söndag 19 maj 2013

Mina allra sämsta sidor.


Jag vet inte vad det är som händer med mig när det är VM eller OS i ishockey?

Jag upplever någon slags Dr Jekyll och mr Hyde förvandling så fort signalen gått för nedsläpp i första perioden. Det bulnar i pannan, ett par horn tränger fram och .. plötsligt .. hör jag mig själv vråla .. SKJUUUUT då för i HEELVETE!!!, SÄNK DEN J*VELN!!, ååååååååååhhh!! , NEEEJ!!! eller JAAAAAAAAAAAA!!

Det är mycket märkligt???

Ännu konstigare är att jag verkar sitta mer på ryggstödet till soffan än på själva sittdynorna? Maken, han tar det lugnt. Äter glass och kommer med små lugna utbrott som .. yess! sååå! eller äntligen .. medan jag brottas med förhöjd puls med risk för både stroke och infark.

Jag begriper ingenting, för jag är inte ett biddevitt intresserad av hockey varken före, efter eller mellan perioderna och skulle aldrig drömma om att sitta av en match på någon fullsatt arena?

Ytterligare en knepighet är att jag verkar få magiska eller telepatiska krafter vid TV-sänd ishockey?

OM jag går ut i köket eller på toaletten under pågående match och Sverige får in ett mål medan jag är frånvarande  ... så slår det aldrig fel, Sverige får inga fler mål förrän jag lämnar rummet igen?

Och om motståndare gör mål medan jag är borta .. så kan jag inte gå och kissa förrän perioden är slut .. för då blir det ett mål i ryggen DIREKT!

Jag lovar! Det är fullständigt SANT!

Jag vet inte hur många matcher jag vunnit åt Sverige genom att stå i köket och smygtitta på tv:n i vardagsrumsfönstret eller suttit med benen i kors och sett små båtar innanför ögonlocken! Tänk på det i kväll om det är vi som tar hem segern.

I går var det dessutom Eurovisionsfinal.

Suck!

Jag fattar för det mesta ingenting och de framträdanden som ger mig minst är ofta de som får flest poäng .. vilket gör att jag verkligen fattar hur otroligt okunnig jag är?

Men Petra Mede var fantastisk, hennes kläder var mer än fantastiska och Danmarks låt tippade Maken som segrare för flera dagar sedan och den tyckte till och med jag om .. vilket kanske inte är direkt positivt för Danmark och så var det några som var så dåliga att jag satt och tyckte synd om dem ända tills de hamnade på top10-placering??

Det är tur att jag inte är inblandad i det här evenemanget på något vis, för jag tror att jag skulle både rådda till det och sprida dålig stämning?

Bland helgens begivenheter finns också prinsessan Madeleines lysning och jag tänker inte gå Aftonbladet till mötes och gräma mig över att regeringen köpt lysningspresenter för "våra" pengar. Liite stil och generositet tror jag att vi kan unna oss, eller hur?

Jag måste också erkänna att jag klickade mig igenom en stor del av kvällstidningarnas bilder och konstaterade att sossitetens män genomgående är väldigt äppelkindade och välnärda .. men själva lysningen, den har jag inga åsikter om alls. Mer än att den blivande herr Chris verkade lika obekväm med hela tillställningen som hans hans ömma Moder verkade överförtjust över att .. (äntligen?) .. ingå i en KUNGLIG FAMILJ!!

Men varför hade hon en ljuslila, rosprydd FEZ??? på sig i kyrkan??  Det skulle jag bra gärna vilja veta?

Men eftersom Maken har en klassisk fez i bokhyllan så ska jag sätta lite kungligt prägel på ishockeyfinalen genom att bära den så länge det inte blir något schweiziskt mål.

För blir det så illa åker den av så att det inte händer igen!

ABAB, AB, AB, AB, AB, AB, ABDN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DNExpr.,

12 kommentarer:

 1. Skönt att veta att du sköter ishockeyn och att veta vem vi skall skälla på om det går snett. Nu kan jag erkänna att det var jag som orsakade Stenmarks fall i backen när de förkom. Satt jag framför tv gick det åt pepparn, därför tillbringande jag Stenis åktid med att putsa diskbänken. Vår diskbänk var extremt välputsad då.

  SvaraRadera
 2. Det är bra att bo i vinkelhus,då kan man stå i köket och kika.Funkar också bra när det är nån läskig rysare,bättre än att ha en filt över huvudet.

  SvaraRadera
 3. Glömmer aldrig hur en kompis under en fotbolssmatch, det var VM, Sverige mot Argentina, var så nervösa att efter att han vankat runt i vardagsrummet en hel halvlek plöstligt gick ut i hallen och plockade ut damsugaren och körde en sväng. Rent blev det.

  Ha ha ha, det händer att jag bjuder in honom när det vankas match. :-)

  Om Sverige gör första målet antar jag Fezen sitter kvar hela matchen. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 4. Ooops, nu får du allt ta av dig Fezen.

  /Henrico

  SvaraRadera
 5. Jo du, Henrico .. den fezen fick inte vara på plats särskilt länge!! ;-)

  Hmm, undrar vad det varslar om när det gäller det Kungliga Bröllopet??? :-/

  SvaraRadera
 6. Jaha det var alltså ditt fel att Sverige bara leder med ett mål just nu. TA GENAST AV DIG MAKENS FEZ!!!
  =)))

  SvaraRadera
 7. Soffan ser ut som den varit med om en boxningsmatch efter en hockeyfina på TV. Tre personer åker skridskor i den med klubbor i skyffelläge och isen sprutande om de vässade skrillorna. Själv ligger jag i sängen och läser och lyssnar till avlägsna skrik och stön från soffspelarna. Likadant varje år. Pust!

  SvaraRadera
 8. JAAAAAAAAA.....och all heder åt silvermedaljörerna som aldrig gav upp.

  SvaraRadera
 9. Puhh .. jag är alldeles slut och kommer aldrig mer att bära fez!!! ;-)

  SvaraRadera
 10. ja jag som är samhällsbärare kom hem efter 10 tim jobb, släppte en fez och folket jublar?

  Livet är verkligen en påse ströbröd.

  SvaraRadera
 11. Jag vågade inte se den ena eller det andra. Orkar inte med sånt. Och mrs o`Neills hatt har jag bara sett på bild. Ingen vacker syn precis.

  Men bra att veta vem som styr hockeymatcherna så slipper jag!

  SvaraRadera