torsdag 5 februari 2015

Plötsligt är alla VÄLDIGT bekymrade över ..


..  bostadsbristen, arbetslösheten och kommunernas fria ekonomiska fall som skapar kaos inom vård-, skola och omsorg ... och förhindrar lösningen av de integrationsproblem som ständigt ligger högst på den dagordning som inte finns.

ALLA försöker hitta papperslösningar som kan ge ett intryck av handlingskraft .. utom socialdemokraterna, som har låst in sig i ett slutet rum för att diskutera den icke-existerande, onödiga integrationspolitiken som de avskaffade när de vann valet.

Folkpartiet har högt i tak .. och bland de rödröna, som fortfarande hukar nere i källaren så är det rena glädjefnattet .. NU, nu, äntligen så spricker Alliansen!! Yeey och hurra ..!

Precis som om det skulle vara lösningen på arbetslösheten, bostadsbristen och integrationsproblemen??

Att det kan finnas något sådant som ett öppet, engagerat och hetsigt öppet samtal utan att alla tycker lika och utan att det slutar med uteslutning, sönderfall, förtal, mobbning och hat är tydligen helt orimligt .. sett ur en vänstervinkel?

Men .. när jag tänker efter .. kan de inte diskutera Miljöpartiet istället? Utan Miljöpartiet skulle allting bli mycket lättare och det politiska samtalet skulle förmodligen bli mer lösningsinriktat och mindre anklagande och brännmärkande.

Utan Mehmet Kaplan så kanske det skulle kunna hända NÅGOT mer än en skur spridda floskler och klyschor på bostadsfronten? Något som åtminstone ger hopp om en förändring inom de närmaste 10 åren, eller så .. och utan Alice Bah Kuhnke så kunde kanske HELA svenska folket få komma till tals när det gäller det som händer och sker i det svenska civilsamhälle som vi alla tillhör?

Ta bort Åsa Romson och diskutera energifrågorna förutsättningslös, låt Gustav Fridolin syssla med sång, musik, balett och tillverka små uppmuntrande, moraliskt stärkande filmsnuttar .. så långt från skolan som möjligt.

Lägg ner Miljöpartiet och skapa förutsättningar till fungerande politiska lösningar som inte går ut på att äga tolkningsrätten till "Rätt Offer" så att "godast politiker" kan vinna .. vilket för det mesta innebär att väljarna förlorar.

Inget parti sorterar människor i så många olika kategorier som Miljöpartiet, utom möjligen Vänsterpartiet. Vem vet, utan Miljöpartiet kanske vi alla kunde se varandra som Människor med vanliga fel och brister och våga ta risken att försöka förstå varandra även om vi tycker eller lever olika?

Återför Miljöpartiet till ursprungsmiljön .. till det kollektiva boendet, den gröna vågen och groddodlandet .. vi har ju massor av miljö i form av skogar och ängar, enligt vår fd statsminister .. och släpp ut Stefan Löfven ur hans självvalda, ängsliga isolering. För utan Miljöpartiet kan han faktiskt helhjärtat ägna sig åt den gamla välkända sossepolitiken, som varken är bättre eller sämre än något annat.

Vem vet .. utan Miljöpartiet kanske han till och med vågar sig ut på den politiska scenen för att övertyga oss om att det är han som är statsminister .. på riktigt?

6 kommentarer:

 1. Ohhhh...!!!
  Det här är ju helt underbart mitt i prick. Härlig klarsyn du har.

  SvaraRadera
 2. Halleluja prisa gud även om jag inte tror på hen. Du har svaret rakt igenom allt. Skulle du ställa upp som första namn på valsedeln om jag startar ett nytt parti? Tänker kalla det "Vanligt tänkande folk"

  SvaraRadera
 3. Löfvens två problem: MP och blåögd!

  MP p.g.a. av sin usla fantasipolitik och sin dubbelmoral.

  Blåögd, för att han på fullasta allvar tror på de tomtar som jobbar åt honom bakom kulisserna (Jämtin o co.) som har talat om för honom att de unga S ministratrna och Ylva Johansson, det är ett järngäng det! De fixar det här!

  Hade han kastat ut MP och idioterna hade han kunnat driva en politik som hade haft stort stöd i riksdagen. V och MP som opposition, SD hade varit mer för än emot och Alliansen hade han fått med på rätt mycket.

  SvaraRadera
 4. Högmod går före fall!

  Kom ihåg detta.

  Dagens politiker och journalister som vill visa sig sååååå goda att något annat godare än dem inte existerar, är egentligen inte goda. När man jämt och ständigt känner sig tvingad att visa upp sin godhet på olika fora - såsom i dagspress, TV, radio, twitter, bloggar m.m. m.m. - är man innerst inne inte god. Endast högmodig.

  Att svamla om att Sverige, med mindre än 10 miljoner innevånare, är en humanitär stormakt är inte att visa godhet. Det är högmod och inget annat.

  Högmod går före fall. Kom ihåg det!

  V

  SvaraRadera
 5. Nu i efterhand vill jag byta ut ordet "tvingad" till ordet "manad".

  Men innebörden är densamma.

  V

  SvaraRadera
 6. OT. Med hänvisning till tidigare bloggpost:
  Du har en konflikträdd (=svensk) frusen katt hemma! ;D

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/forskare-darfor-gommer-sig-katter-i-papplador/

  fast din katt föredrar visst diskmaskiner & papperskorgar ;)

  SvaraRadera