måndag 9 februari 2015

Var är Stefan Löfven??


Är det någon som vet vad han har för sig?

Jobbar han kvar som statsminister eller har han lämnat walkover till de andra ministrarna? Flexar han, har han semester eller arbetar han "under cover" med hemliga saker där vi ska "hålla oss på vår kant" .. eftersom det är saker som Stefan Löfven "tar hand om" på sin kant?

Inser han inte att han .. som statsminister .. är ansvarig för vad ministrarna gör i hans frånvaro? Har han inga åsikter alls om att hans bostadsminister börjar bli luddigare och obegripligare än han själv när det gäller den brinnande, aktuella frågan om var alla bostadslösa ska bo?

Det blir liksom bara fler och fler allteftersom tiden går .. precis på samma sätt som befolkningen växer och växer i otakt med arbetslöshetssiffrorna.

Hur tänker Stefan Löfven när hans utbildningsminister går ut och berättar att "myndigheterna ska vara mer delaktiga i kontrollen och utvecklingen av läromedlen" .. dvs läroböckernas innehåll ska korrigeras i enlighet med hans/regeringens önskningar så att barnen lär sig tänka rött, grönt, rätt och genusanpassat i skolan? Är det ens förenligt med grundlagen?

Är det vår Nya nya Demokrati? Rödgröna läroböcker och statligt styrd media? För kulturministern anser ju att.. "politiken måste arbeta fram ett modern verktyg. .. för att hålla de olönsamma tidningarna under armarna. Hon .. "kan inte fatta att vi har låtit det vara. Presstödssystemet är som ett dåligt skämt, utvecklat för en annan tid".

Detta MÅSTE ske "eftersom mediakrisen är en demokratikris"  .. för det kan väl inte vara det vinklade, enögda och ibland rent lögnaktiga innehållet som gör att läsarna sviker?

Vad tror Stefan Löfven? ... var han nu befinner sig?

Vad tänkte Stefan Löfven när kulturministern kallade prinsessan Madeleine för "makthavare med en stor påse skattepengar" .. trots att sessan i fråga lever på lön och egen förmögenhet och inte får ett öre från skattebetalarna?

Var det ok .. tycker statsministern? Jag är inte särskilt rojalistisk, men är inte en liiiiiten ursäkt på sin plats? Särskilt med tanke på att kulturministern själv är en makthavare som till 100% är avlönad med skattepengar. Är statsministerns tigandet att betrakta som att han lider av samma vanföreställningar som kulturministern? OCH utbildningsministern? OCH bostadsministern?

Är kanske statsministern ute på en tur i det förgångna tillsammans med Framtidsministern som varit där förr?

Vad tycker förresten statsministern om kärnkraft, energi i största allmänhet, vargar, asylboenden, äldrevården där de äldre läggs så tidigt och får frukost så sent att de inte får äta på över 16 timmar? NÅGON liten åsikt kanske den röde ledaren över de gröna visionärerna har? EN liiiiten åsikt .. kanske??

För några löften är det nog inte läge att komma med nu .. innan alla till fullo förstått att de gamla har passerat bästföredatum.

Kulturministern, som tycker det är trevligt att uttala sig och knyta kontakter med "rätt" sorts människor, är också väldigt tveksam till att våra tidningar ska betala moms. Hon anser att den "en absurditet ur ett perspektiv". Själv tycker jag att priset för en kvällstidning i sig är en "absurditet" i förhållande till innehållet .. men det har väl ingenting med "demokratikrisen" att göra förstår jag.

Moms .. det är något som däremot ligger finansministern varmt om hjärtat. Särskilt om det .. genom att lägga moms på miljövänlig återvinning av det som annars skulle blivit ett ohanterligt sopberg .. går att knäcka verksamheter som kan ge låginkomsttagarna lite guldkant på tillvaron.

Jag .. från mitt blygsamma perspektiv .. tycker att det är "absurt" med moms på alla varor som redan gett staten moms på ett mycket lågt ursprungspris och nu har ett blygsamt eller inget andrahandsvärde. Loppisar, second handaffärer,Tradera och Blocketbutiker med samma sortiment, hobbytillverkning i liten skala .. varför inte moms- och redovisningsbefria hela biddevitten?

Lite guldkant, framtidshopp, sysselsättning och så mitt favoritmantra .. kreativitet och skaparlust .. varför i all världen ska vi döda impulser som får människor att GÖRA något?

Vem blir gladare av passiva människor? Eller vad säger du Stefan Löfven.

SÅ mycket pengar behöver du väl ändå inte skjuta iväg med inovationskatapulten att små loppisar ute i spenaten måste bidra? Vi vet ju både du och jag .. eller i alla fall jag .. att det mesta kommer att spillas ut på vägen mot målet? Vilket är förresten målet, det har jag inte riktigt fått klart för mig?

Och industrikanslern? Jisses .. vad är det för en sort? Ska han arbeta tillsammans med Framtidsministern? Hålla seans om hur industrin såg ut förr?


Sitter du och filar på "smarta" budgetlösningar i vårbudgeten som kommer att ta död på DÖ så du kan utlysa ännu ett extra val när du inte får som du vill?

Johan Westerholm skriver att du lämnat över invandrings- och integrationspolitiken till "ett antal statssekreterare i ett stängt rum" .. där de ska sitta och .. okänt vad?? .. kanske arbeta fram saker du kan tycka utan att riskera alltför mycket osämja med miljöpartisterna?

Är det så, Stefan Löfven?

???


Hallååååååååååååååå ....?????

8 kommentarer:

 1. "Vi vet ju både du och jag .. eller i alla fall jag .. att det mesta kommer att spillas ut på vägen mot målet?"

  Hah!

  SvaraRadera
 2. Ha,ha nu var du riktigt rolig och helt rätt .

  SvaraRadera
 3. Vem är Löfven? Och vad vill han? Håller han vad han lovat? Om han nu har lovat... Och hur vet man att han håller i någonting?/Gunilla
  https://www.youtube.com/watch?v=2NL02eCEuUs

  SvaraRadera
 4. Förhoppningsvis snackar han med Obama och fixar militär hjälp omgående eftersom ryska duman hotar hela Europa inklusive Sverige med kärnvapenkrig.

  /henrico

  SvaraRadera
 5. Jag misstänker att ingångsvärdet är att statsministerns utgångsdatum är passerat.

  Kanske han insett att han aldrig haft så bra opinionssiffror som när han lajvade Buster Keaton inför valet?

  Sen finns ju en stor fördel med vår kulturminister framför de kungliga: Om fyra år kanske det blir ny kulturminister.

  Det där med att ta död på kreativiteten var tänkvärt. Påminner mig om 70-talets pomperipossa-sosse-sverige, där tandläkare och läkare ägnade sin vakna tid åt skatteplanering eller husrenovering. Kanske kommer vi tillbaks dit, om Sjöstedt och Romson får bestämma.

  SvaraRadera
 6. Har du kollat i kattens papperskasse?

  V

  SvaraRadera
 7. I dag jobbar Stefan och Margot på att övertyga Abbas hur han ska göra för att få till fredssamtal med Israel. Säger bara lycka till! Duon har ambition att "frälsa världen". Tror inte riktigt att de är rätt personer för det.

  SvaraRadera
 8. The Löfven sleeps tonight - and always

  SvaraRadera