lördag 7 februari 2015

Apropå Henrik Schyffert, Özz Nujen .. och Malena Ernman.


Framgång är bra. Att tjäna massor med pengar är också trevligt. Att få syssla med det du brinner för och tycker är roligt är en förmån som är få förunnat .. och jag lyckönskar varje människa som kan lyckas med det.

Människor som Henrik Schyffert, Özz Nujen och Malena Ernman är ju en slags bekräftelse på att det faktiskt är möjligt .. även om du kanske inte är så begåvad på andra områden.

Per Gessle sa en gång att .. det är inte alltid de mest begåvade som får störst framgång. Förutom Talang fordras det att du också har Tur och Tajming.

Henrik Schyffert, Malena Ernman och Özz Nujen har lyckat pricka in de tre T:na, något som tydligen gett dem känslan av en sådan storhet att de anser sig manade att informera svenska folket om "hur saker EGENTLIGEN är"!!

Jag för min del hade till exempel ingen aaaaning om att jag skulle "Kolla på Özz" för att få veta hur lönsam invandringen är för vårt land? En omsättning på 4,5 miljoner förra året .. det är inte fy skam och kul för honom, även om omsättningen inte direkt kan visa vad Sverige fick ut av det hela i inbetald skatt? Om Özz Nujen har haft omkostnader för 4,5 miljoner så har han inte haft ett öre i beskattningsbar inkomst.

Men Özz Nujen, Henrik Schyffert och Malena Ernman kanske är så storslagna att de inte skatteplanerar? De väl inga egna bolag som äger deras bilar och bostäder och som de plockar ut vinst ur .. utan de betalar naturligtvis och solidariskt skatt på varje intjänad krona?

Men jag tillåter mig att tvivla.

Det är i alla fall lite märkligt att ta del av "kändisars" övertro på sin egen förmåga. När jag läser vad Johan Westerholm, Mattias Lundbäck och Tino Sanandaji skriver om, när det gäller politiken, finns det betydligt mer kontrollerbara fakta och kunskap bakom orden och trots det ett ödmjukare framförande av åsikterna. Och ingen av dem tror jag skulle drömma om att försöka konkurrera med ovanstående artister på scenen.

Ännu mer märkligt blir det när media mer eller mindre bortser från de sistnämnda och hyllar de lite mer glamorösa namnen, som är fullständigt ute och svävar i det blå med åsikter som enbart passar in i deras egen snäva, begränsade och privilegierade värld.

De som är kunniga och som skulle kunna tillföra politiken något kommer aldrig i närheten av makten och de uppdrag de är som skräddarsydda för .. förmodligen för att de utgör ett alltför stort hot mot dem som har mer makt än de kan hantera .. medan de som lyckats få lite stjärnstatus, kan få en ministerpost som de helt saknar förutsättningar för att klara av??

Det är så obegripligt att det gör att jag inte skulle bli förvånad om det som vi ser i dag är första steget på populärkulturens intåg i riksdagen. Riksdagsfestivalen med Christer Björkman som riksdagsgeneral känns inte allt för avlägset. En evigt seeeg tillställning där vi får förmånen att bli av med våra pengar genom att rösta på helt meningslösa bidrag som sedan plockas bort till förmån för något helt annat .. mer internationellt gångbart och genusanpassat alternativ?

Om vi stoppade all invandring, vad skulle ni göra med de pengar som ni sparade på det? .. frågade Henrik Schyffert syrligt i ett facebooklägg, där han sedan trasslade in sig i en sifferexercis som till slut blev helt obegriplig. Jag hoppas att han läser Johan Westerhoms svar .. "Skomakare, bliv vid din läst", och kommer till insikt om vad han bör undvika att syssla med framöver.

Nu vill jag inte stoppa all invandring .. Sverige tjänar naturligtvis på alla som arbetar och betalar skatt .. men eftersom det inte finns arbete till ALLA .. eller bostäder till alla .. så vill jag bara ha ett mer realistiskt förhållande till vad vi har möjlighet att göra och vad vi inte har möjlighet att göra för HELA landets befolkning.

Vad vi kan eller inte kan. Vad som kostar och vad som måste sparas in på. Vad som är realistiskt och genomförbart och vad som är orealistiskt och ogenomförbart. Vanligt plus och minus inom alla områden .. varken mer eller mindre. Men som svar på den självutnämnde godhetsapostelns fråga om hur jag skulle fördela alla "de pengar" som han vill att vi ska lämna förslag på var de ska placeras någon annanstans, än på invandring ..

