fredag 10 maj 2013

Samma historia varje år!


Det slår aldrig fel!

När den första försommarsolen kommer så glömmer jag helt vad jag lovade mig själv förra året vid samma tid. Jag slänger av mig alla vettiga kläder, glider in i linne och avklippta jeans och formligen kastar mig ut i trädgården beväpnad med krattor, spadar, sekatörer, knivar .. you name it, I got it!!

Efter två soliga dagar finns det inte en yta i hela trädgården som inte är påbörjad på ett eller annat sätt och hälften av krukväxterna inne har varit utburna och fått jorden bytt och gruset från grusgången som snöskottningen spred över gräsmattan är återförd till ursprungsläget.

Puh!! Det är inte direkt välgörande för naglarna kan jag berätta, men precis som allt annat så får de en alldeles ny start från och med nu och det blir spännande att se vad som växer bäst framöver?

Mitt i denna orgie i fysiska aktiviteter är det ju intelligent att använda en ledig dag till 5 timmars avkopplande intensivshopping tillsammans med dotter, eller hur?

Och som vanligt vid den här tiden varje år .. så har jag en träningsvärk som gör sig påmind bara jag rör på någon kroppsdel eller blinkar.

Jag har till och med ont i fingrarna?

7 kommentarer:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=m9aFvxz_jso

  (8-D)-3=>--;

  SvaraRadera
 2. Trodde jag var ensam i Världen om detta beteende. Shoppade dessutom loss med dottern igår köpte bl.annat nytt nagellack som en sporre till mitt projekt "nya naglar".

  SvaraRadera
 3. känner väl igen mig fast jag får ochså målardille,allt ska målas om.
  Har målat om stallet,creme på väggar med guldschabloner och guldmönster på dörren till höförådet.ja det låter inte klokt men jäklar vad snyggt det blev .Fast det hade passat bättre med en vit Arab där än mina gamla kusar som han rullat sig i all skit ute och sen kommer in i det fina stallet. Ja det är bara att köra på når man har energi och det är ju lite noja att allt ska vara så fint till sommaren.

  SvaraRadera
 4. Jag längtar efter att de senaste dagarnas regnande ska avta. Så att jag kan uppvisa ett liknande beteende. Och släpa ut trädgårdsmöbler och grill och verkligen ta ut sommaren i förskott!
  Shoppingen är planerad men får vänta på påfyllning av resurser för dylika utsvävningar. Den som väntar på något gott.....=)

  SvaraRadera
 5. Min beundran för all trädgårdsenergi. Själv ids jag knappt städa balkongerna och några planteringar i krukor och balkonglådor blir det inte tal om. Däremot fäller jag ner min halvfeta lekamen i en ny bekväm solstol och sippar på en Shandy. Sååå skönt!

  SvaraRadera
 6. Efter tre dagars grävande, klippande, ränsande och några alvedon skall jag försöka mig på en fjärde dag... Det är bråttom nu!/Gunilla

  SvaraRadera
 7. Akta dig för getingarna bara! De vill inte bli störda i sitt vårarbete och om de blir det är de jäkligt elaka.

  SvaraRadera