torsdag 26 februari 2015

Rasifierande SNÖ???

Genom Fnordspottings twitter tog jag steget in i en okänd värld. Jag lyssnade på mitt livs första pod.

En upplevelse som jag hade kunnat vara utan och jag måste erkänna att jag inte följde det hela till slutet.

Någon hade i alla fall alltid upplevt sig själv som onormal. Intressant onormal, förmodligen .. kanske till och med överlägset och unikt onormal? .. vilket uppenbart skapat ett självupplevt utanförskap som resulterat i en pod på Expressen där alla andra kan få ta del av utanförskapet?

Eller nåt?

Efter 14 minuter fick jag veta att h*n hade åkt skidor.

Det var himla hemskt.

H*n har frågat sig själv, hur kan nazism uppstå och så kom h*n till ett ställe där allt var vitt, snön var vit, människorna var vita och så gör de nåt som är jättesvårt och utestängande.

H*n upplevde klasskillnad och sig själv som en spion.

Ett utanförskap, en rasifiering .. det rådde en introvert stämning och alla som var normala och samma gav en nationalistisk känsla ..

.. och ungefär där började jag tycka att det var himla hemskt, känna mig onormal, uppleva ett visst utanförskap, fundera över hur nazism uppstår, tänka på sommaren när allt blir grönt, människorna bruna och folk gör jättesvåra och utestängande saker på sjön vilket jag tycker skapar en obehaglig stämning som förmodligen kan upplevas som nationalistisk eftersom båtfolket är en egen klass .. till förväxling normala och samma.

 Och sedan drog jag mig till minnes att Thomas Mattsson är poddarens arbetsgivare .. och vem vet .. om jag inte slutade skratta och tog denna skakande skildring på allvar så kanske Researchgruppen skulle lämna ut allt jag någonsin sagt eller gjort eller skrivit .. eller bara tänkt .. till en desperat journalist som när som helst skulle stå med fotograf och allt utanför dörren och skrämma slag på stackar Maurice som ändå inte är så gammal.

Jag ska ALDRIG lyssna på en pod mer.

För om snö i Dalarna är rasifierande och sportlovsfirande svenskar nationalister så vill jag inte veta vad en naturälskande hund- och kattägare som jag ses som?

Är det fel att ha en svart OCH vit hund?

Kan jag tilltala någon eller fråga om någon vill följa med ut i skogen med hunden, utan att riskera att kränka vederbörande så till den milda grad att jag själv ses som del av en utestängande, nationalistisk klass som sysslar med himla hemska jättesvåra och utestängande saker?

Säga vad man vill om det samhälle vi lever i .. men oväntat och spännande är det att försöka navigera bland alla bisarra och svårbegripliga nya begrepp. 


13 kommentarer:

 1. Glöm inte att hennes kropp även rasifierades när andra åt korv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag ska vara ärlig så hade jag inte tid att vänta på det .. eländet var ju en timme långt!
   Men varmt tack för underhållningen .. ditt twitterande är guld värt! ;-D

   Radera
 2. Numera bör man sannolikt dagligen kontemplera över huruvida man inte, som enträget varande normal, vit, svensk, heterosexuell, västerländsk och i någon mån definitivt nationalistisk, borde ta och försvinna från jordens yta!? Har man tur kanske det räcker att göra sig osynlig i en jordkoja i storskogen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sjukaste är att jag tycker att det låter fullständigt normalt att tänka som du. Själv funderar jag på att rulla ut taggtråd runt tomten och köpa en ko och börja odla min egen mat.

   Radera
 3. varje dag är en ännu mer skruvad tillställning, trumhinnorna står som kondomer rätt in i skallen och ögonen hänger som två krossade pungkulor ner på kinderna.
  KAN iofs bero på att jag har feber men men..

  SvaraRadera
 4. Det gäller att hänga med för nu börjar trängseln i Åsiktskorridoren utmanas av trängsel och kåkstäder i huvudstadens parker, vilket medför att miljöpartisterna får människoavföring på skorna när de uppsöker sina oaser. Jag väntar med spänning på de goda och varmhjärtade reaktionerna.

  SvaraRadera
 5. Vet inte var pod'aren var ifrån (och tänker ABSOLUT inte undersöka saken) kom ifrån, men om allt som är vitt är vårt fel, är då snön på Kilimanjaro brun/svart???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta bort endera 'var ifrån' eller kom ifrån' ;-)

   Radera
  2. Äsch .. jag vet inte hur man gör och det finns betydligt märkligare meningssammansättningar högst upp i politiken. :-)

   Men snön på Kilimanjaro ÄR väl HELT olik .. fast samma .. men naturligtvis mer inkluderande än vit snö i ett vitt sammanhang med nationalistiska människor. Självklart??

   Radera
  3. Nej, det finns knappt någon snö nu mera på Kilimanjaro. Liten vit hatt fanns men isen var blåaktig på solsidan, lite fläckig av grus, svarta prickar alltså. Men med global uppvärmning smälter det vita, allt blir snart brunt, alltså rätt. Eller blir det fel, hur man nu ser det.
   Men det vita, isen alltså, var sedd ur min vita synpunkt så kanske är det fel också?

   Radera
  4. Som vit är du tvungen att vara totalt färgblind .. om du inte arbetar inom media, politiken eller kulturen där det är din plikt att identifiera minsta skugga som avviker från vithetsnormen .. eller nåt? ;-)

   Radera
 6. Om snö! OMG!

  SvaraRadera
 7. Men vad är det du har hört? Jag som just kommer från fjällvärlden, och tycker jag att jag bidragit till att hela Sverige ska leva, begriper förstås ingenting.

  SvaraRadera