.. så skulle jag lägga större delen av dem på äldrevården i första hand, på geriatrisk forskning, utbildning av demenssköterskor och liknande ..

.. men även hos psykvården, behandlingshemmen och som stöd till funktionshindrade, gruppboenden, meningsfull och inspirerande dagverksamhet och till hjälp och stöd till alla barn och ungdomar som inte är tillräckligt starka för att göra sig gällande i dagens hårdare och snabbare tempo.

Jag skulle ge ALLA, som lever på låga pensioner, försörjningsbidrag eller andra bidrag, en rejäl rabatt på tandvård. Att jag sedan skulle vilja skattebefria alla amatörhantverkare, amatörmålare och alla andra hobbykreatörer .. för att ge lite hopp och livsglädje .. hör väl kanske inte hit?

Jag skulle se till att det byggdes människovärdiga äldreboenden som upplevs som HEM och ge garantier så att ingen gammal människa som arbetat och slitit ett helt liv utan hjälp och stöd från samhället ska hänvisas till ett härbärge vid 84 års ålder .. av en kommun som måste göra besparingar.

Jag skulle se till att hemtjänstpersonalen fick anständiga arbetsvillkor, att tjänstemannaansvaret återinfördes så att gamla människors ägodelar inte mystiskt försvinner utan att försäkringen kan ersätta dem, på grund av att de frivilligt gett nyckeln till kommunen.

Jag skulle verkligen se till att alla som arbetade med och för de svagaste i samhället .. de som saknar möjlighet att själva göra sig hörda .. hade tillräcklig utbildning och kunskap för de uppdrag de avlönas för. I min värld skulle ingen behöva släppa in vem som helst i sitt hem .. särskilt inte motvilliga trainees som tvingats dit eftersom ingen arbetsgivare med sitt fulla förstånd skulle anställa dem.

För tänk efter .. vilka är det som har sämst resultat och som inte söker de lediga platserna inom vårdutbildningen? Vilka är det som inte anses anställningsbara ens för de enklaste jobben? Ställ dig själv sedan frågan .. är det dem som du vill ge nyckeln till ditt hem?

INGEN hjälpbehövande människa skulle behöva vara ett terapiarbete för traumatiserade terroristyngel som "ångrar" sig. Ska det vara terapi så ska den vara professionell, sedan utbildning .. och sedan möjligen arbete inom det offentliga. Om SÄPO anser det lämpligt?

Varför lägger ingen ett förslag om traineejobb på våra myndigheter? Skatteverket, Bostadsstyrelsen, Socialstyrelsen osv osv .. det handlar ju bara om ett år för att erbjuda extra händer som ingen vill ha där heller?

Om jag fick allt det där så kanske det blev pengar över som kunde gå till livsinnehåll .. färg, form, kreativitet, musik och inspiration .. för dem som tillbringar långa och passiva dagar på institutioner som äldreboenden, gruppboenden, asylboenden, psykvården eller behandlingshem.

Då kanske till och med godhetens förespråkare skulle kunde göra en avlönad insats för att sätta guldkant på tillvaron för ensamma, bortglömda människor .. i stället för att skriva känsloladdade inlägg på facebook eller självförhärligande debattartiklar.

Det blir så att säga mycket väsen och lite ull .. som kärringen sa, när hon klippte grisen.


Expr., SvD, SvD, SvD, SvD,


23 kommentarer:

 1. Ännu mer patetiskt blir det när man betänker att det är bara romlägren i innerstaden där Schyffert, Ernman och Özz bor som vräks systematiskt och utan protester från de boende i närområdet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en avgrund mellan sk "vanligt folk" och eliten i storstaden. Där kan vi numera verkligen tala om klassklyftor, eller hur? ;-)

   Radera
 2. Många bra ställen att lägga pengar på som du tar upp. Om jag fick mer pengar i plånboken vet jag vad jag själv skulle lägga det på: tid. Gå ned i arbetstid så jag kan vara hemma mer med familjen. När man växlat om kronorna i den valutan blir lönen plötsligt väldigt mycket värd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag räknar upp är områden där det redan nu sker mer indragningar än satsningar på förbättring. Det finns ingen kommun som har en hemlig kista med guld, inte ens en med kommuninvånarnas pensionspengar .. vilket måste vara helt obegripligt för dem som aldrig behöver tänka på något så trist som pengar.

   Men visst är familje- och egentid mer värt än konsumtion och lån till statusprylar. I vår familj har vi levt så hela livet utan att ta någon som helst skada .. ;-)

   Radera
 3. Tack för Dina fina åsikter, håller med till 100%!

