söndag 5 maj 2013

Orkar vi verkligen med en partiledardebatt till??


Om mindre än en halvtimme så kommer vi att få se Jonas Sjöstedt bli högröd i ansiktet och nästan tugga fradga när han kämpar mot VINSTERNA I VÄLFÄRDEN utan att för ett ögonblick nämna investeringarna som möjliggjort en hel del välfärd som kommuner och landsting inte haft råd med annars.

Vi kommer att få höra en allvarsam, ansvarstyngd Stefan Löfven upprepa sitt mantra JOBBEN, JOBBEN, JOBBEN och .. FORSKNING.

Båda kommer att lova att sänka arbetslösheten genom att skapa fler arbeten i offentlig sektor genom att antingen låna pengar eller brutalt höja skatterna vilket senare kommer att bli självfinansierande genom att samma pengar återvänder till statskassan som skatt som dragits av den skatt som tidigare dragits från företag eller lönearbetare i privat sektor för att bli lön till offentliganställda som sedan ställer räkneverket på noll genom att betala inkomstskatt??

Eller hur de nu resonerar?? Jättekalasbra kommer det i alla fall bli och vi kommer att ståta med den lägsta arbetslösheten i Europa när vi gjort det tillräckligt många gånger??

Göran Hägglund som är en kul kille privat kommer inte att komma på något kul att säga bara för att alla säger att han ska koppla av och vara sig själv .. men jag hoppas alltid att han ska komma fram till den punkt när han tänker ... nu ger jag fan i följderna och säger vad jag tycker!

Men jag blir förmodligen besviken i dag också .. om jag orkar se eländet.

Fredrik Reinfeldt kommer att tala om ekonomin och den globala krisen och peka på det förargliga faktum att vi faktiskt ligger rätt bra till ändå och ..

Annie Löör kommer att tala om arbetsgivaravgifter, entreprenörskap och mindre myndighetskrångel och jag kommer att tycka att hon är duktig, tydlig och stark .. och inte komma ihåg ett biddevitt efter spektaklets slut.

Så kommer Jan Björklund att få tala om skolan, vare sig han vill det eller inte, och alla inblandade vet att det tar många år innan någon kan utvärdera åtgärder i skolan och att många av de problem vi ser i dag beror på beslut som togs före 2006 .. men ingen vill att väljarna ska tänka i de banorna så ingen kommer att säga det.

Gustav Fridolin vill också tala om skolan och då helst om sin egen roll som lärare vid en folkhögskola vilket gett honom ovärderlig insikt i ämnet och så blir det MILJÖN och alla fiffiga lösningar som inte kostar någonting för väljarna om de låter bli att konsumera allt det som blir mycket dyrare .. på ett väldigt fiffigt sätt.

Och Jimmie Åkesson kommer att göra så gott han kan .. och i bästa fall så kommer han att bli så mobbad att han bärgar ett antal sympatiröster som hjälper till i nästa opinionsmätning.

INGEN kommer att vilja tala om sjukförsäkringssystemet.

Lite meningslöst tuggande om bostadsbyggande blir det kanske?

FAS 3 kommer att målas ut som värre än Guantanamobasen och sossarnas förslag om att samma människor .. till stor del utförsäkrade människor 50+ med hälsoproblem .. kommer att framhållas som paradiset på jorden.

Oppositionen kommer att klaga på vården och bristen på utbildad personal. Samma personal som de anser ha tid att vara handledare till fd. fas3:are som ska ha avtalsenlig lön medan de "tar hand om" gamla, sjuka och handikappade som förmodligen får en mycket spännande vardag på det sättet.

ALLA kommer att peka på "de andra" och håna deras åsikter, plocka fram alla fel och mörka eller misstänkliggöra allt som kan ses som framsteg eller genidrag.

HUR alla löften ska finansieras. NÄR alla skillnader ska bli synliga. VILKA som ska göra vad tillsammans med VILKA och VAD som är sant och vad som bara är förhoppningar .. det kommer vi inte att få svar på.

Jag mår redan lite illa och för första gången på mycket länge är jag tveksam till om jag orkar se samma hånflin och höra samma floskler och klyschor en gång till.

Men det har funnits fler än jag som känt ett visst förakt när det följt politikernas pajaskonster i manegen .. här är några stycken ...

De som är för smarta att engagera sig i politik blir straffade genom att bli styrda av de som är dummare. /Platon (427 f.Kr-348 f.Kr) 

Det skulle innebära en genomgripande politisk reform om det sunda förnuftet kunde breda ut sig' lika snabbt som enfalden. /Winston Churchill (1874-1965)  

Förr i världen var det ett välutvecklat samvete som fick människor att gå in i politiken. I dag är det tvärtom. Nu får samvetet de engagerade att lämna politiken. /Carsten Jensen  

I politik är enfald inget handikapp. /Napoleon Bonaparte (1769-1821)

Ingen kan hetsa upp sig lika mycket som en lurad falskspelare. I politiken är det precis som i kortspel. /Amintore Fanfani (1908-) 

När det överallt i samhället krävs utbildning och frågas efter expertis är erotik och politik de två områden där man alltjämt hyser överdrivet förtroende för amatörer. /Palle Lauring (1909-)   

Politiken är konsten att leta efter problem, hitta dem överallt, ställa fel diagnos och använda fel botemedel. /Groucho Marx (1890-1977)

AB, AB, AB, Expr., Expr., Expr., DN, DN, SvD,

5 kommentarer:

 1. Jag tittade på Mästarnas mästare. Helt klart spännande och oväntat resultat,

  SvaraRadera
 2. Majorn satte faktiskt ner foten i en fråga och undrade ``vad tjafsar vi om ,vi har ju börjat närma oss varandra i den här frågan.
  Det fanns ändå ett pyttelitet embryo mellan sossar och alliansen till samarbete till skillnad från Miljöp. och V som kör konfrontation.
  Lite slemmig den där Fridolin,körde nåt om när lärare SER en elev,då förstod vi att det var vad Han själv hade gjort,på¨med glorian.
  Jonas bärs fram av sin glöd och han tror på sin sak, synd att han inte är förankrad i backen.
  Och Reinfeldth verkar mest trött. Så visst stämde dina förväntningar rätt bra.

  SvaraRadera
 3. Groucho Marx är den bösta Marx jag vet. :-)

  Det enda roöoga var faktiskt när Åkessson läste högt ur MP's partipogram angående försvaret. Fridolin blev så ställd att han började babbla om miljöhot och satsningar där angående försvarsfrågan. :-)

  De var så uppenbart i kväll att det bara är pajaser som dras till politiken. Folk med alldeles för stor tilltro till sig själv och orealistiska krav på sin omgivning.

  Vilka dårar.

  /Henrico

  SvaraRadera
 4. och media rapporterar att Ohly uttalat att höjdpunkten var när Sjöstedt kallade Åkesson för flaskskepp..

  Magdalena Andersson tänker fortsätta med att INTE höja arbetsgivaravgifterna för ungdomar upp till 26. Det är bara det att Löfvén inte kan bejaka det just nu....för det skulle dränera hans plånka så att luftpastejen av alla miljaarderna försvinner med plopp.

  SvaraRadera
 5. Håller inte med där Henrico.Känner politisk engagerade som Är hur vettiga som helst och som lägger ner massor av oavlönad tid för det dom tror på.Så vi kanske inte ska dra alla över en kam och tur är väl det.

  SvaraRadera