söndag 15 mars 2015

Jag har sett en fjäril ..

... en humla och en död fjärilslarv. Svanarna kommer i stora grupper, gässen finns överallt och det tjattrar, kvittrar och sjunger i varenda buske. Skatorna bygger bo i äppelträdet och snödropparna och krokusarna har slagit ut. Syrenen har stora gröna knoppar och här och där växer det gröna tottar som ska bli en matta av scilla och vårlök.

I dag har vi krattat, rensat och burit saker hit och dit större delen av dagen, bara för att vi skulle slippa vara inne och lägga märke till hur akut det är med fönsterputsning.

Den Makalöse Maurice upptäcker världen. Det är hans livs första vår och han går till angrepp på den lika entusiastiskt som vår utrikesminister tar sig an sitt ämbete. Han slänger sig lätt en och en halv meter upp i luften, viftar med frambenen och använder de utspärrade tassarna som händer .. men trots det har han ännu inte nedlagt den allra minsta lilla fjäril utan får nöja sig med de yrvakna flugorna som surrar på fönstrens insidor. Det är obeskrivligt äckligt att se honom tugga i sig dem.

Här och där finns det förargliga hål som sorkarna grävt och han stoppar ner hela benet i dem, viftar planlöst, men entusiastiskt, runt i hålet utan att ens få tag i den minsta skalbagge.  

Han ser det som en ren förolämpning och försöker finslipa smidigheten och tekniken på samma resultatlösa sätt som när han ägnar sig åt att öva på att klättra i träd i syrenhäcken.

Vi skrattar åt honom och kallar honom för den Makalöse Margot .. och som tur är så uppfattar han inte förolämpningen.

Just nu sover han och den Irländska Rosen i min säng .. helt borta från omvärlden.

Det är VÅR och i kväll får slipper vi kanske ha en siames i kaffebrödet!!!!

1 kommentar:

  1. Läste ditt senaste inlägg men väljer att skriva undre detta istället…

    Jag har också sett en eller t o m två fjärilar. ;-)

    SvaraRadera