  SvaraRadera
 4. Tack själv .. för det är alltid skönt att få bekräftat att jag inte är ensam om att tycka som jag gör, :-)

  SvaraRadera
 5. Tack för en väldigt bra text Any. :) Håller fullständigt med dig om att visst finns det stora hål att stoppa dessa pengar, som nu rinner i en strid ström ur kassakistan. Hål som dessa "kändisar" uppenbarligen inte har en susning om. /tompas11

  SvaraRadera
 6. Dessa godhetstalibaner plockar ut lön i form av aktieutdelningar etc. ur sina bolag så de kan komma undan skatt. Scyffert tog ut 12 millar!http://www.uvell.se/2014/10/27/vissa-%C3%A4r-mer-j%C3%A4mlika-%C3%A4n-andra-23890513
  FY FAN FÖR DESSA FALSKA HYCKLARE!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Tack för att du skriver om detta, jag har nött men orkar inte mer just nu- I´m working 12 dgr i rad.
  Puss

  SvaraRadera
 9. Men vad är det fråga om? Ni, 87 % av väljarkåren, tycker ju uppenbarligen att det är så här ni vill ha det. Särskilt tydligt är ju detta efter decemberöverenskommelsen. Så vad är det ni gnäller om?

  V

  SvaraRadera
  Svar
  1. 87 % av väljarkåren .. inklusive mig själv .. röstade inte på SD. Det betyder inte att de röstade FÖR en okontrollerad invandring.

   SD kan kanske sätta ord på mångas farhågor och oro .. men jag kan inte se att de .. i likhet med övriga partier .. har några skarpa politiska lösningar?

   Om så hade varit fallet hade förmodligen valresultatet sett annorlunda ut.

   Det räcker inte att peka på ett problem och säga att det är fel .. för att få väljarnas fulla förtroende måste politikerna också presentera en trovärdig lösning. Det har inte SD gjort .. och ingen annan heller.

   Det finns en stor uppgivenhet och bitterhet .. som bland annat du ger uttryck för. Jag kan känna samma frustration, men så länge det bara handlar om floskler och klyschor och inga svar så finns det inte heller några svar .. varken till 13 eller 87%.

   Radera
 10. Nu var det ju inte väljarna som kom överens om Dö utan de politiska partierna och detta gjordes utan att fråga väljarna om lov, så signaturen V är på fel spår... /tompas11

  SvaraRadera
 11. Ha, ha. Visst Tompass. What ever.

  V

  SvaraRadera
 12. Men snälla Any...

  Hur i jösse namn skulle SD - eller något annat parti som inte är i regeringsställning - kunna "presentera en trovärdig lösning" på problem, där riksdag, regering, myndigheter och journalister gör sitt yttersta för att dölja problemens omfattning??

  Skulle du själv kunna presentera "en trovärdig lösning" på något problem - oavsett vad det än gällde - UTAN att veta hur stort problemet är??

  Insikten ATT det finns problem... räcker ju inte långt för att presentera någon "trovärdig lösning".

  -----

  Då inte minst media systematiskt vilseleder väljarna betr. kostnader och samhälleliga konsekvenser av Sveriges unika invandringspolitik, så håller jag inte med V, att 87% medvetet har röstat FÖR den unika invandringspolitiken.

  Men, du kan inte mena allvar, när du anser att SD - eller någon annan, som inte har tillgång till regeringskansliets resurser - "trovärdigt" ska "lösa" problem, där riksdag, regering och myndigheter (jämte media) gör sitt yttersta, så att det inte finns tillräckligt med fakta/statistik för att överblicka problemens omfattning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Johan: ????

   Radera
  2. Johan, eftersom inget parti verkar kunna komma med en "trovärdig" integrationspolitik så är det väl kanske för mycket begärt att SD ska kunna göra det.

   Men eftersom de bygger hela sin budget på de besparingar som de avser att göra på invandringen så borde det väl finnas vissa tips om HUR besparingarna ska göras?

   Men det var inte det som gjorde mig lite väl frustrerad utan anklagelsen som ligger i talet om de 13% och de 87%. Det var Expressens rubrik och det bär mig emot att använda det som en slags sanning som säger att 87% av väljarna är överlyckliga över den "unika invandringspolitiken".

   När det gäller media så står de inte för en öppen, ärlig, objektiv och granskande journalistik utan vinklar och vilseleder på ett sätt som passar mer i en diktatur än i en demokrati.

   DET skrämmer mig otroligt ..

