torsdag 2 maj 2013


Aldrig, aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång ..
... kommer Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet att sitta i en regering som fortsätter att privatisera välfärden.

ALDRIG!!

Att vara mot vinster i välfärden är vår STORA STRID .. förstamajtalar Vänsterpartiets ordförande!

Och då undrar i alla fall jag hur det skulle bli om Vänsterpartiet får sin vilja igenom? Jag har ju läst hur företrädare för partiet har hyllat vissa kommuner där de fått makt nog att kommunalisera de privata styggelserna som borgarna släppt fram .. men det har aldrig varit någon som nämnt var .. eller vilken kommun .. eller visat upp några fakta .. eller siffror .. eller någonting annat än ett självbelåtet påstående?

Så fick jag en länk av Melmac som faktiskt innehåller en liten del av det som jag efterlyste och det var ju inte direkt munter läsning. Men eftersom jag ser att det är Fienden som undertecknat så lyfte jag luren och ringde till människor inom kommun och omsorg i Norrköping som jag brukar ha kontakt med i andra ärenden.

Så jag tror jag kan påstå att de båda undertecknande folkpartisterna har all anledning att vara upprörda.

Men eftersom jag inte litar på att ni läser länken i Norrköpings Tidningar, så kopierar jag helt fräckt hela debattartikeln .. (fetmarkeringarna är mina) .. för att förvissa mig om att den blir läst. Och för att vara riktigt .. nåja .. opartisk så lägger jag den debattartikel som besvaras här nedanför HÄR och vänsterpartisten Linda Sneckers svar HÄR och ytterligare en debattartikel från Gunnar Asserhed och Mathias Sundin HÄR.

Lever Vänsterpartiet som man lär?
Alla som har hemtjänst i Norrköping är hänvisade till kommunens organisation, som dessutom är satt under hård press och haft sparbeting under flera år under Vänsterpartiets styre. Det skriver Gunnar Asserhed (FP) och Mathias Sundin (FP) i ett svar till Linda Snecker (V)-debatt 3/4.

Linda Snecker (V) berömmer Vänsterpartiet i NT-debatt 3/4 för att ha kommunaliserat privat drivna vårdenheter i Norrköping. Detta är sant, men det är osant att skälet var att de hade sämre kvalitet. Tvärtom har till exempel det privat drivna äldreboendet på Kalkstensgatan, i SKL och Socialstyrelsens öppna jämförelser, haft bättre värden för kvalitet än många av de kommundrivna. Trots att det nu blir dyrare och får lägre personalbemanning tvingas detta välskötta äldreboende nu in i den kommunala organisationen.

Samma med hemtjänsten i Vilbergen som i många år drivits av en privat utförare och nu har tvingats bort också den av rent socialistiska skäl. Från och med nu finns ingen privat driven hemtjänst i Norrköpings kommun. Alla som har hemtjänst i Norrköping är hänvisade till kommunens organisation, som dessutom är satt under hård press och haft sparbeting under flera år under Vänsterpartiets styre.

1.Vänsterpartiet hävdar att all vinst som görs i välfärden ska återinvesteras i verksamheten. Men lever Vänsterpartiet som man lär? Vården och omsorgen i Norrköpings kommuns regi gjorde 2009, 2010 och 2011 en vinst på de egna verksamheterna med mer än 130 miljoner kronor. Dessa miljoner har inte använts till vård av gamla och funktionshindrade. Pengarna har i stället använts till annat inom kommunen. Så fungerar V:s politik i praktiken när det gäller de allra sköraste medborgare, de gamla, sjuka och funktionshindrade.

2.De besparingar som kommunens majoritet, där V ingår, genomfört drabbar gamla och funktionshindrade mera än andra i kommunen. Förutom det allmänna sparbeting om minus en procent som kommunen lade på alla verksamheter 2012 fick vård och omsorg ytterligare minus 1,5 procent genom att ett nytt äldreboenden inte fullt ut fått finansiering. Vård och omsorg hade alltså besparingsbeting under 2012 på minus 2,5 procent. Verksamheterna dignar fortfarande under detta ok. Så fungerar V:s politik i praktiken i Norrköping.

3.Norrköping drabbades 2011 av flera vårdskandaler. Alla inom den kommunalt drivna verksamheten med V som främst ansvarig genom sin ordförandepost i nämnden. Socialstyrelsen har under senare år haft många anmärkningar på den kommunalt drivna verksamheten. I flera fall har det gällt bristande bemanning trots att Vänsterpartiet ständigt hävdar bemanningen som den viktigaste frågan i vård och omsorg. Så fungerar V:s politik i praktiken.

Den där gamla och djupt konservativa tanken, som är Vänsterpartiets vision, att allt sköts bäst av stat och kommun har fått sig en rejäl knäck under Vänsterpartiets ledning av vård och omsorg i Norrköpings kommun.

GUNNAR ASSERHED (FP) andre vice ordförande Vård- och omsorgsnämnden MATHIAS SUNDIN (FP) oppositionsråd i Norrköping

Är det så här vi vill ha det?

"Socialdemokraterna är förlamade av inre strider. Nu är det oss det hänger på oss om vinster i välfärden ska stoppas. Vi lovar vi tar det ansvaret" ... säger Jonas Sjöstedt.

Men litar vi verkligen på det han säger .. och varför nämner han aldrig investeringarna i välfärden som de privata aktörerna ändå står för? Med vilka pengar ska vi ersätta det bortfallet? Tror vi att han förstår konsekvenserna av sin egen politik? Och framför allt .. vill vi betala priset i form av Jonas Sjöstedt för att få Stefan Löfven till statsminister?

För Socialdemokraterna och Stefan Löfven lär nog få svårt att greppa Makten och Härligheten .. utan hjälp från Vänsterpartiet och en ministerpost till Jonas Sjöstedt.

DN, AB, AB, AB, AB,

3 kommentarer:

 1. Ja se det där med pengar och ekonomi är nog inte deras grej.Och sossarna och vänstern,det skulle ta åratal innan dom fick ihop nåt som skulle fungera hjälpligt och då har vi gått under för länge sen.
  Nej,jag gillar majorn,den är det ordning och reda på,tyvärr har han för lite att säga til om.Det vettiaste partiet enligt min mening i alliansen.Hoppas fler upptäcker det.

  SvaraRadera
 2. Ja jäklar vad man kan slingra sig när det börjar bli jobbigt. Man har inga problem med att ta pengarna från en verksamhet till en annan om man går med vinst så länge det är kommunalt, men är det privat så är det Fy! Fy!

  På ren svenska: Vilka jävla hycklande stolpskott!

  SvaraRadera
 3. Vem i hela världen kan man lita på? sjöng Hoola Bandola Band.
  Vem i hela världen kan man rösta på? Det tycker jag är den stora frågan i kommande val.

  SvaraRadera