lördag 7 mars 2015

Den som gräver en grop åt andra får skylla sig själv.


Kommer ni ihåg Bosse Ringholm?

Om ni gör det så minns ni kanske ihåg hans presskonferens där han introducerade papegojmetoden genom att ge ett och samma svar på alla frågor .. en taktik som hånades och förlöjligades i varje nyhetsinslag och varje tidning med självaktning.

I dag lyssnade jag på P1 vid 11-tiden då programmet Medierna sändes och upptäckte till min stora förvåning att det som på Bosse Ringholms tid var både föraktligt och löjligt har blivit upphöjt till taktiskt bemötande när en journalist tvingas bemöta en kollegas besvärande frågor.

På mindre än 13 minuter lyckades Ekots Susanna Einerstam  få sig själv att framstå som en nyhetsuppläsare från Nordkorea som möter en journalist från väst. Det var plågsamt att höra .. men bekräftar också bilden av ett politiskt styrt media som anser sig ha tolkningsföreträde när det gäller vilka nyheter som medborgarna klarar av, hur dessa nyheter ska presenteras och hur fakta ska tolkas för att passa in i den förutbestämda mallen.

Pinsamt var ordet .. förtroendet för Eko-redaktionen dalade från dåligt till noll på 11 minuter .. men också bekräftande underhållande. Dessutom ger det ju en smula hopp när en journalist som Therese Rosenvinge åtminstone får ställa sina frågor .. även om hon inte får några svar.


Maria Abrahamsson, Toklandet,

2 kommentarer:

  1. Happy Birthday to you !!!!! Älskade Cybersyster njut och surfa på, på livets surf.

    SvaraRadera
  2. Grattis på födelsedagen!

    SvaraRadera