   Radera
  3. Hej Any... jag vet inte, om jag har missförstod dig?

   När du efterlyser "en trovärdig lösning" på problemen, så utgick jag från att "problemen" åsyftade de problem, som är förknippade med den redan existerande invandrade populationen.

   Dessa redan existerande problem kan ingen lösa utan att alla fakta läggs på bordet - vilket de sju riksdagspartierna, regering och myndigheter motsätter sig.

   Såvitt jag har förstått, så vill SD minska kostnaden för INFLÖDET till Sverige genom att Sverige använder samma regelverk som andra länder. Sverige ska t.ex. inte acceptera en invandring av personer, som inte identifierar sig - vilket är mer än 90% (!) - enl. Migrationsverkets årsberättelser.

   SD vill, att Sverige - i likhet med andra länder - ska ålderstesta ensamkommande påstådda "barn", vilket inte alls görs idag. Osv.

   Kostnaden för Migrationsverkets ersättning till kommunerna bara för ensamkommande (påstådda) barn 2015-2019 beräknas till 39,5 miljader i Migrationsverkets senaste prognos. Detta är alltså enbart för sk ensamkommande "barn" och i paritet med försvarskostnaden (för ett år).

   Totala ersättningen till kommunerna 2015-2019 för den ca halv miljon nya asylsökande, som de sju riksdagspartierna tänker sig ska komma till Sverige under 2015-2019 beräknar Migrationsverket idag till 161 miljarder kronor.

   Det är besparingar genom att detta enorma INFLÖDE av asylsökande minskar, som SD vill genmföra (och bygger sina beräknade besparingar på) - genom att Sverige tillämpar samma regler som andra Europeiska länder.

   Radera
 13. Visst är det en provocerande anklagelse jag gjorde, det håller jag med om. Men den var också menad att framkalla reaktioner, att ruska om och att förhoppningsvis också framkalla lite tankeprocesser, särskilt för borgerliga väljare.

  För det är hög tid att inse att man inte kan rösta på något av sjuklöverpartierna och samtidigt förvänta sig att de på invandringsområdet helt plötsligt ska börja föra en annan politik än de själva uppger sig vilja föra. Varför skulle de göra det när de upplever sig ha ett brett stöd i väljarkåren. Situationen har nu kommit i det läget, inte minst efter den demokratiskt tveksamma decemberöverenskommelsen, att antingen godtar man sjuklöverns invandringspolitik - om man tycker att detta politikområde är viktigt - och röstar för. Eller så gör man det inte och använder sig av sina medborgerliga rättigheter och röstar emot. Och då är SD än så länge enda alternativet.

  Jag tycker inte det duger att ständigt och jämt kverulera över den förda politiken och samtidigt inte göra vad man kan för att rösta bort den. Det är ju detta vi har den demokratiska processen till. Jag skulle t.o.m. vilja gå så långt som att säga att det är vår skyldighet att rösta bort politiker som vi inte är nöjda med. Att bara att hålla på att gnälla och kverulera för att sedan inte göra något åt det när vi har chansen i allmänna val är enligt min mening hyckleri.

  V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, DÖ tog oss alla på sängen. Nu i efterhand tycker jag att det blivit uppenbart att samtliga sjuklöverpartier är mer intresserade av makten än av att lösa Sveriges problem. Vid valet levde fortfarande hoppet hos mig...

   Radera
  2. Hej V

   Jag håller på sätt och vis med dig... men då regering, riksdag och myndigheter och inte minst media systematiskt har vilselett och vilseleder väljarna betr. kostnader och samhälleliga konsekvenser av Sveriges unika invandringspolitik, så har inte 87% medvetet röstat FÖR den unika invandringspolitiken.

   När ett lands politiker, statstjänstemän och journalister samarbetar för att föra väljarna bakom ljuset betr. vad den förda (invandrings)politiken har fått för konsekvenser, så har ett land inte någon fungerande demokrati.

   Jag misstänker faktiskt, att inte ens alla väljare, som röstar på de partier som profilerat sig mer än andra partier för en obegränsad invandring dvs MP, V och M delar sina partiers inställning, att det är totalt likgiltigt hur stora kostnader och totalt likgiltigt hur pass omfattande negativa konsekvenser (t.ex. brottslighet) som den befintliga befolkningen i Sverige drabbas av pga den unika invandringspolitiken.

   Du ser ju själv, vad Ester skriver. Före DÖ, så stod inte klart för henne, att "samtliga sjuklöverpartier är mer intresserade av makten än av att lösa Sveriges problem".

