onsdag 15 maj 2013

I kväll kan ingen slita mig från Uppdrag Granskning.Jag var inte hemma i går och när jag vid halv fem/femtiden äntligen fick sätta mig i bilen för att komma dit så gick P1 igång som vanligt.

Det var upprörda tongångar från start. Till slut lyckades jag komma underfund med att det var Aftonbladetskribenten Martin Aagård som var uppjagad till hysteri över att Uppdrag Gransknings anställda var KORRUPERADE!!

Ett ord som han upprepade nästan maniskt .. KORRUPERADE!!

ALLIHOP!!!

Programmet var inte heller tillräckligt granskande utan fungerande som ett debattprogram och när de tog upp problem så debatterades de inte tillräckligt och så hade han blivit inbjuden utan att veta att två av medarbetarna kände varandra och hade arbetat med samma inslag för 7-8 år sedan??? Den ene hade han dessutom själv anklagat för att försvara Sverigedemokraterna i en debatt om somalisk invandring, vilket borde ha diskvalificerat honom från att delta i någon debatt alls, eller hur det nu var???

I vilket fall som helst så var allt opassande så till den milda grad att programmet borde ha ställts in. Men han backade inte en millimeter på vad han tidigare hade skrivit till den olämplige medarbetaren och han var inte alls rädd för att ställas till svars och han hade ingen alls beröringsskräck när det gällde integrationsfrågor .. även om han inte direkt fattade varför just han skulle behöva stå till svars för vad han skrivit i frågan till en tidigare medarbetare till en annan medarbetare  som nu fick göra sig hörd i ett KORRUPT program.

Alltså .. programmet blev korrupt .. ett debattprogram i stället för ett granskade program?? .. eller .. ett granskande program där debatten inte var tillräckligt granskande?? .. därför att medarbetare 1 hade gjort research 7-8 år tidigare till ett annat program, som medarbetare 2 också arbetade med, än det som medarbetare 2 gjorde nu som Martin Aagård deltog i utan att ha blivit upplyst om detta korrupta beteende?

Tror jag?

Jag blev alltså inte särskilt klokare av de upprörda harangerna som upprepades i hur många motsägelsefyllda varianter som helst ända tills jag parkerade bilen på gårdsplanen och stängde av hela biddevitten .. men så mycket förstod jag att Martin Aagård led helvetets alla kval vid tanken på kvällens program.

VARFÖR skulle Uppdrag Granskning granska något som borde debatteras och VARFÖR debatterade Uppdrag Granskning när deras uppdrag var att granska och journalister ska inte granska varandra om de känner varandra sedan tidigare eller har arbetat tillsammans ... och så gott som ingenting sades om vad programmet handlade om så det fick jag googla när jag kom in.

På frågan om han sett programmet svarade han nekande och det hade ingen annan gjort heller .. mer än möjligen Janne Josefsson som var med och ställde en del frågor som han inte fick svar på. De som intervjuade Martin Aagård undrade om det inte var svårt för journalister att arbeta om de inte fick arbeta mer än en gång i livet med samma kollega eller granska någon som tidigare ingått i samma "case", utan att anklagas för vänskapskorruption?? Sååå många journalister finns det väl inte ändå?

Jodå, SÅÅ många journalister finns det! Martin Aagard hade till exempel ALDRIG arbetat tillsammans med Janne Josefsson! Men för att helgardera sig så säger han i en intervju på SVT Nyheter  .. "Och om det nu är så att man är i en sådan ankdamm att man känner alla andra journalister – granska inte varandra då! Det finns andra sätt att framföra sin kritik."

Det var panikslaget och upprört och då förstod jag att programmet redan var inspelat och att Martin Aagård förmodligen kände att han gjort en slät figur och nu försökte rikta strålkastarljuset åt precis vilket håll som helst .. bara inte på sig själv.

Men det var precis där det hamnade. Nu kan ingen hindra mig från att se Martin Aagård på SVT i kväll.  

AB, AB, AB, AB, SvD, SVT, SVT,

6 kommentarer:

 1. Jag skall också kika och det var väldigt pinsamt att se samtliga på aftonbladets lönelista, Anders Lindberg, Daniel Svedin, Karin P etcs gå ut i går och försöka misstänkliggöra UG och ta fokus från sakfrågan.

  Vilka pajaser, :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Jag ska nog köpa mig en påse popcorn...../Peter

  SvaraRadera
 3. Sååå gott att han får smaka på sin egen medecin. Undrar om Aftonbladet börjar tappa sin trovärdighet helt och hållet.
  Popcorn sa du ja det får det nog bli

  SvaraRadera
 4. Popcorn får det bli inför året? UG-show.

  SvaraRadera
 5. Jag tar fram
  http://www.kettlechips.eu/imgs/chips/big/Sea-Salt-and-Crushed-Black-Pepper.png

  SvaraRadera
 6. På Aftonbladets webbtv disskuteras kvällens uppdrag granskning.Folks reaktioner delas upp i tre olika grupper.Den allra största gruppen som är positiva till kvällens program kallas ´´SVERIGEDEMOKRATER OCH DEN SORTENS ANDRA ANHÄNGARE´´
  Smaka på den gott folk.
  Respekt för olika åsikter?

  SvaraRadera