sig. När han är som bäst är han riktigt läsvärd.

  SvaraRadera
 20. Fnordspotter .. jag följer .. eller rättare sagt .. följde kommentarsfältet hos JW regelbundet och läste naturligtvis hur kränkt han blev när du och Peter Nicklasson inte uppskattade det "humoristiska" inlägget. Det var både informerande och underhållande.

  Men vad som stör mig är hans inställning till sina läsare .. "Ni båda tillhör en väljarkategori som aldrig kommer rösta på mitt parti varför jag egentligen borde lämna era kommentarer till katten. Nicklasson har fått en varning tidigare att han, eller hon, kan komma att se sin tillgång till detta debattforum blockerat."

  Att blockera någon för att h*n har en avvikande åsikt, också om den är klumpigt uttryckt är nästan oförskämt. Och dumt, när det gäller en politiker.

  För vilka har politikern mest nytta av att övertyga, de som redan är frälsta eller de som inte är det??

  I hans sista inlägg skriver han lika salvelsefullt som vilken frikyrkopastor som helst .. "jag finns här för er", riktat till de "stackars" människorna i Husby. Han kan till och med tänka sig att flytta dit för att bryta segregationen.

  Om jag hade bott i Husby hade jag nästan längtat efter att blir lite våldsam .. men det kanske bara är jag som är överkänslig och uppfattar inställningen som väldigt nedlåtande?

  I sina bästa stunder är JW läsvärd. Men när det visar sig gång efter annan att åsikterna är grunda, orden utan värde och båda lätt ändras när det blir en öppning i kontakten med högdjuren i partiet så tycker jag inte att jag ville spilla mer tid där.

  Till skillnad från JW så är jag mer intresserad av människor som har något att lära mig eller av dem som har en helt annorlunda syn på samhället, som jag måste försöka förstå för att kunna bemöta eller vika ner mig inför.

  SvaraRadera
 21. Jo, han har skrivit en hel del riktigt vettiga saker. Men när han håller på så här så... ptja, verkar nästan lite smått obehagligt narcissistiskt tycker jag. Och väldigt stingsligt. :]

  SvaraRadera
 22. Just det. "åsikterna verkar grunda". Precis. De bottnar synbarligen rätt dåligt i någonting. Känns nästan lite påklistrade. Ett förhållningssätt. En attityd. En pose. Och då behöver man förmodligen tydliga motbilder istället för egna förklaringar.

  Eller också läser jag in för mycket i det hela. Hursomhelst så kanske jag kan passa på att klämma till med lite käcka kommentarer kring husby, Tensta och Rinkeby. I synnerhet Husby är egentligen ett ganska sömnigt och lugnt område. Sällan att det uppstår något synligt bråk eller stök där. Tensta och Rinkeby upplevs nog också lugnt för de flesta som besöker området sporadiskt. För en lagom inskränkt svenne så kan det nog kännas positivt exotiskt, med viss rätt. Allt är inte negativt. Men butiker och verksamheter överlag har länge haft problem där. Mycket länge. Flera butiker osv har beslutat sig för att lämna området pga av stök och småbråk. "tungjobbat". Och det långt långt innan sverige fick en borgerlig allians regering. Det här har pågått sedan åttiotalet. Och skolor och bilar har som sagts eldats på andra ställen runtom i landet sedan ett bra tag.

  T

  SvaraRadera
 23. Jag störde mig också på Johan W svar till framför allt Fnordspotting.Det var riktigt surt,och det där med att ev.flytta och tro man ska frälsa buset i Husby låter rätt dumt,men okej föregå med gott exempel är bra så kan T.ex Aftonbladets redaktion följa efter och göra goda gärningar.Byta bostad och hyrorna lär vara låga så det vore toppen bara jag slipper.

  SvaraRadera