   Sett från ett moraliskt perspektiv, så hedrar det faktiskt svenska väljare, att de har svårt att ta in, att samtliga sjuklöverpartier är totalt likgiltiga betr. hur stort lidande och hur stora umbäranden som sjuklverpartierna påför väljarna genom sin gemensamma unika invandringspolitik.

   Inget lands politiker har någonsin, någonstans på jordklotet under mänsklighetens historia tvingat sin egen befolkning att över skattsedeln betala för den befintliga befolkningens undanträngning och marginalisering till en minoritet ... varför det imho går att förstå, att det kan vara svårt för många svenska väljare att inse (och inte minst svårt för svenska väljare att *vilja* inse), vilket unikt - och cyniskt - upplägg, som genomförs i Sverige mitt framför väljarnas ögon och utan att majoriteten av väljarna protesterar.

   Radera
 14. Ja du, Johan .. jag kan hålla med dig om att det är svårt att inse .. och vilja inse .. att våra folkvalda med öppna ögon väljer en så ansvarslös, naiv och okontrollerad väg när det gäller invandringspolitiken.

  Men om vi skulle leka med tanken på att SD får över 50% i nästa val och kan bilda en majoritetsregering ..

  HUR stoppar de då vidare invandring? Är planen att stoppa ALL invandring eller bara en del och i så fall vilken? Du som är mer påläst och kunnig när det gäller vilka överenskommelser, åtaganden och EU-avtal som finns, har du en aning om hur det är tänkt?

  I dag har vi en regering som till största delen består av rena amatörer. Att personer som Löfven, Romson, Kaplan, Wallström, Fridolin, Bah Kuhnke mfl skulle kunna få så mycket makt och så höga positioner trodde jag faktiskt inte var möjligt?

  Vad har SD att komma med som toppar det? En trainee-regering till tror jag inte att de svagaste i samhället skulle klara av. Finns det tillräckligt med kompetens i partitoppen hos SD om de .. rent hypotetiskt .. skulle hamna i en maktposition?

  När det gäller DÖ så är jag inte förvånad .. jag visste redan när Löfven för första gången sa "nyval" att det inte skulle ske. Och jag har all förståelse för att oppositionen inte ville ta över och fortsätta som minoritetsregering i dagens läge .. men beslutet var odemokratiskt, moraliskt oförsvarligt och ett oförlåtligt svek mot väljarna.

  I politikervärlden sägs det att väljarnas minne är kort .. i det här fallet betvivlar jag det. Något viktigt gick förlorat och man kan väl säga att väljarna förlorade sin oskuld i och med DÖ.

  Jag kan hålla med Ester, även om jag alltid trott att makten går före landets bästa för våra politiker, oavsett färg .. men att det skulle gå så här långt och vara så tydligt och ogenerat, det var en överraskning. Det gäller både DÖ och den sk samarbetsregeringens agerande.

  "Vid valet levde fortfarande hoppet! .. skriver Ester, det kan jag hålla med om. Nu växer ångesten för dem som inte kan anpassa sig till ett hårdare samhälle.

  Dessutom antar jag att jag inte är ensam om att oroa mig för hur mitt och andras barns framtid ska bli.

  SvaraRadera
 15. Om Schyffert Sweden AB. Notera det sista, att lämna lån. Är det inte så att man lånar ut pengar till dotterbolag som sedan krävs tillbaka till hög ränta? Klassiskt upplägg om man inte vill betala skatt.

  VERKSAMHET / ÄNDAMÅL
  Bolaget skall idka producerande verksamhet, konsultverksamhet, förlagsverksamhet, artistverksamhet, kompositörsverksamhet, textverksamhet, speakertextverksamhet, arrangörverksamhet och handelsrörelse inom marknadsföring, PR, reklam, konst, bok, film, video, radio, TV, musik, nöjes och teaterbranschen samt idka därmed förenlig verksamhet. Därjämte kan bolaget köpa, sälja och förvalta reverser, musikmaskiner och musikinventarier, driva uthyrnings- och leasingverksamhet avseende musikmaskiner och musikinventarier, köpa och sälja administrativa tjänster, ingå borgensåtaganden samt idka därmed förenlig verksamhet, dock ej sådan verksamhet som avses i lag om bankrörelse eller lag om kreditaktiebolag. Tillika äger bolaget rätt att för dotterbolag och närbesläktade företag ingå borgensåtagande, så och till dessa lämna lån.

  http://www.allabolag.se/5564507894/verksamhet

  SvaraRadera